Pitkävetovihjeet

Alta löytyvät netin parhaat pitkävetovihjeet. Ja mikä parasta, saat pitkävetovihjeet ilmaiseksi. Niistä ei tarvitse maksaa senttiäkään.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet – mitä voit odottaa?

Urheiluviikko on jakanut pitkävetovihjeitä jo vuosikausien ajan ja lukijamme ovat saaneet nauttia niistä aina ilmaiseksi. Emme ole perineet kertaakaan maksua pitkävetovihjeistämme.

Viime aikoina olemme panostaneet entistä enemmän omaan vihjetuotantoon, mutta aikojen saatossa olet voinut bongata monen urheilulegendan vihjeitä eri lajeihin. Esimerkiksi jääkiekossa pitkävetovihjeitä jakoi pitkän aikaa Leijona-legenda Timo ”Tinke” Peltomaa ja jalkapallossa entinen Serie A -tähti Giorgio ”Magnum” Magnocavallo.

Kuvassa poseeraava lätkälegenda Timo Peltomaa jakoi pitkävetovihjeet Liigaan ja jääkiekon MM-kisoihin.
Timo Peltomaan pitkävetovihjeet rikastuttivat etenkin Liigaa sekä jääkiekon MM-kisoja betsanneita.
Kuvassa poseeraava Giorgio Magnocavallo jakoi pitkävetovihjeet jalkapalloon.
Giorgio "Magnum" Magnocavallon pitkävetovihjeissä näkyi pitkä ura futiksen parissa.

Vihjeemme ovat tuottaneet historian valossa erittäin hyvin – ja olemme erittäin luottavaisia, että niin tapahtuu myös tulevaisuudessa!

Minkälaisia ovat parhaat pitkävetovihjeet

Minkälaisia sitten ovat parhaat pitkävetovihjeet? Sellaisia, millä päädyt voitolle pitkällä aikavälillä.

Selvä.

Entä miten päädyt voitolle pitkällä aikavälillä? Lyömällä vetoa ylikertoimien puolesta.

Ylikerroin on käytännössä ”liian suuri” kerroin. Otetaan esimerkki.

Jos jääkiekko-ottelu päättyy kotivoittoon 50 prosentin todennäköisyydellä, kaikki yli 2,00:n kertoimet ovat ylikertoimia. Kaikki alle 2,00:n kertoimet ovat puolestaan alikertoimia.

Kukaan ei voi tietää varmuudella, miten yksittäinen peli tulee päättymään. Hyvä pitkävetovihje ei ole siten sellainen, mikä kertoo ”varman voittajan”.

Itse asiassa ylikerroin voi hyvin löytyä ottelun altavastaajalta.

Pelaamalla säännöllisesti ylikertoimia, pääset voitolle nimenomaan pitkällä aikavälillä. Yksittäisessä pelissä voi edelleen tapahtua mitä vain.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet - tuotto kuviomuodossa
Urheiluviikon pitkävetovihjeet ovat tuottaneet pitkällä aikavälillä hyvin.

Tässä on vihjeidemme tuotto vuoden 2020 koronatauon jälkeen aina tämän artikkelin kirjoitushetkeen asti.

Kuten huomaat, pitkävetovihjeemme olivat tappiolla toistakymmentä ottelua, mutta lopulta päädyimme varsin merkittävästi plussalle. Oikeastaan pääsimme enemmän voitolliseksi vasta yli 20 vihjeen jälkeen, mutta mitä pidempään pitkävetovihjeitä jaoimme, sitä varmemmin (ja enemmän) päädyimme voitolle.

Yksittäiset häviöt ja hieman pidemmätkin tappioputket eivät ole vältettävissä vedonlyönnissä.

Seuranta varmentaa menestyksesi vedonlyönnissä

Kiinnitä huomiota pitkävetovihjeissä:

 1. Parhaat kertoimet
 2. Tilastollinen analyysi
 3. Ilmaiset pitkävetovihjeet vs. maksulliset vihjeet
 4. Kassanhallinta
 5. Parhaat bonukset

Parhaat kertoimet pitkävetovihjeisiin

Pitkäveto on alun perin Veikkauksen lanseeraama termi. Nykyään sitä käytetään kuitenkin yleisesti 1X2-vedonlyönnistä vedonlyöntisivustosta riippumatta. Niinpä pitkävetovihjeet kohdistuvat muihinkin kuin vain Veikkauksen tarjoamiin kertoimiin.

Parhaat pitkävetovihjeet sisältävät parhaat kertoimet. Sen takia Veikkauksen kertoimia nähdään itse asiassa harvemmin pitkävetovihjeiden yhteydessä.

Tämä pointti on sen verran yksinkertainen, että siihen ei kannata tuhlata liikaa aikaa. Jos Veikkaus tarjoaa sinulla 1,90-kertoimen ja William Hill 2,10, ei ole mitään järkevää syytä pelata Veikkauksen kerrointa.

Sanotaan, että lyöt vetoa 30 kertaa Veikkauksen 1,90-kertoimella ja samat 30 vetoa William Hillin 2,10-kertoimella. Vedoista puolet osuu. Alla on tuloksesi vetojen jälkeen kummankin yhtiön asiakkaana.

 • Veikkaus: -1,50 €
 • William Hill: +1,50 €

Ero: 3,00 € William Hillin hyväksi.

Jos panoksesi olisi ollut yhden euron sijaan 10 euroa, olisi ero ollut William Hillin eduksi 30 euroa.

Parhaat vedonlyöntisivustot

Bonus
100 % 100 € asti
Bonus
100€ ilmaisveto

Tilastollinen analyysi

Parhaatkaan kertoimet eivät auta, jos ne jäävät alikertoimiksi. On itsestään selvää, että jokaiselle 1X2-merkille ei löydy ylikerrointa. Mistä tietää, mikä on se oikea poiminta vetolapulle?

Jokaisella on luultavasti oma tapansa poimia omat vetokohteensa. Jotkut seuraavat paljon lajia ja lyövät vetonsa sen pohjalta, miten näkevät joukkueiden pelaavan. Toiset tutkivat tilastoja ja mallintavat vetokohteita.

Nämä eivät ole toisiaan poissulkevia tapoja. Ne oikeastaan täydentävät toisiaan. Luotamme pitkävetovihjeissämme paljon tilastoihin ja mallinnukseen, mutta seuraamme myös aktiivisesti eri lajien otteluita sekä uutisia. Niiden avulla voimme kalibroida esimerkiksi erilaisia yllättäviä aspekteja, mitä mallimme ei ole ohjelmoitu ottamaan huomioon.

Maksulliset vs. ilmaiset pitkävetovihjeet

Urheiluviikko tarjoaa ilmaiset pitkävetovihjeet lukijoilleen. Yllä näit seurannan, jossa olimme aluksi hieman tappiolla ja sitten nousimme selvästi voitolliseksi. Jokaiseen vihjeeseen on lyöty yhden euron panos.

Katsotaan, mitä olisi tapahtunut, jos olisimme perineet vihjeistä joko 0,20 € tai 0,50 € hintaa. Muut tekijät pidettynä ennallaan, tulos olisi ollut tällainen.

Pitkävetovihjeet - tuotto eri hinnoilla kuviomuodossa

Ilmaiset pitkävetovihjeet nostavat pelikassasi edellisen kuvaajan tapaan yli 60 euroa voitolliseksi. Jos vihjeistä olisi peritty 0,20 € hintaa, olisi voittosummasi jäänyt yli 20 euroa pienemmäksi.

Suurin pommi on kuitenkin tässä: jos hinta olisi ollut 0,50 € per vihje, olisi tulos ollut ensimmäistä kierrosta lukuun ottamatta tappiollinen koko vihjausjakson ajan!

Kiinnitäpä seuraavaksi huomioita ajanjaksoon pitkävetovihjeestä 80 eteenpäin. Sillä ajalla tuottoja on tullut todella mukavasti.

Katso vihreän viivan kulmakerrointa ja huomaa, että se nousee jyrkemmin kuin oranssi viiva. Sitten vertaa sitä punaiseen viivaan, joka on vaakasuora (vaikka itse vihjeet olivat erittäin tuottavia!).

Tämä kuvastaa hyvin hinnan kumulatiivista vaikutusta pelikassaasi. Ilmaiset pitkävetovihjeet voittavat maksulliset vihjeet ajan saatossa todella rajusti, riippuen tietysti pitkävetovihjeiden hinnasta.

Pitkävetovihjeet - kulmakertoimet eri hintaisilla vihjeillä kuviomuodossa.

Pitkävetovihjeet ja kassanhallinta

Aiemmassa kuvassa pelikassasi oli pakkasella, vaikka pitkävetovihje maksoi vain 0,50 €/kpl. Miten tällainen irtokarkkihinta voi painaa tuloksen noin rajusti negatiiviseksi?

Siksi, että seurannassa on käytetty yhden euron tasapanosta. Jos vihjeen hinta on 50 prosenttia panoksesta, tulos näyttää juuri tuolta, vaikka pitkävetovihjeet tuottivat suorastaan loistavasti.

Mitä olisi käynyt, jos olisit pelannut 10 euron panoksella? Silloin vihjeen hinta olisi ollut vain viisi prosenttia suhteessa panokseesi.

Alla olevassa kuvassa on samat hinnat pitkävetovihjeille kuin yllä, mutta ottelukohtaista panosta on kasvatettu kymmenkertaiseksi. (Huom. alkukassa on tässä kuvassa 100 euroa, eikä nolla kuten edellä).

Pitkävetovihjeet 10 € panoksilla kuviomuodossa.

Kuten huomaat, tässä kuvassa 0,5 €/pitkävetovihje ei tunnu enää niin kalliilta. Jos voit luottaa siihen, että pitkävetovihjeet ovat hyviä, niistä kannattaa maksaa. (Toki vielä parempi on, jos saa samat pitkävetovihjeet ilmaiseksi.)

Eli korota vain panosta ja nauti kasvavista voitoista, niinkö?

Ei aivan.

Panoskoon kasvattaminen lisää riskiä. Kassanhallinta on yksi järkevän vedonlyönnin kulmakivi ja liian suuri panostus tekee sinulle helposti hallaa.

On itsestään selvää, että jos pitkävetovihjeet ovat surkeita, vie suurempi panostus sinut vain kiihtyvällä tahdilla konkurssiin. Mutta vaikka pitkävetovihjeet osoittautuisivat pitkällä aikavälillä erittäin hyviksi, voi silmitön panostus kostautua vauhdilla.

Alla olevassa kuviossa on ilmaisten pitkävetovihjeidemme tuotto, mutta panostusta on nostettu kevyesti verrattuna edelliseen kuvaan. Nykyinen panos on 12,14 €/pitkävetovihje.

Pitkävetovihjeet - pelaaminen liian suurella panoksella

Jos alkukassasi oli 100 euroa ja panostit edellä kuvatulla tavalla, menit poikki pitkävetovihjeen numero 14 kohdalla. Näin ollen sinulta jäi myös kokematta tulevat useiden satojen eurojen voitot.

Tässä pari oppituntia:

 1. Suhteuta panostuksesi omaan pelikassaasi.
 2. Tyhmä kassanhallinta vie sinut turmioon, vaikka pelaisit pitkällä aikavälillä tuottavia pitkävetovihjeitä.

Jos edellä mainitussa tilanteessa alkuperäinen pelikassasi olisi ollut hieman suurempi, olisit selvinnyt alun laskusta ja marssinut lähemmäs tuhannen euron voittoja. Jos sinulla on isompi pelikassa, sinulla on varaa lyödä isompia vetoja. Silloin (muut asiat pidettynä ennallaan) suurempi panostus on myös järkevää, sillä et halua jättää tuottoja pöydälle, vaan haluat ne taskuihisi.

Bonukset kasvattamaan pitkävetovihjeiden tuottoja

Palautetaanpa mieliimme alkuperäinen kuva Urheiluviikon tuottavista pitkävetovihjeistä.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet - tuotto kuviomuodossa

Varsin vaikuttavaa. Mutta on yksi helppo tapa räjäyttää tuotto sfääreihin verrattuna em. kuvaan.

Vedonlyöntisivustot tarjoavat usein bonuksia pelaajille. Kun eteesi lyödään mehukas tarjous, tartu siihen.

Bonuksia tarjotaan pitkin kautta ja useaan otteeseen. Tässä on pitkävetovihjeiden seuranta, jossa olemme käyttäneet vain yhden kierrätysvapaan bonuksen. Huomaa muuttunut y-akselin skaala.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet - tuotto bonuksella kuviomuodossa.

Tummempi vihreä on pelikassan kehitys bonuksen kanssa ja vaaleampi ilman bonusta.

Kuten huomaat, yksi bonus toi enemmän voittoja kuin koko pitkä 146 ottelun rupeama ahkeraa ja säntillistä ylikertoimien metsästystä ja betsaamista.

Mitä bonuksista pitäisi tietää ja minkälaisia bonuksia on tarjolla? Lue kattava artikkelimme vedonlyöntibonuksista.

Yhteenveto

Tässä yhteenvetoa pitkävetovihjeistä ja niiden käyttämisestä tähän asti.

 1. Pelaa vain pitkävetovihjeitä, jotka pohjaavat ylikertoimiin.
 2. Valitse vetoihisi markkinoiden parhaat kertoimet (kunhan vedonlyöntisivusto on luotettava)
 3. Huomioi maksullisissa pitkävetovihjeissä hinnan vaikutus vetojen kannattavuuteen.
 4. Määritä panoskokosi suhteessa pelikassaasi.
 5. Ota järkevät vedonlyöntibonukset.

Korkea hinta + alikertoimet + suuri panostus = maksimaalisen tyhmää

Vihjeet Pitkävetoon ja muihin vetomuotoihin

Urheiluviikon vihjeet painottuvat Pitkävetoon, mutta ne eivät kuitenkaan rajoitus pelkästään tähän yhteen vetomuotoon. Kaikki vihjeemme löytyvät Veikkausvihjeet-osiosta. Sen alla ovat niin ikään pitkävetovihjeet kuin muutkin vihjeet.

Ajoittain käsittelemme pitkävetovihjeessämme myös mm. otteluiden maalimääriä, moneyline-vedonlyöntiä ja tulosvetoa.

Pitkäveto on erittäin suosittu vedonlyönnin muoto Suomessa ja sille on omat selvät syynsäkin. Kolme vaihtoehtoa (1, X ja 2) ovat monessa ottelussa juuri sopiva määrä.

Viihdebetsaajalle se tarjoaa monesti enemmän kuin esimerkiksi moneyline, sillä huvipelaajat kaipaavat enemmän varianssia ja vaihtoehtoja. Jos kohteita on kuitenkin kymmenittäin, tulee osumia monen mieleen taas liian harvoin, mikä vie mielenkiintoa.

Suurin syy Pitkävedon suosioon lienee kuitenkin kulttuurillinen. Veikkaus alkoi aikoinaan rummuttaa sitä eniten ja siihen betsaajat myös innostuivat.

Kilpailu on tehnyt hyvää tälle lajille. Aikoinaan Veikkauksen Pitkävedossa piti valita vähintään kolme kohdetta vetolapulle ja palautusprosentti oli yhdessäkin kohteessa surkea. Nykyään myös Veikkaus tarjoaa yksittäisiä kohteita ja on joutunut nostamaan palautustaan ylemmäs. Se jää tosin edelleen kauas kansainvälisten vedonlyöntisivustojen palautusprosentista.

Suosittuna vetomuotona Pitkäveto ottaa sisään massiivisia määriä pelirahaa ja siten sen palautusprosentti on usein myös korkeampi kuin monessa muussa vetomuodossa. Se tekee Pitkävedosta myös suositun muodon muiden kuin viihdepelaajien parissa.

Kannattaako pitkävetovihjeitä yhdistellä?

On tietenkin hyvä asia, että vedonlyöjä voi lyödä myös single-vetoja, eikä ole pakotettu iskemään pelkkiä yhdistelmävetoja. Pohditaanpa kuitenkin hetki, mitä se tarkoitti käytännössä, kun Veikkaus määräsi vähintään kolme kohdetta kerralla pitkävetolapulle.

Veikkauksen palautusprosentti per kohde huiteli jossain 80 % hujakoilla eli se oli suorastaan karmaisevan surkea. Nykyään kansainväliset yhtiöt tarjoavat hyvinkin 95 % palautusta ja yhdistämällä usean yhtiön kertoimet, pääset vielä lähemmäs 100 % palautusta.

Otetaan vertailuun tilanne, jossa lyöt kolme yksittäistä vetoa euron panoksella ja yhden kolmen kohteen lapun kolmen euron panoksella. Missä tilanteessa on parempi lyödä vedot yksittäin ja missä yhdistelmänä?

Sanotaan, että William Hill laskee jokaisen kohteen toteutumisen todennäköisyydeksi 50 prosenttia ja tarjoaa siten jokaiselle kohteelle 1,90-kertoimen. (Tässä vaiheessa ymmärrät jo jättää Veikkauksen samalle kohteelle tarjoaman 1,60-kertoimen pelaamatta).

1) Oletetaan, että vetosi voiton todennäköisyys on oikeasti 50 prosenttia.
Kannattaako vedot lyödä kolmena yksittäisvetona vai yhtenä yhdistelmävetona?

Edellä mainitulla oletuksella vetojen toteutumisesta voittaja on: Singlet!

Voit odottaa jääväsi molemmissa tappiolle, mutta kolmen singlen kohdalla vähemmän kuin yhden yhdistelmävedon.

Toisaalta kuka lyö vetoja, joissa olettaa jäävänsä tappiolle? (Kenties viihdepelaajat ja ehkä aloittelijat, jotka haluavat vain tutustua vedonlyöntiin käytännössä. Jos kuulut tähän kastiin, valitse vetolapullesi aina singlejä).

2) Jos sen sijaan odotat, että vetosi osuukin 55 % todennäköisyydellä, uskot jääväsi voitolle.

Tällöin voittaja on: Yhdistelmäveto!

Molemmilla tyyleillä voit odottaa jääväsi voitolle, mutta yhdistelmävedon ansiosta pääset odotusarvoisesti enemmän voitolle kuin singlejä lyömällä. Tosin kappalemääräisesti pääset useammin voitolle singleillä (jopa selvällä marginaalilla: 57 % ajasta vs. 17 % ajasta), mutta yhdistelmävedon voittopotti on niin paljon suurempi, että se on riittävä nostamaan yhdistelmävedot voittajaksi tässä jälkimmäisessä taisteluparissa.

Eli positiivisen odotusarvon vedoissa kannattaa suosia yhdistelmävetoja, niitä ihania ”betsirekkoja”, niinkö?

No ei aivan suoraan niinkään. Vedonlyönti on hieman monimutkaisempi laji. Kuten aiemmin tässä artikkelissa selvitimme, etenkin yhdistelmävedoissa sinulla pitää olla kassanhallinta ja panostaminen hyvin hallussa. Muuten rekkasi ajavat sinut kuilulta alas ja nopeasti!

Yleisesti voi kuitenkin sanoa, että panostuksista viis veisaavat tyhjäpääbetsarit ovat hankkineet ”rekoille” liian huonon maineen ja turhan monet ”ammattilaisten” vedonlyöntioppaat käskevät välttämään niitä, niin kuin kyseessä olisi jokin luonnonlaki.

Jos pelikassa on riittävä ja panostus hallinnassa, ovat yhdistelmävedot jopa suositeltavia. Silloinkin yhdistelmävedot vaativat kuitenkin varianssin sietämistä, kykyä analysoida otteluita tarkasti ja luottoa omaan osaamiseen.

Vedonlyönti pohjautuu todennäköisyyksiin ja riskienhallintaan

Simulointi: Singlet vs. Rekat

Simuloidaan seuraavaksi pelikassan kehitystä singleinä ja yhdistelminä skenaariossa, jossa yksittäiset vetosi osuvat 55 prosentin todennäköisyydellä ja niihin tarjotaan 1,90-kerrointa (mikä on ylikerroin, koska kerroinraja on 1,82). Simuloinnissa yhdellä kierroksella on lyöty joko yksi kolmen kohteen yhdistelmäveto tai kolme yhden kohteen single-vetoa. Kierroksia on yhteensä 250 kappaletta.

Kaikissa alla olevissa simulaatioissa on havaittavissa tietyt samat piirteet.

 • Singleissä vaihtelu on suorastaan minimaalista, kun sitä vertaa yhdistelmävetojen mielivaltaiselta näyttävään, joka puolelle rimpuilevaan häröpalloon.
 • Pitkällä jaksolla yhdistelmät nousevat kuitenkin yleisesti singlejen yläpuolelle.
Pitkävetovihjeet - Singlet vs. Yhdistelmävedot kuviomuodossa tuotot.

Yhdistelmävedot jäivät tällä ajanjaksolla reippaasti enemmän plussalle. Singleissä pelikassasi oli hieman yli 150 euroa, kun yhdistelmissä se oli lähes 200 euroa.

Mutta kiinnitäpä huomiota kierroksiin 70-117. Yhdistelmissä jäit ilman ensimmäistäkään voittoa 28 kierrosta putkeen ja sait 48 kierrokseen vain kaksi osumaa. Vaatii luottoa jatkaa valitsemallasi linjalla, varsinkin kun single-kaverisi porskuttaa kymmeniä euroja paremmalla pelikassalla tasaisesti eteenpäin.

Pitkävetovihjeet - Singlet vs. Yhdistelmävedot 3 tuotot kuviomuodossa.

Yhdistelmävedot eivät aloittaneet vahvasti tällä kertaa ja itse asiassa pelikassa painui jo pakkaselle vedon 96 kohdalla. Jos kassa olisi ollut hieman suurempi, olisi piakkoin sen jälkeen alkanut raju nousu ja tulos olisi ollut kaikkinensa erinomainen. Kuinkahan moni ”rekkakuski” jaksaisi luottaa systeemiinsä vielä 110 heikon vedon jälkeen?

Singlet päätyivät käytännössä samaan 100 euron pelikassaan kuin mistä lähtivätkin.

Pitkävetovihjeet Singlet vs. Yhdistelmävedot 4 tuotot kuviomuodossa.

Tässä simulaatiossa käy hyvin ilmi erot yhdistelmävetojen ja yksittäisvetojen varianssissa. Singlet piirtävät melko lailla suoran kaistan ja rekat liukastelevat vuorottain sen molemmilla puolilla. Lopulta yhdistelmävedot saavuttavat lähes kaksi kertaa paremman tuloksen kuin singlet, jotka eivät selvinneet tällä kertaa kuin aivan marginaalisesti voitolle.

Pitkävetovihjeet Singlet vs. Yhdistelmävedot 5 tuotot kuviomuodossa.

Tälläkin kertaa yhdistelmävedot selvisivät voittajaksi, vaikka yksittäisvedot olivatkin ajoittain myös niskan päällä. Tällä kertaa rekkojen varianssi oli pienempää suhteessa muihin simulaatioihin.

Rekat päätyivät lopulta varsin mukavaan tulokseen, mutta myös singlejen tulos hieno, etenkin verrattuna matkan varrella koettuun selvästi pienempään varianssiin.

Pitkävetovihjeet - Singlet vs. Yhdistelmävedot 2

Viimeisessä simulaatiossamme yhdistelmävedot lähtivät räjähtäen käyntiin. Vain 17 vedon jälkeen pelikassaan oli tullut kasvua jo 73 prosenttia. Siitä alkoikin sitten rajumpi alamäki ja reilut 200 vetoa myöhemmin pelikassa oli lähes tyhjä. Sitten aurinko alkoi taas paistaa ja pelikassa nousi suhteessa aallonpohjaan peräti 900 prosenttia nostaen kokonaistuloksen reippaasti plussalle verrattuna alkutilanteeseen.

Kysymys kuuluu: pysyitkö kyydissä koko matkan ajan?

Singlet päätyivät hitusen plussan puolelle jääden kuitenkin sen odotusarvoisesta tuloksesta.

Kestätkö varianssin?

Yhdistelmävetojen lyöjien tunteet vaihtelevat euforian ja epätoivon välillä. Vedonlyönti on tunteiden vuoristorataa ja epävarmuus jäytää jatkuvana piruna olkapäilläsi.

Jälkikäteen on aina helppoa sanoa, kumpi käyrä (single vai rekka) kannattaa valita. Näethän mihin ne päätyivät. Vedonlyöntihetkellä sinulla ei ole kuitenkaan sitä tietoa.

Mitä vedonlyöntihetken informaatioon tulee, olosi on itse asiassa hyvin yksinäinen. Jopa vielä vetosi jälkeen olet jatkuvan epävarmuuden vallassa. Saattaa olla, että vetosi oli järkevä, mutta heikko tuloksesi johtui varianssista. Tai sitten saattaa olla, että analyysisi oli täysin väärä, etkä lyönyt ylikertoimia alkuunkaan. Vai kävikö sinulla mäihä alikerrointa pelatessasi?

Menneisyyden ”ennustaminen” on helppoa, tulevaisuuden vaikeaa.

Etenkin yhdistelmävedoissa pitkät tappioputket ovat mahdottomia välttää. Ja kun olet 20 ottelun tappioputkessa, alat epäillä itseäsi. Ehkä et olekaan voittava vedonlyöjä. Ehkä kyseessä ei olekaan sattuman aiheuttama laskusuhdanne, vaan todennäköisyysarviosi ovat väärässä. Äsken tililläsi oli vielä 200 euroa ja nyt vain 20. Oletko kohta kokonaan nollilla?

Yhdistelmävetojen harrastajilla pääkopan ja vatsan pitää kestää rajuja ailahteluita. Singlet saavat rullata melko mukavan tasaista kyytiä. Yllä simuloitiin vain kolmen vedon yhdistelmiä – ja niistä jokaisen yksittäisen vedon toteutuminen oli hyvin todennäköistä (todennäköisempää kuin toteutumatta jääminen). Kuvittele, miltä kuviot näyttäisivät, jos lyöt suurempia yhdistelmiä ja vielä altavastaajille.

Yhdistelmävetojen lyöjien pitääkin olla erityisen rauhallisia, jopa tyyniä. Heidän pitää olla lähes konemaisen tunteettomia ja luottavaisia omaan ammattitaitoonsa. Jos olet luonteeltasi lainkaan hätäilevää/panikoivaa sorttia ja olet hetken vietävissä, eivät yhdistelmävedot sovi sinulle.

Kuvittele, että vedot ovat osuneet hyvin viime aikoina ja olet tienannut läjäpäin rahaa. Vakuutat itsellesi olevasi todellinen mestari ja itseluottamuksen huipulla nostat panosta reippaasti. Hyvin todennäköisesti romahdat maahan niin lujaa, että päähän sattuu.

Mistä sitten tietää oman tasonsa vedonlyöjänä?

Paradoksaalisesti singlejen lyöjien on helpompi saada käsitys omasta tasostaan kuin rajusti ailahtelevien ”rekkakuskien”. Tämän takia vedonlyönti kannattaa aloittaa yksittäiskohteista ja siirtyminen yhdistelmävetoihin kannattaa tehdä vasta myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Alussa esitetty kysymys kuului: kannattaako pitkävetovihjeet käyttää singleinä vai yhdistelminä?

Kuten huomaat, asia ei ole niin yksinkertainen kuin monesti esitetään. Sinlget ovat konservatiivinen vaihtoehto ja etenkin, jos ylikertoimet löytyvät rankoilta altavastaajilta, ovat yhdistelmävedot riskialtis ratkaisu.

Sinä tiedät tilanteesi (ja luonteenpiirteesi) parhaiten. Nyt tiedät myös, miten singleistä ja yhdistelmävedoista kannattaa ajatella. Päätä siis tilanteesi mukaan miten käytät Urheiluviikon pitkävetovihjeet.

Pitkävetovihjeet eri lajeihin

Urheiluviikosta voi löytää pitkävetovihjeitä moniin eri lajeihin ja sarjoihin.

Panostamme kuitenkin enemmän laatuun, emmekä sarjatuotantoon. Yksi syväluotaavan analyysin omaava vihje tarkkoine kerroinrajoineen on lukijalle arvokkaampi kuin tusina sinnepäin hutkittuja rykäisyjä.

Niinpä välillä jokin isokin ottelu saattaa jäädä vihjaamatta, jos siihen ei yksinkertaisesti löydy mitään järkevää pelattavaa.

Pitkävetovihjeet jääkiekkoon

Jääkiekko on suomalaisilla verissä. Leijonat ovat kansallisylpeys ja kotimaan Liiga on kestopuheenaiheita kahvipöydissä. Vähemmän yllättäen pitkävetovihjeet jääkiekkoon ovat myös suosittuja vedonlyöjien parissa.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet jääkiekkoon ovat tuottaneet varsin mukavasti. Laadimme vihjeet pääasiassa itse, mutta olemme julkaisseet myös esimerkiksi vanhojen kiekkolegendojen vihjeitä. Muun muassa lätkäikoni Timo ”Tinke” Peltomaan pitkävetovihjeet jääkiekkoon ovat vanhemmille lukijoillemme tuttuja.

Monet betsaajat seuraavat lajia monipuolisesti ja haluavat pitkävetovihjeet jääkiekkoon yleisesti, eikä vain yksittäiseen sarjaan. Sitten on niitä, jotka porautuvat nimenomaisesti vain esimerkiksi Liigaan tai NHL:ään ja lyövät myös vetoa vain ko. sarjoista.

Urheiluviikossa jääkiekon pitkävetovihjeet keskittyvät pääasiassa Liigaan, NHL:ään ja maajoukkueturnauksiin, kuten MM-kisoihin ja olympialaisiin. Ajoittain kuitenkin voit nähdä myös pitkävetovihjeitä KHL:ään, CHL:ään ja muihinkin sarjoihin.

Kuvassa onnistuneet pitkävetovihjeet jääkiekkoon saavat betsaajat hurmokseen.
Onnistuneet pitkävetovihjeet jääkiekkoon saavat betsaajat hurmokseen.

Pitkävetovihjeet Liigaan

Pitkävetovihjeet Liigaan ovat varmasti suomalaisille lähimpänä sydäntä, mitä vedonlyöntiin tulee. Jokaisella on oma suosikkijoukkueensa – jopa niillä, jotka eivät edes seuraa aktiivisesti jääkiekkoa. Liiga-lätkään kasvetaan äidinmaidossa.

Lajin suosio Suomessa on (ehkä hieman paradoksaalisesti) riippakivi monelle vedonlyöjälle. Monet nimittäin kokevat, että he eivät voi lyödä vetoa omaa joukkuettaan vastaan. Se on synti vedonlyönnissä. Vetolapulle on rustattava ylikerroin, silloin kun sellaisen löytää – oli se millä joukkueella tahansa.

Urheiluviikon pitkävetovihjeet Liigaan ovat puolueettomia ja tähtäävät aina vain tuottoihin. Jokainen seura ja ottelu arvioidaan puhtaasti sen perusteella, miten todennäköisiä lopputulokset ovat.

Jos koet moraalisia ongelmia omaa seuraa vastaan vedonlyönnissä, voi olla parempi jättää nämä pitkävetovihjeet Liigaan käyttämättä.

Urheiluviikon omien vihjaajien lisäksi pitkävetovihjeet Liigan on jakanut mm. Timo Peltomaa. Tinke muistetaan Liiga-uransa lisäksi Leijonien esiintymisistään. Vuonna 1992 hän sai lempinimen “Kanadan Kaajata” alta näkyvän esityksen jälkeen. Kaukalossa rymistelyn jälkeen Tinke on tehnyt selvää jälkeä vedonlyöntitoimistojen kertoimien laskijoista tuottavilla Liiga-vihjeillään.

Pitkävetovihjeet NHL:ään

NHL on jokaisen lätkää harrastavan pikkupojan unelma. Jokaisesta ei tule NHL-tähteä, mutta suomalaispelaajia näkyy jo taalaliigassa melko rutkasti. Se on lisännyt entisestään sarjan suosiota. Vedonlyönnissä pitkävetovihjeet NHL:ään kasvattavat myös suosiotaan jatkuvasti.

Kiekko rapakon takana poikkeaa moneltakin osin melko merkittävästi esimerkiksi kotimaisesta Liigasta. Hyvät pitkävetovihjeet NHL:ään ottavat sarjan erityispiirteet huomioon.

 • Pelimäärät ovat erilaisia
 • Maalimäärät ovat erilaisia
 • Ennakkosuosikit eivät ole samanlaisessa asemassa

Kuten jenkeissä aina, myös NHL:ssä kaikki on isompaa, mikä on myös iso osa sarjan viehätystä. Siellä myös pelaavat parhaat pelaajat ja monet pelaajat arvostavat Stanley Cupia esim. MM-kultaa korkeammalle.

NHL on suuri kansainvälinen markkina, joten se on myös vedonlyöjälle erilainen mahdollisuus kuin selvästi pienemmän vaihdon Liiga. Pitkävetovihjeet NHL:ään tarjoavatkin monia hyviä mahdollisuuksia valppaille betsaajille.

Suuret yleisöt, suuret buuaukset, suuret jutut lehdissä. Suuret paineet. Huomioivatko pitkävetovihjeet mentaalipuolen?

Pitkävetovihjeet MM-kisoihin

Pitkävetovihjeet MM-kisoihin ovat aivan omanlaisensa eläin. Jääkiekossa MM-kisoja pelataan joka vuosi, mutta joukkueet muuttuvat silti vuodesta toiseen paljonkin. Valmentajalla on usein hyvin rajallisesti aikaa lopullisen joukkueen kanssa yhtenä ryhmänä ja monet muutkin asiat mutkistavat analyysiä MM-jääkiekossa.

Kaikki nämä erityispiirteet ansaitsevat ekstrahuomiota, mutta niistä on saatavilla dataa selvästi vähemmän kuin sarjapelien kohdalla. Sen takia pitkävetovihjeet MM-jääkiekkoon sisältävät normaalia enemmän epävarmuutta. Toisaalta sama epävarmuus sisäsyntyistä koko formaatille, mikä tekeekin siitä niin mielenkiintoisen monen silmissä.

Urheiluviikossa julkaistut vuoden 2019 MM-jääkiekon pitkävetovihjeet iskivät sellaiset ennätykset, että lätkäbetsaajat saavat koittaa hetken aikaa rikkoa niitä tulevissa MM-kisoissa. Kyseiset pitkävetovihjeet MM-kisoihin laati Timo Peltomaa, joka moninkertaisti niihin tarttuneiden pelikassan turnauksen aikana.

Tinken kaikki pitkävetovihjeet MM-kisoissa 2019. kuviomuodossa.
Pystytkö lyömään Leijona-legendan pitkävetovihjeet MM-kisoissa? (Tuotto ilman bonuksia)

Pitkävetovihjeet jalkapalloon

Kuningaslaji.

Sillä nimellä tunnetaan jalkapallo maailmalla. Sitä pelataan maapallon joka kolkassa ja monella tasolla. Se on myös kuningaslaji, mitä tulee vedonlyöntiin. Niinpä pitkävetovihjeet jalkapalloon eivät ole mikään harvinaisuus meidän sivuillammekaan.

Lajin levinneisyydestä ja suosiosta johtuen jalkapallon pitkävetovihjeitä voi löytää moneen eri sarjaan. Futis on suurin tai suurimpien lajien joukossa todella monessa maassa, joten ymmärrettävästi sen ympärillä pyörii myös paljon rahapelaamista maasta riippumatta.

Suomessa jalkapallo soittaa vielä toista viulua jääkiekon jälkeen, mutta kiinnostus jalkapallon pitkävetovihjeisiin on tuntuvassa kasvussa.

Urheiluviikosta löydät monipuolisesti pitkävetovihjeet jalkapalloon. Julkaisemme vihjeitä kansallisiin sarjoihin ja cupeihin sekä kansainvälisiin seurajoukkue- ja maajoukkueturnauksiin.

Pitkävetovihjeemme jalkapalloon ovat tuottaneet mukavasti historian valossa ja uskomme vahvasti, että niin käy myös tulevaisuudessa.

Pitkävetovihjeet jalkapalloon
Jalkapallon pitkävetovihjeet tuovat peliin lisäjännitystä. Tuntuu kuin olisit itse astumassa stadionin kentälle.

Pitkävetovihjeet Valioliigaan

Brittifutis on kiinnostanut suomalaisia poikkeuksellisen paljon. Syynä lienee se, että YLE näytti aikoinaan juuri Englannin Valioliigaa kanavillaan, eikä esimerkiksi Espanjan La Ligaa. Monella onkin ”oma joukkueensa” Englannissa ja sen otteita seurataan kaudesta toiseen silmä tarkkana.

Pitkävetovihjeet Valioliigaan ja vedonlyönti ylipäänsä ovatkin vuodesta toiseen korkealla tasolla jalkapallofanien parissa. Osa lukee Valioliigan pitkävetovihjeistä vain omaa seuraansa koskevat vihjeet, mutta toiset taas välttävät vedonlyöntiä oman joukkueensa peleissä ja lukevat vain Valioliigan pitkävetovihjeet, mitkä eivät kosketa omaa seuraa.

Pitkävetovihjeet Veikkausliigaan

Kotimainen jalkapallo nostaa päätään kasvavassa määrin Suomessa. Sen takia myös pitkävetovihjeet Veikkausliigaan ovat myös kasvavassa määrin kysyttyjä. Siinä missä Euroopan sarjat ovat käynnissä talvella, Suomi-futis pelataan pääosin kesällä. Muiden sarjojen kesätauko tarkoittaa sitä, että Veikkausliigan pitkävetovihjeet saavat oman näkyvän huomionsa.

Aina, kun suomalainen seura pääsee pitkälle isompien Euroopan turnausten karsinnoissa, tekee se hyvää koko Veikkausliigalle. Ja aina kun sarjan suosio kasvaa, kasvaa myös Veikkausliigan pitkävetovihjeiden huomio.

Futiskulttuuri on mukavassa kasvussa Suomessa ja pyrimme Urheiluviikossa tarjoamaan myös tuottavat pitkävetovihjeet Veikkausliigan faneille nautittavaksi.

Pitkävetovihjeet Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan

Mikä onkaan parempaa kuin seurata Euroopan parhaiden joukkueiden mittelöä sarjasta riippumatta? Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga kokoavat eri sarjojen kärkinimet ja asettavat ne vastakkain. Näissä turnauksissa eivät kamppaile vain yksittäiset seurat, vaan niissä ratkotaan myös kokonaisten sarjojen paremmuus.

Eri sarjoissa pelaavien seurojen voimasuhteiden puntarointi ja analysointi on monen papereissa erittäin mielenkiintoista, joten pitkävetovihjeet Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan ovat futisfanien keskuudessa haluttua tavaraa.

Suomalaisseurojen osallistuminen turnausten karsintoihin on nostattanut Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan pitkävetovihjeiden suosiota aina karsinnoista asti. Kenties tulevaisuudessa saadaan analysoida Veikkausliiga-seurojen voimasuhteita useammin aina Euroopan lopputurnauksissa asti.

Pitkävetovihjeet Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan
Tunnelma on lähes maaginen Mestarien liigassa. Parhaat pitkävetovihjeet nostavat sitä entisestään.

Pitkävetovihjeet MM-jalkapalloon, EM-kisoihin, Copa Americaan…

Pitkävetovihjeet MM-jalkapalloon ovat ymmärrettävästi monella suurennuslasin alla. Jalkapallon MM-kisat ovat lajin huipentuma ja niistä saadaan nauttia vain kerran neljässä vuodessa, joten ne ovat myös harvinaista herkkua.

Parhaat pitkävetovihjeet MM-jalkapalloon eivät siten voi katsoa pelkästään maiden aiempia keskinäisiä kohtaamisia, sillä MM-joukkueet ovat varsin erilaisia turnauksesta toiseen.

Keskinäiset pelit ovat kuitenkin hieman arvokkaampi tiedon lähde, jos maat ovat kohdanneet toisensa vastaavassa isossa turnauksessa lähiaikoina. Futisfanien onneksi isoja maajoukkueturnauksia ei tarvitse odottaa aina neljää vuotta, vaan esimerkiksi jalkapallon EM-kisat, Copa America ja muut maanosien sisäiset maajoukkueturnaukset pelataan niiden välissä.

Pitkävetovihjeet EM-kisoihin, Copa Americaan ja muihin ovat analyysiltään hyvin samantyylisiä kuin pitkävetovihjeet MM-kisoihin. EM-kisojen pitkävetovihjeissä osa vaikuttavista tekijöistä saa kuitenkin eri painoarvon kuin MM-jalkapallon pitkävetovihjeissä, joten aivan yksi yhteen niitä ei voi merkata.

Esimerkiksi ilmaston vaikutus vaihtelee vähemmän Euroopan sisällä kuin koko maailman tasolla. Suomi-pojalla on paljon hikisemmät ja vieraammat olosuhteet MM-kisoissa Egyptissä kuin EM-kisoissa Belgiassa.

Suomi on joutunut seuraamaan pääasiassa isot turnaukset kotisohvalta, mutta vedonlyönnin ystävät ovat saaneet analysoida Huuhkajien otteita kuitenkin turnausten karsinnoissa. Niinpä pitkävetovihjeet EM-kisojen ja MM-kisojen karsintoihin ovat myös futisfanien suosiossa.

Urheiluviikon omien vihjeiden lisäksi mm. Giorgio Magnocavallo on jakanut osaamistaan EM- ja MM-jalkapallon pitkävetovihjeiden muodossa. Tuotot ovat monesti olleet erinomaisia. Vuoden 2016 EM-kisojen pitkävetovihjeet tuottivat palautusprosentilla 119,12 %.

Kuvassa Urheiluviikossa tuottavat pitkävetovihjeet jakanut Giorgio "Magnum" Magnocavallo.
Magnumin tie: vastustajien kauhusta bookkerien kauhuksi.

Pitkävetovihjeet La Ligaan

Espanjan La Ligassa pelaa kaksi maailman aivan eliittiin kuuluvaa futisjättiä, FC Barcelona ja Real Madrid. Nämä joukkueet dominoivat oman maansa lisäksi myös usein Euroopan kentillä ja lähtevät monesti Mestarien liigaan ennakkosuosikkeina.

Sarjan kovasta tasosta kertoo jotain se, että myös Eurooppa-liigan voitto on mennyt erittäin usein La Liga -seuralle. Sarjan hohto ei lepää siis pelkästään kahden jättiseuran harteilla. Ei olekaan ihme, että espanjalainen futis kasvattaa suosiotaan jatkuvasti ja pitkävetovihjeet La Ligaan ovat monelle mieluisaa pohdittavaa.

Urheiluviikon La Ligan pitkävetovihjeet ovat pohjautuneet jo pitkän aikaa kattavaan ja monipuoliseen analyysiin, ja tulokset ovat olleet myös hyviä. Eräs huomioitava asia La Ligan pitkävetovihjeissä kuitenkin on:

Jos tykkäät pelata vain jättiseurojen (Real Madrid ja FC Barcelona) otteluita, on sinun siedettävä enemmän vaihtelua pelikassassasi. Lähtökohtaisesti pelien voimasuhteet ovat todella reippaasti kallellaan suurseuran puolelle, mutta se ei tarkoita, että ylikerroin löytyisi automaattisesti niiltä.

Jos ylikerroin sattuu löytymään isolta altavastaajalta, tarkoittaa se yleisesti, että menetät panoksesi hyvin monta kertaa, mutta saat yhden ison voiton, joka paikkaa menetykset ja vähän päälle.

Toisaalta, jos ylikerroin löytyy isolle ennakkosuosikille, kasvaa pelikassa usein pienin askelin useita kertaa, mutta yksi panoksen menetys voi syödä pitkän ajan voitot kokonaan pois.

La Ligan pitkävetovihjeet tarjoavatkin aivan omanlaista jännitystä vedonlyöjälle sarjan polarisoitumisesta johtuen – ainakin siis kahden jättiseuran kohdalla.

Kuvassa nainen tuulettaa, kun La Liga pitkävetovihjeet osuvat.
La Ligassa tunnelma on aina kohdillaan.

Pitkävetovihjeet Serie A:han

Urheiluviikon pitkävetovihjeet Serie A:han lähtivät pitkään futisikoni Giorgio ”Magnum” Magnocavallon kynästä. Magnocavallo edusti omalla peliurallaan mm. Atalantaa, Inter Milania, Laziota ja läjää muita italialaisia futisseuroja.

Magnum on myös valmentanut pelaajauransa jälkeen mm. Frosinonea, mikä on nähty myös ajoittain Italian korkeimmalla sarjatasolla.

Pelaajana hän kohtasi Serie A:ssa muiden muassa seuraavat legendat:

 • Diego Maradona
 • Michel Platini
 • Karl-Heinz Rummenigge
 • Franco Baresi
 • Paolo Maldini
 • Socrates
 • Michael Laudrup
 • Gianluca Vialli
 • Roberto Mancini
 • Graeme Souness
Giorgio Magnocavallo ja Diego Maradona
Diego Maradona ja Giorgio Magnocavallo.

Kuten arvata saattaa, Magnumin pitkävetovihjeet Serie A:han tarjoilivat syväluotaavaa analyysiä ja olivat hyvin tuottavia. Eivätkä pitkävetovihjeet Serie A:han jääneet, vaan Magnocavallo ohjeisti vedonlyöjiä monissa eri sarjoissa ja turnauksissa.

Urheiluviikon analyytikot ovat siis saaneet italialaisesta jalkapallosta (sekä futiksesta ylipäänsä) oppitunteja todelliselta sisäpiiriläiseltä, mikä näkyy toivottavasti Serie A:n pitkävetovihjeiden tuotoissa jatkossakin.

Pitkävetovihjeet Bundesliigaan

Bundesliigassa on korkeimmat yleisökeskiarvot, joten sarja selvästi kiinnostaa ainakin paikallisia faneja. Sen matseja välitetään ympäri maailmaa tosin yli 200 maahan, joten kaipa se kiinnostaa myös muitakin kuin sakemanneja.

Kiinnostus sarjaan ja kiinnostus vedonlyöntiin kulkevat usein käsikädessä, ja niinpä Bundesliigan pitkävetovihjeet kiinnostavat myös betsaajia. Suomessakin on monia saksalaisen jalkapallon ystäviä, joten pitkävetovihjeet Bundesliigaan keräävät oman lukijakuntansa myös kotimaan kamaralla.

Bundesliiga poikkeaa muista Euroopan isoista sarjoista järjestelmänsä puolesta. Siinä on vähemmän joukkueita ja seurat ovat (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) jäsenyhdistystensä omistuksessa yli 50 prosenttisesti.

Urheiluviikon Bundesliiga pitkävetovihjeet pohjautuvat ylikertoimiin, kuten kaikki muutkin meidän vihjeemme. Bundesliigan kohdalla lukijat saivat pienen oppitunnin pitkäjänteisyydestä, kun pitkävetovihjeet olivat pitkään tappiolla ennen kuin kipusivat lopulta mukavasti plussalle.

Pitkävetovihjeet Bundesliigaan

Muut jalkapallon pitkävetovihjeet

Urheiluviikon pitkävetovihjeet jalkapalloon keskittyvät pääasiassa yllä mainittuihin sarjoihin ja turnauksiin. Sen lisäksi julkaisemme kuitenkin aika ajoin vihjeitä myös muista sarjoista.

Esimerkiksi Ranskan Ligue 1 ja Ruotsin Allsvenskan sekä Pohjois- ja Keski-Amerikassa sekä Karibian alueella pelattava CONCACAF Gold Cup ja tietenkin UEFA Nations League eli Kansojen liiga saavat näkyvyyttä Urheiluviikon pitkävetovihjeissä.

Pitkävetovihjeet muihin lajeihin

Vaikka Urheiluviikon pitkävetovihjeet tulevat pääasiassa jääkiekkoon ja jalkapalloon, aina välillä tarjoamme vihjeitä myös muihin lajeihin. Lisäksi kaikki vihjeemme eivät ole nimenomaan pitkävetovihjeitä, vaan jaamme ajoittain myös vihjeitä esimerkiksi Moneylineen ja Tulosvetoon.

Muita lajeja, joita voit löytää sivuiltamme ovat tennis, koripallo, baseball ja formulat. Urheilun lisäksi tarjoamme analyysiä politiikkaan, kuten vaalien vedonlyöntiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bethard etusivulle
100% bonus 50 € asti
Bonus
OTA BONUS!
Fastbetin logo
100 % bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!
William Hill
100 € riskitön veto
Bonus
OTA BONUS!
Betfair
100% bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!
MrGreen
100% bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!