Euroviisut vedonlyönti 2019: Parhaat kertoimet ja ennakko kilpailuun

Suomalaiset ovat Euroviisu-kansaa. Suomalaiset ovat myös vedonlyönti-kansaa. Ei ole siis yllättävää, että vedonlyönti Eurovision 2019 -laulukilpailusta saa veden suomalaisten betsaajien kielelle.

Euroviisut 2019 vedonlyönti on suosittua myös maailmalla, joten kansainväliset vedonlyöntitoimistot vastaavat kysyntään tarjoamalla ison kasan vetokohteita tapahtumaan.

Parhaat yhtiöt ja kertoimet Euroviisut 2019 vedonlyöntiin

Alle on ladottu kertoimet Eurovision 2019 -kilpailuun kahdelta suositulta yhtiöltä, joille juuri Euroviisut vedonlyönti on lähestulkoon kunnia-asia.

ComeOn! tarjoaa euroviisujen vedonlyöntiin valikoiman kahdesta muhkeasta bonuksesta.

 • Jos haluat testata vedonlyöntiä pienemmillä panoksilla, niin saat vain 10 € talletuksella peräti 50 € pelirahaa.
 • Jos vedonlyönti kutkuttaa astetta enemmän, saat ComeOn!:lta 100-prosenttisen bonuksen aina 300 euroon asti. ComeOn! siis tuplaa talletuksesi, niin että voit pelata maksimissaan jopa 600 eurolla.

Bonuksen voi käyttää mihin lajiin tahansa, sitä ei tarvitse käyttää juuri Eurovision 2019 vedonlyöntiin.

Siirry ComeOn!:lle TÄSTÄ, niin saat joko 400 % bonus 50 € asti tai 100 % bonus 300 € asti!

LeoVegas antaa puolestaan 100-prosenttisen talletuksen 100 euroon asti.

Myös LeoVegasin bonuksen voi käyttää muuhunkin kuin Euroviisut vedonlyöntiin. Lajeja on tarjolla todella paljon.

Siirry LeoVegasille TÄSTÄ, niin saat 100 % bonus 100 € asti!

Kuten kerroinvertailusta käy ilmi, ComeOn!:lta löytyy parhaat kertoimet Euroviisuissa peräti 22 maalle. LeoVegasilla on paras kerroin 10 eri maalle ja yhtiöt tarjoavat yhtä suuret kertoimet yhdeksälle maalle.

Kertoimet Eurovision 2019 vedonlyöntiin

Hollanti 2,60 ComeOn!
Venäjä 6,00 LeoVegas
Ruotsi 10,00 ComeOn!
Italia 11,00 LeoVegas
Sveitsi 11,00 LeoVegas
Islanti 15,00 ComeOn!
Kypros 19,00 LeoVegas
Malta 26,00 LeoVegas
Kreikka 29,00 LeoVegas
Norja 34,00 LeoVegas, ComeOn!
Ranska 51,00 LeoVegas
Portugali 51,00 LeoVegas
Armenia 67,00 LeoVegas, ComeOn!
Azerbaidzan 67,00 LeoVegas, ComeOn!
Slovenia 67,00 LeoVegas
Australia 81,00 LeoVegas
Belgia 81,00 LeoVegas, ComeOn!
Tanska 81,00 LeoVegas, ComeOn!
Espanja 101,00 ComeOn!
Makedonia 101,00 ComeOn!
Tshekki 101,00 LeoVegas, ComeOn!
Saksa 126,00 ComeOn!
Albania 151,00 ComeOn!
Suomi 151,00 ComeOn!
Viro 151,00 ComeOn!
Iso-Britannia 151,00 LeoVegas,ComeOn!
Unkari 201,00 ComeOn!
Irlanti 201,00 ComeOn!
Puola 201,00 ComeOn!
Itävalta 201,00 ComeOn!
Israel 201,00 ComeOn!
Romania 201,00 ComeOn!
Liettua 201,00 LeoVegas, ComeOn!
Serbia 251,00 ComeOn!
Valko-Venäjä 251,00 ComeOn!
Kroatia 251,00 ComeOn!
Latvia 251,00 ComeOn!
Moldova 251,00 ComeOn!
San Marino 251,00 ComeOn!
Montenegro 251,00 LeoVegas, ComeOn!
Georgia 301,00 ComeOn!

Kuinka Eurovision 2019 vedonlyönti tuottaa?

Eurovision 2019 vedonlyönti voi olla hyvin tuottoisaa, mutta urheilubetsaajan on syytä poiketa perinteisestä analyysistään Euroviisujen kohdalla. Laulukilpailu eroaa nimittäin urheilutapahtumasta monellakin tavalla.

Eurovision vedonlyönti kannattaa aloittaa pohtimalla ainakin seuraavia asioita.

  1. Euroviisujen pistejärjestelmä
  2. Kuinka ihmiset äänestävät?
  3. Mikä pärjää sosiaalisessa mediassa?
  4. Mikä kappale erottuu massasta?
  5. Esiintymisjärjestys

1. Euroviisujen pistejärjestelmä

Vedonlyönti Eurovision 2019 -laulukilpailussa käydään usein kilpailun voittajasta ja luonnollisesti pisteiden jakaminen on siinä suuressa roolissa.

Saat antaa äänesi kilpailussa suosikkimaallesi, kunhan se ei ole oma maasi. Osalle saattaa tulla yllätyksenä, että kansan antamat äänet eivät ole kuitenkaan ainoa tapa saada pisteitä. Jokaisen maan ”asiantuntijaraati” nimittäin antaa puolet pisteistä.

Esimerkiksi Suomen jakamista pisteistä vain puolet tulee kansalta. Toinen puoli tulee vain hyppyselliseltä ”eksperttejä”. Näin ollen laulukilpailua ei voita aina kansan mielestä paras kappale ja esitys. Juryn taiteelliset käsitykset ohjaavat sitä puolittain.

Esimerkiksi vuonna 2015 Euroviisut päättyivät Ruotsin voittoon Måns Zelmerlöwsin kappaleella ”Heroes”.

Eurooppalaiset olisivat äänestäneet voittajaksi kuitenkin Italian esityksen ”Grande Amore”, jonka esitti Il Volo. Toiseksi tuli Venäjä Polina Gagarinan ”A million Voices” -kappaleella ja Ruotsi olisi ollut vasta kolmas puhtaasti annettujen äänien perusteella.

Euroviisut vedonlyönti saattoi käydä kalliiksi niille, jotka olivat haistelleet oikein kansan tunnot, mutta eivät olleet tutkineet kilpailun sääntöjä tarkasti. Muutama Italian puolesta vetoa lyönyt saattoi päästää ärräpäitä ymmärrettyään pisteidenjakojärjestelmän.

2. Kuinka ihmiset äänestävät?

Tietynlainen musiikki sointuu paremmin tietynlaiseen kulttuuriin tottuneille ihmisille. Turkkilaiset dancejumputus saattaa aiheuttaa päänsärkyä suomalaisille, mutta etelän kansoille se saattaa olla kuuminta hottia.

Suomella on annettavanaan vain osa koko kilpailun pisteistä. Ei riitä, että tunnet vain täkäläisen maun, vaan sinun pitää osata arvioida, mikä uppoaa laajemmin Euroviisujen väestöön.

Euroviisuissa on annettu perinteisesti ääniä naapurimaille. Osa tästä on ns. diplomatiaa ja herrasmiessopimuksia, mutta osa selittyy nimenomaan edellä mainituilla kulttuurillisilla seikoilla.

Maailma on tullut kuitenkin pienemmäksi. Ihmiset matkustavat enemmän ja suomalaisetkin pääsevät jo muualle kuin ruotsinlaivoille. Kulttuurit sekoittuvat ja ihmisillä alkaa olla siteitä jo muihinkin maihin kuin vain naapuriin.

Joissain maissa on jo todella mittavia muista maista tulleita vähemmistöjä. Saksassa on esimerkiksi todella paljon turkkilaisia, jotka antavat varmasti äänensä alkuperäiselle kotimaalleen.

Näiden vähemmistöjen ja muuttoliikkeiden tutkimisella voit saada paljonkin hyötyä Eurovision 2019 vedonlyöntiin.

3. Mikä pärjää sosiaalisessa mediassa?

Yksi asia, mikä on tehnyt maailmasta paljon entistä pienemmän, on sosiaalinen media. Somessa leviävät hitit ylittävät sekunneissa maan ja maanosien rajat.

Tietenkään kulttuurilliset erot eivät ole poistuneet sataprosenttisesti sosiaalisen median myötä, mutta suunta on kuitenkin selvä. Tarkkaile, mitkä esitykset keräävät momentumia sosiaalisessa mediassa ja mene myös rohkeasti oman somekuplasi ulkopuolelle.

Tarkkaile myös muiden maiden somekäyttäytymistä, Facebook-tykkäyksiä, Twitterin retweettauksia ja forumien keskusteluita. Sitä kautta saat hyvää käsitystä kuumista kappaleista.

Lopuksi vielä on muistutettava, että sosiaalisesta mediasta saat käsitystä vain siitä, miten tavallinen kansa äänestää. ”Asiantuntijoiden” mielipiteet eivät välttämättä heijasta sitä lainkaan.

Toisaalta, jos onnistut tonkimaan, mitä ”kulturellimmat ekspertit” arvostavat missäkin maassa, niin saat tuplasti arvoa euroviisut vedonlyöntiin. Juryn jäsenet jakavat puolet annettavista pisteitä.

4. Mikä kappale erottuu massasta?

Euroviisut ovat monen tunnin tykitys kappaleita toisensa jälkeen. Monesti kappaleet muistuttavat toisiaan hyvinkin paljon, eikä niitä erota enää toisistaan hetken päästä.

Samanlaiset kappaleet syövät toisiltaan ääniä. Jos tarjolla on 41 dance-biisiä ja yksi rokimpi kappale, ovat rokkarit vahvoilla.

Yleisesti dance on luultavasti suositumpaa, sillä muuten kappalejakauma ei olisi edellä mainitun mukainen. Silti kaikki, jotka pitävät rokista/eivät pidä dancesta, antavat äänensä sille yhdelle esiintyjälle. Muut esiintyjät jakavat loput äänet.

Lordi oli monien mielestä suorastaan pyhäinhäväistys, joka tulisi pilaamaan Suomen maineen, eikä sitä pitäisi koskaan päästää Euroviisuihin. Rovaniemeläisten räväkkä rokki kuitenkin keräsi kaikkien jotain erilaista kaivanneiden äänet ja marssi historialliseen viisuvoittoon.

Tämän haistelleet Eurovision 2019 vedonlyöntiin perehtyneet betsarit naureskelivat lunastaessaan voittojaan ”Hard Rock Hallelujahin” tahtiin.

Jos voittaja valittaisiin, kuten Suomen Presidentinvaaleissa olisi tulos Euroviisuissakin varsin erilainen. Presidentinvaaleissahan kaksi eniten ääniä saanutta etenee toiselle kierroksella ja kaikki saavat valita niistä mieluisansa. Kenties em. tilanteessa rokkibiisi häviäisi dance-biisille tällöin.

5. Esiintymisjärjestys

Euroviisut ovat massiivinen, monta tuntia kestävä spektaakkeli esityksineen, maiden esittelyineen, väliaikoineen ja niin edespäin. Luonnollisesti jännitys kerääntyy niiden alkaessa ja ihminen on silloin valpas.

Kuitenkin jatkuvat ja toinen toistaan toistavat esitykset vievät parhaimman terän katsojilta. Keskivaiheilla tulevat esitykset alkavat maistua peruskauralta ja niitä ei muisteta yhtä hyvin. Loppua kohden katsojat taas valpastuvat ja lopun esitykset muistetaan jälleen paremmin.

Esiintymisjärjestyksellä on siis suuri merkitys ja Euroviisut vedonlyönti on syytä suorittaa se mielessä pitäen.

Ensimmäisen semifinaalin esiintymisjärjestys:
1. Kypros
2. Montenegro
3. Suomi
4. Puola
5. Slovenia
6. Tshekki
7. Unkari
8. Valko-Venäjä
9. Serbia
10. Belgia
11. Georgia
12. Australia
13. Islanti
14. Viro
15. Portugali
16. Kreikka
17. San Marino

Toisen semifinaalin esiintymisjärjestys:
1. Armenia
2. Irlanti
3. Moldova
4. Sveitsi
5. Latvia
6. Romania
7. Tanska
8. Ruotsi
9. Itävalta
10. Kroatia
11. Malta
12. Liettua
13. Venäjä
14. Albania
15. Norja
16. Hollanti
17. Makedonia
18. Azerbaidzan

Euroviisujen kertoimet: Suomi finaaliin!

Viime vuonna voittajaksi kruunattiin Israelin edustaja Netta Barzilai kappaleellaan ”Toy”, joten Eurovision 2019 -kilpailu järjestetään tänä vuonna Tel Avivissa.

Tämä on neljäs kerta, kun Euroviisut järjestetään Euroopan ulkopuolella ja kolmas kerta, kun ne järjestetään Israelissa. Aiemmat Israelin isännöimät kilpailut järjestettiin vuosina 1979 ja 1999.

Euroviisuissa järjestetään ensin semifinaalit tiistaina 14.5. ja torstaina 16.5.2019. Finaali pidetään lauantaina 18.5.2019.

Suomi osallistuu ensimmäiseen semifinaaliin. Maatamme edustaa Darude feat. Sebastian Rejman kappaleella ”Look Away”.

Ohesta näet semifinaalien maat kertoimineen. Huom! Kertoimet ovat koko kilpailun voitolle, ei finaaliin pääsylle.

Suomi arvottiin selvästi helpompaan semifinaaliin, mikä nostaa selvästi todennäköisyyttä päästä finaaliin.

Minkä takia ensimmäinen semifinaali on parempi Suomelle kuin toinen?

Ensinnäkin, ensimmäisessä semifinaalissa on yksi maa vähemmän kuin toisessa. Se jo itsessään parantaa Daruden mahdollisuuksia mukavasti.

Toiseksi, Euroviisujen 2019 kertoimet paljastavat, että suurempi osa ”varmoista” finaaliin menijöistä on toisessa semifinaalissa.

Pienin kerroin ensimmäisen semifinaalin maista on Islannin 15,00 ja sillä pääsisi toisessa semifinaalissa vasta sijalle viisi. Toisaalta toisen semifinaalin kahdeksanneksi pienimmän kertoimen saava Azerbaidzan olisi ensimmäisessä semifinaalissa sijalla viisi.

Suomi saa omassa semifinaalissaan jaetusti yhdeksänneksi pienimmän kertoimen yhdessä Viron kanssa. Vedonlyönnin kertoimet povaavat siis Suomea tiukasti finaaliin, vaikka paikka onkin kaukana itsestäänselvyydestä.

Yhtä suuren kertoimen Suomen kanssa saava Albania on toisessa semifinaalissa 11. sijalla eli Euroviisujen kertoimien valossa tippumassa pois finaalista. Eurovision vedonlyönti myös pitää toista semifinaalia kaikkinensa selvempänä, kun taas ensimmäisessä semifinaalissa on enemmän varianssia.

Daruden voitto on Eurovision 2019 kertoimien valossa kuitenkin erittäin epätodennäköinen, vaikka finaalipaikka irtoaisikin.

Siirry ComeOn!:lle TÄSTÄ, niin saat joko 400 % bonus 50 € asti tai 100 % bonus 300 € asti!

Siirry LeoVegasille TÄSTÄ, niin saat 100 % bonus 50 € asti + 10 € ilmaisvedon!

Ensimmäinen semifinaali:

Islanti 15,00 ComeOn!
Kypros 19,00 LeoVegas
Kreikka 29,00 LeoVegas
Portugali 51,00 LeoVegas
Slovenia 67,00 LeoVegas
Australia 81,00 LeoVegas
Belgia 81,00 LeoVegas ComeOn!
Tshekki 101,00 LeoVegas ComeOn!
Suomi 151,00 ComeOn!
Viro 151,00 ComeOn!
Unkari 201,00 ComeOn!
Puola 201,00 ComeOn!
Serbia 251,00 ComeOn!
Valko-Venäjä 251,00 ComeOn!
San Marino 251,00 ComeOn!
Montenegro 251,00 LeoVegas ComeOn!
Georgia 301,00 ComeOn!

Toinen semifinaali:
Hollanti 2,60 ComeOn!
Venäjä 6,00 LeoVegas
Ruotsi 10,00 ComeOn!
Sveitsi 11,00 LeoVegas
Malta 26,00 LeoVegas
Norja 34,00 LeoVegas ComeOn!
Armenia 67,00 LeoVegas ComeOn!
Azerbaidzan 67,00 LeoVegas ComeOn!
Tanska 81,00 LeoVegas ComeOn!
Makedonia 101,00 ComeOn!
Albania 151,00 ComeOn!
Irlanti 201,00 ComeOn!
Itävalta 201,00 ComeOn!
Romania 201,00 ComeOn!
Liettua 201,00 LeoVegas ComeOn!
Kroatia 251,00 ComeOn!
Latvia 251,00 ComeOn!
Moldova 251,00 ComeOn!

Varmana finaalissa:
Israel 201,00 ComeOn!
Iso-Britannia 151,00 LeoVegas, ComeOn!
Ranska 51,00 LeoVegas
Italia 11,00 LeoVegas
Saksa 126,00 ComeOn!
Espanja 101,00 ComeOn!

Maat, jotka eivät osallistu Eurovision 2019 -kilpailuun lainkaan:
Andorra
Bosnia ja Hertsegovina
Bulgaria
Kazakstan
Kosovo
Libanon
Marokko
Monaco
Slovakia
Tunisia
Turkki
Ukraina

Euroviisut vedonlyönti: 2019 on Hollannin vuosi

Euroviisut vedonlyönti puoltaa erittäin vahvasti Hollantia voittamaan koko kilpailun. Sen kerroin on pelkkä 2,60, mikä kuvastaa ilman vedonlyöntitoimistojen katteita 29,5 prosentin todennäköisyyttä maan voitolle.

Vertailun vuoksi viime vuonna Israelin edustaja sai 2,90-kertoimen. Hollannin voitto on siis vedonlyöntiin tarjottujen kertoimien valossa todennäköisempi kuin viime vuonna Israelin voitto.

Hollannin pahin haastaja on Venäjä, jolle saa 6,00-kertoimen. Sen voiton todennäköisyys on 12,8-prosenttia. Voittaja on jompikumpi näistä 42,2 prosentin varmuudella, mikäli Eurovision 2019 kertoimet pitävät kutinsa.

Kärkikaksikon takana on kolme melko tasavahvaa maata, Ruotsi, Italia ja Sveitsi. Ruotsin voiton todennäköisyys on 7,7 prosenttia ja Italian sekä Sveitsin on 7,0 prosenttia.

Italian urakkaa helpottaa se, että sen paikka finaaleissa on jo varma, sillä se oin yksi Euroviisujen suurista rahoittajamaista.

Daruden voittomahdollisuudet ovat Euroviisujen vedonlyönnin kertoimien valossa vain 0,5 prosentin luokkaa.

Viime vuonna Suomea edusti Saara Aalto kappaleellaan Monsters. Silloin Suomen voiton todennäköisyys nähtiin olevan 1,9 prosenttia.

Se on todella pieni, mutta silti noin neljä kertaa suurempi kuin Daruden tänä vuonna. Tämä antaa hyvin perspektiiviä sille, minkälaista menestystä Suomelta voi odottaa.

Viime vuonna Suomi selvisi semifinaaleista viimeiseltä sijalta finaaliin, mutta jäi siinä toiseksi viimeiselle sijalle.

Ovatko Eurovision 2019 kertoimet tällä kertaa pahasti väärässä ja Darude vie lopulta koko potin? Se selviää lopullisesti vasta lauantaina 18.5.2019, mutta voit spekuloida asialla jo etukäteen alla olevassa kommentointi-osiossa!

Siirry ComeOn!:lle TÄSTÄ, niin saat joko 400 % bonus 50 € asti tai 100 % bonus 300 € asti!

Siirry LeoVegasille TÄSTÄ, niin saat 100 % bonus 50 € asti + 10 € ilmaisvedon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *