Vedonlyönti

Vedonlyönti on helppoa, mutta veikkaamalla voittaminen on vaikeaa. Se pätee vedonlyöntiin 2020.

Vedonlyöntitoimistot tarjoavat monia eri kertoimia ja kohteita, mutta heillä on ammattilaiset kertoimenlaskijoina sekä talon etu omalla puolellaan: vedonlyöntiä tarjoavien yhtiöiden palautusprosentti on alle 100, mikä tarkoittaa, että keskimäärin vedot tuottavat tappiota.
vedonlyonnin-opas-1
Vedonlyöjällä on kuitenkin monia mahdollisuuksia, jotka hyvin käyttämällä voi nousta voittavaksi vedonlyöjäksi. Tämä opas kertoo yksityiskohtaisesti, miten vedonlyönnillä voittaa rahaa.

Tämän oppaan keskiössä on urheiluvedonlyönti, mutta samat lainalaisuudet pätevät muuhunkin vedonlyöntiin.

Jos opas ei joltain osin vastaa odotuksiasi, voit lähettää lopussa olevilla ohjeilla kysymyksen tälle sivustolle. Jos kysyttävää on, palaa myöhemmin lukemaan vastaus kysymykseesi.

Mitä tästä oppaasta löytyy?

 1. Parhaat sivut vedonlyöntiin. Tässä osiossa on lueteltu luotettavat vedonvälittäjät, jotka tarjoavat kovia kertoimia sekä toimivat EU-alueella. EU-alueella toimiminen tarkoittaa, ettei voitoista tarvitse maksaa veroja.
 2. Perusasiat haltuun. Jos et hallitse perusasioita, voit haudata unelmasi vedonlyöntiammattilaisen elämästä.
  2.1. Kertoimet
  2.2. Panostus
  2.3. Pelikassa
  2.4. Kirjanpito
  2.5. Otoskoko
 3. Syventävää asiaa. Tämän osion lukemalla opit syvällistä asiaa veikkaamisesta.
  3.1. Odotusarvo
  3.2. Voimaluvut
  3.3. Todennäköisyysarviot
  3.4. Kertoimien katteet
  3.5. Kertoimien muutokset
  3.6. Median rooli ja tiedonhankinta
  3.7. Pelivihjeet
  3.8. Analyysi omasta persoonasta
 4. Erilaisia strategioita tehdä rahaa vedonlyönnillä. Vedonlyönnissä on monia eri tapoja tehdä rahaa. Tämä osio esittelee ne kaikki, myös rikolliset tavat.
  4.1. Omat todennäköisyysarviot
  4.2. Vihjeiden peesaus
  4.3. Vihjeiden myynti
  4.4. Arbitraasit
  4.5. Bonusmetsästys
  4.6. Rikolliset tavat
  4.7. Minkä strategian valita vedonlyöntiin?
 5. Pahimmat huuhaa-strategiat vedonlyöntiin. Vedonlyönnistä liikkuu monia teorioita, joista osa on puhtaasti roskaa. Tämän lukemalla voit varmistaa, ettet tuhlaa aikaasi (ja rahaasi!) huonoihin menetelmiin.
  5.1. Martingaalinstrategia
  5.2. Tuplaus
  5.3. Pelurin virhepäätelmä
 6. Vedonlyönti ammattina. Monella on väärä kuva ammattivedonlyöjän arjesta, joten osio kannattaa lukea, jos oma mielikuva perustuu elokuviin tai muihin tarinoihin.
  6.1. Ammattilaisen ominaisuudet
  6.2. Kuuluisia ammattilaisia
  6.3. Valevedonlyöntiammattilaiset
  6.4. Legendaarisia tarinoita
 7. Vedonlyönti 2020: Urheiluvedonlyönti ja muu vedonlyönti. Vuosi 2020 tarjoaa upeita mahdollisuuksia veikkaajalle.
 8. Vedonlyönti Suomessa ja ulkomailla. Esittelyssä suomalaiset ja ulkomaalaiset vedonlyöntimuodot ja niiden tuomat mahdollisuudet.
  8.1. Suosituimmat vedonlyönnin muodot Suomessa
  8.2. Suosituimmat vedonlyönnin muodot ulkomailla
 9. Live-vedonlyönti
  9.1. Mitä live-veikkaus on?
  9.2. Mahdollisuudet ja sudenkuopat veikkaajalle
  9.3. Rahasampo vedonlyöntitoimistoille
 10. Vedonlyönti eri lajeista. Löitpä vetoa jalkapallosta, jääkiekosta, koripallosta, tenniksestä, baseballista tai jostain muusta lajista, kaikissa eri lajeissa on omat juttunsa, jotka pitää ottaa huomioon.
  10.1. Suositut urheilutapahtumat veikkaajan unelma
 11. Vedonlyönti muusta kuin urheilusta. Vetoja voi lyödä nykyään lähes mistä tahansa.
  11.1. Euroviisut
  11.2. Vaalit
 12. Vedonlyönti: keskustelu avartaa mieltä
 13. Vedonlyönti ja kasino eivät sovi yhteen
 14. Vedonlyöjän 10 käskyä
 15. Oppaan käyttöohjeet. Vedonlyönti ja etenkin nettivedonlyönti kehittyvät koko ajan. Näin ollen tämäkin opas päivitetään tasaisin väliajoin.
 16. Lukijoiden kysymykset ja niihin annetut vastaukset

1. Parhaat sivut vedonlyöntiin

Alta löytyy sivustoja, jotka tarjoavat paljon erilaisia kohteita, joiden joukosta löytyy myös herkullisia ylikertoimia. Ne kaikki toimivat EU-alueella lisenssin varassa, joten niiltä saaduista voitoista ei tarvitse maksaa veroja.

Mitä tulee aiheeseen vedonlyönti & verotus, tärkeää onkin varmistaa, että valitut vedonlyöntiyhtiöt ovat hankkineet verovapaat voitot takaavan lisenssin.

Vedonlyöntisivustot, joiden kohdalla on Suomen lippu, tarjoavat asiakaspalvelua suomeksi ja suomenkielisen version nettisivuistaan. Esittelyt sivustoista voi lukea logoa klikkaamalla.

Huom! Yllä mainitut vedonvälittäjät ottavat vain sellaisia asiakkaita, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita. Tarjousten säännöt & ehdot ovat voimassa. Pelaathan vastuullisesti.

2. Perusasiat haltuun

Olipa kyseessä urheiluvedonlyönti tai minkä tahansa muun alan vedonlyönti, opiskelu kannattaa aloittaa perusasioista. Alle on lueteltu termejä, joiden on syytä olla hallussa, jos haluaa vedonlyönnin ammattilaiseksi tai vakavasti otettavaksi harrastelijaksi.

2.1. Kertoimet

Kertoimet ovat vedonlyönnin selkäranka. Vedonlyöjän näkökulmasta kertoimet voidaan jakaa kolmeen ryhmään: reaalikertoimet, alikertoimet ja ylikertoimet.

Reaalikertoimet heijastavat todennäköisyyttä täydellisesti. 50 prosentin todennäköisyyttä kuvastaa kerroin 2,00. Näitä kertoimia pelaamalla ei pitkän päälle häviä eikä voita, vaan jää omilleen.

Alikertoimet ovat liian pieniä todennäköisyyteen verrattuna. Kaikki alle 2,00:n kertoimet ovat alikertoimia 50 prosentin todennäköisyydelle. Alikertomia pelaamalla häviää pitkässä juoksussa.

Ylikertoimet ovat puolestaan liian suuria todennäköisyyteen verrattuna. Kaikki yli 2,00:n kertoimet ovat ylikertoimia 50 prosentin todennäköisyydelle. Ylikertoimet ovat tie voittavaan vedonlyöntiin.

On kolme yleistä tapaa ilmoittaa kertoimet: desimaalit, murtoluvut ja amerikkalainen tapa.

Useimmat suomenkieliset vedonvälittäjät näyttävät kertoimet desimaaleina.
Useimmat suomenkieliset vedonvälittäjät näyttävät kertoimet desimaaleina.

Suomennetuilla sivustoilla, kuten yllä mainituilla Mr Greenillä, Fastbetillä ja Bethardilla kertoimet ilmoitetaan desimaaleina.

Monet brittivedonvälittäjät käyttävät ensisijaisesti murtolukuja. Osa kuitenkin antaa asiakkaidensa myös vaihtaa murtoluvut desimaaleihin.

Monet brittivedonvälittäjät näyttävät kertoimet murtolukuina.
Monet brittivedonvälittäjät näyttävät kertoimet murtolukuina.

Amerikkalainen tapa ilmoittaa kertoimet on eurooppalaisille vieraampi. Jos ”jenkkikerroin” on positiivinen luku, se tarkoittaa määrää, jonka veikkaaja voi voittaa vedosta satasen panoksella. Jos amerikkalainen kerroin on negatiivinen luku, se tarkoittaa määrää, joka veikkaajan on panostettava, jotta hän voi voittaa satasen.

Amerikkalaisten tapa näyttää kertoimet on eurooppalaisille outo.
Amerikkalaisten tapa näyttää kertoimet on eurooppalaisille outo.

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että desimaalikerroin 5,00 on murtolukuna ilmoitettuna 4/1 ja amerikkalaisella tavalla ilmoitettuna +400.

Alla oleva taulukko esittää samat kertoimet desimaaleina, murtolukuina ja amerikkalaisella tavalla.

Desimaali

Murtoluku

Jenkkien tapa

10,009/1+900
9,008/1+800
8,007/1+700
7.006/1+600
6.005/1+500
5.004/1+400
4.003/1+300
3.002/1+200
2.001/1+100

2.2. Panostus

Panostus on erittäin tärkeässä asemassa voittavassa vedonlyönnissä. Moni vedonlyöjä pilaa mahdollisuutensa holtittomilla panoksilla.

Järkevimmät panostustavat ovat tasapanokset, joissa panoksena on aina kiinteä summa, ja Kellyn kaava, joka vaatii hieman aivojen voimistelua. Kellyn kaavan käyttämistä suositellaan niille, jotka suhtautuvat vedonlyöntiin hyvin vakavasti.

Kellyn kaava on kuitenkin melko riskialtis, sillä panoskoko nousee helposti liian suureksi. Tästä johtuen moni Kellyn kaavaa käyttävä jakaa suositetut panoskoot riskejä välttääkseen.

Kellyn kaava on:

B = (p*k – 1) / (k – 1)

Tässä B tarkoittaa kaavan antamaa ohjepanosta osuutena pelikassasta, p pelaajan todennäköisyysarviota ja k kerrointa.

Jos vedonlyöjän arvion mukaan todennäköisyys tapahtumalle on 50 prosenttia ja kertoimeksi tarjolla ylikerroin 2,20, voi hän laittaa sen Kellyn kaavaan ja jakaa panossuosituksen esimerkiksi viidellä alla näytetyllä tavalla.

Kellyn kaava jaettuna viidellä kyseisessä esimerkissä on:

B = (0,50*2,20-1) / (2,20-1) / 5 = 0,017

Tässä esimerkissä panokseksi siis ehdotetaan 1,7 prosenttia pelikassasta.

Toinen asia, jota Kellyn kaavaa käyttävän, on syytä ottaa huomioon, on se, että todennäköisyysarvio on monesti hyvin subjektiivinen. Jopa vedonlyönnin ammattilaiset voivat keskenään olla eri mieltä jonkun tapahtuman todennäköisyydestä.

Jos päätät jakaa Kellyn kaavan tuomat suositukset, etkä ole vielä varma, millä jakajalla, mieti seuraavia asioita:

 • miten vakuuttunut olet omasta todennäköisyysarviostasi?
 • miten hyvin siedät pelikassasi heilahtelua suuntaan tai toiseen?

Jos et ole erityisen vakuuttunut todennäköisyysarviosi paikkansapitävyydestä tai et kestä henkisesti hyvin pelikassan heilahteluja, sitten kannattaa pelata pienellä panoksella.

Tätä miestä on kiittäminen Kellyn kaavasta.
Tätä miestä on kiittäminen Kellyn kaavasta.

Kellyn kaavan kehitti yhdysvaltalainen John Larry Kelly jr., joka eli vuosina 1923-1965. Mielenkiintoista on, ettei hän tiettävästi koskaan käyttänyt omaa kaavaansa omaisuuden kartuttamiseen.

The Dhandho Investor: The Low-Risk Value Method to High Returns –kirjan mukaan muun muassa sijoittajalegenda Warren Buffet on käyttänyt Kellyn kaavaa omassa toiminnassaan.

2.3. Pelikassa

Pelikassa tarkoittaa rahamäärää, joka on tarkoitettu vedonlyöntiin. Pelikassaa ei kannata lihottaa liian suureksi tuloihin nähden.

Jos tienaa kuukaudessa esimerkiksi 2 500 euroa, josta niin sanottujen pakollisten kulujen jälkeen käteen jää 500 euroa, voi siitä summasta erottaa tietyn osan vedonlyöntiin.

Pelikassa ja panostus kulkevat käsikädessä. Panoskoko tulee aina suhteuttaa pelikassan kokoon. Kassanhallinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä voittavassa vedonlyönnissä.

Pelikassaa ei pidä turvottaa liian suureksi tuloihin nähden.
Pelikassaa ei pidä turvottaa liian suureksi tuloihin nähden.

Monelle vedonlyöjälle on henkisesti erittäin vaikeaa pudottaa panoksia, kun kassa pienenee. Se johtuu siitä, että he yrittävät voittaa nopeasti häviämänsä rahat takaisin, eivätkä hyväksy tappioitaan, mikä on paha virhe.

Pienestä alkukassasta ja panoksista ei kannata masentua: jos vedonlyönti on tuottavaa, pelikassan koko kasvaa hiljalleen isoksi.

2.4. Kirjanpito

On suositeltavaa pitää niin sanottua vedonlyöntikirjanpitoa. Kirjanpito kertoo, onko vedonlyönti ollut tuottavaa vai tappiollista.

Vedonlyöntikirjanpidosta olisi hyvä löytyä ainakin: päivämäärä, pelattu kohde, pelimuoto, panos ja lopputulos. Paperille tehtävän kirjanpidon lisäksi homman voi hoitaa esimerkiksi Excell-tietokoneohjelmalla. Mitä tarkempaa kirjanpito on, sitä parempi.

Täsmällinen kirjanpito kertoo, minkälaisia virheitä ja onnistumisia on tullut. Veikkaajan tulee kuitenkin muistaa, että vedonlyönti on äärimmäisen pitkäjänteistä työtä.

Johtopäätöksiä ei kannata eikä voi vetää muutaman pelatun vedon jälkeen, sillä otoskoon pitää olla riittävän pitkä. Voittavallekin vedonlyöjälle tulee tappioputkia, ja toisaalta huonokin vedonlyöjä voi saada voittoputkia.

vedonlyonnin-opas-kirjanpito

Vedonlyöntikirjanpito voisi olla mieltä avartava kokemus myös niille vedonlyöjille, jotka eivät edes yritä olla ammattimaisia.

Monilla on nimittäin täysin virheellinen käsitys omien vetojensa tuottavuudesta. Huti menneet vedot unohtuvat nopeasti; osuneet vedot puolestaan jäävät mieleen ikuisiksi ajoiksi.

2.5. Otoskoko

Otoskoko on erittäin tärkeä ottaa huomioon, kun arvioi aiempien vedonlyöntien järkevyyttä. Suuri otoskoko takaa sen, että varianssi ei vaikuta radikaalisti analyysiin.

Mikä on riittävä otoskoko? Siihen ei voi antaa yksiselitteistä vastausta. Se riippuu siitä, minkälaisella varmuudella asiaa halutaan miettiä. Sadan yksittäisen vedon sarja ei kuitenkaan kerro vielä lähellekään riittävästi.

Asiaa voi selittää havainnollistavan esimerkin kautta:

Kolikonheitossa kruuna tulee keskimäärin joka toinen kerta. Jos kolikkoa heitetään 100 kertaa, binomijakauma osoittaa, että 2 prosentin varmuudella kruuna voi tulla 60 kertaa.

Mitä tämä tarkoittaa? Sitä, että jos olisit lyönyt ennen joka heittoa vetoa kruunan puolesta kertoimella 2,00, olisit tehnyt voittoa, vaikka olet tarttunut pelkästään reaalikertoimiin, et ylikertoimiin.

Pidetään suhdeluvut tismalleen samoina, mutta kasvatetaan otoskokoa: jos kolikkoa heitetään 500 kertaa, binomijakauma osoittaa, että vain 0,0003 prosentin todennäköisyydellä kruuna on oikea tulos 300 kertaa.

On siis äärimmäisen epätodennäköistä, että vastaavanlainen erikoinen sattuma tapahtuisi, jos otoskoko olisi merkittävästi suurempi.

Yllä olevassa esimerkissä 500:n vedon otoskoko antaa erittäin varman vaikutelman vetojen järkevyydestä. Otoskoko riittää kolikonheiton kaltaiseen lajiin, jossa todennäköisyydet ovat prosentuaalisesti 50 kruunalle ja 50 klaavalle.

Otoskooksi riittää 500 myös siinä tapauksessa, että veikkaaja on lyönyt vetoa esimerkiksi siitä, tehdäänkö jalkapallopeleissä yli vai alle 2,5 maalia tai jääkiekko-ottelussa yli vai alle 5,5 maalia, sillä kertoimet ovat usein hyvin lähelle 2,00:aa.

Minkälaisissa vedonlyönneissä 500 vedon otoskoko ei riitä?

Jos joku on pelannut euron panoksella 500 kertaa yli 5000,00-kertoimisia lappuja, joista yksi on sattunut osumaan ja tuonut näin ollen vetoihin aiemmin hukatut rahat moninkertaisesti takaisin, ei otoskoko riitä alkuunkaan. Sattumalla on aivan liian suuri vaikutus tuloksiin.

3. Syventävää asiaa

Edellä mainittujen vedonlyönnin perusasioiden sisäistäminen auttaa ymmärtämään vedonlyönnin maailmaa, mutta pelkästään niiden ymmärtäminen ei riitä alkuunkaan, jos haluaa alan ammattilaiseksi.

Kun perusasiat ovat hallussa, on syytä siirtyä syvällisempien asioiden pariin. Alta löytyy termejä, jotka kannattaa pureskella huolellisesti.

3.1. Odotusarvo

Vedonlyönnissä odotusarvo kertoo sen, miten paljon vedonlyöjä voi odottaa voittavansa vedonlyönnillään. Todennäköisyyksien arvioiminen on vedonlyönnissä aina subjektiivista, joten odotusarvoa ei voi koskaan pitää 100-prosenttisesti oikeana.

Odotusarvo lasketaan seuraavalla tavalla: laskemasi vedon prosentuaalinen todennäköisyys kertaa tarjolla oleva kerroin miinus panos. Asia on selvennetty alla esimerkin avulla:

Vedonlyöjä on laskenut, että todennäköisyys tapahtumalle on tasan 50 prosenttia. Hänelle on tarjolla ylikerroin 2,20. Odotusarvo vedolle on siis: 0,50*2,20=1,1. Sen jälkeen 1,1 kerrotaan vedon panoksella, esimerkiksi 10 eurolla, eli tulos on 11 euroa. Lopuksi 11 eurosta otetaan vielä pois panos, eli 10 euroa, minkä jälkeen summa on 1 euro. Jos vedonlyöjä saisi lyödä saman vedon 100 kertaa, voisi hän odottaa voittavansa 100 euroa.

Voittavaan vedonlyöntiin pyrkivän tulee panostaa vain niihin kohteisiin, joihin hän saa mielestään positiivista odotusarvoa.

3.2. Voimaluvut

Monet ammattivedonlyöjät luovat voimaluvut joukkueille, jotka ovat sarjassa, josta he lyövät vetoa. Nämä voimaluvut toimivat perustana heidän arvioille, kun he lyövät todennäköisyysarvioidensa pohjalta vetoa kyseisen sarjan otteluista.

Voimaluvut eivät ole kaikki kaikessa, sillä todennäköisyyksien arvioinnissa ei mietitä pelkästään sitä, kumpi joukkueista on parempi niin sanotuissa laboratorio-olosuhteissa. Voimaluvut ovat kuitenkin hyvä pohja arviolle, jotta vedonlyönti pysyy loogisena.

Miten voimaluvut muodostetaan? Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Monet ottavat arvioihinsa mukaan monia erillisiä asioita, joilla he purkavat joukkueet pieniin osiin. Samalla on kuitenkin tärkeää olla ottamatta mukaan asioita, jotka ovat merkityksettömiä. Lisäksi voimalukuarvioihin vaikuttaa paljon se, mistä lajista on kyse.

Kun on kyse joukkuelajeista, kuten jalkapallosta ja jääkiekosta, joukkueita voi arvioida esimerkiksi maalivahtipelin, puolustuksen ja hyökkäyksen kannalta, mutta arviot on parempi tehdä vieläkin yksityiskohtaisemmin. Niihin on hyvä ottaa mukaan esimerkiksi valmentajan osaaminen.

Monet vedonlyöjät laskevat perusvoimaluvut ja erilliset voimaluvut joukkueille sekä koti- että vieraspeleihin, sillä joukkueet pelaavat monesti eri tasolla koti- ja vieraspeleissään.

On tärkeää, ettei vedonlyöjä yksinkertaisesti kopioi edellisen kauden sarjataulukkoa voimalukuihin. Esimerkiksi tuomarivirheet voivat vaikuttaa sarjataulukkoon hyvinkin radikaalisti, eikä tämä tarkoita pelkästään sellaisia tuomarivirheitä, joita tuomarit tekevät kotiyleisön painostuksen alla.

Välillä tuomarit töpeksivät tilanteissa, joissa ei ole erikoisia paineita, pelkästään siitä syystä, etteivät he yksinkertaisesti ole nähneet tilannetta kunnollisesti.

Lisäksi on hyvä huomata, että yksilölajeissa, kuten tennis, voimalukujen laskeminen on hyvin erilaista. Tavallaan se on yksinkertaisempaa, mutta toisaalta se on yhtä yksinkertaista muillekin vedonlyöjille sekä kertoimienlaskijoille.

Tenniksessä mukaan voi ottaa asioita, kuten ykkössyöttö ja kakkossyöttö. Ne ovat helposti mitattavia asioita. Järkevä vedonlyöjä laskee myös pelaajille eri voimaluvut eri alustoille.

Myös tenniksessä olisi paha virhe napata voimaluvut pelkästään ATP ranking –sijoista.

3.3. Todennäköisyysarviot

Järkevä vedonlyönti perustuu lopulta todennäköisyysarvioihin, joita verrataan tarjolla oleviin kertoimiin. Jos todennäköisyysarviot näyttävät, että tarjolla on ylikerroin, fiksu vedonlyöjä iskee siihen kiinni.

Mistä voi olla varma, että todennäköisyysarviot ovat oikeat? Ei mistään. Yksittäisen ottelun todennäköisyysarviota ei voi koskaan todistaa oikeaksi 100-prosenttisella varmuudella. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki todennäköisyysarviot olisivat lähtökohtaisesti yhtä hyviä.

Alla on kysymyksiä, joita kannattaa miettiä, kun tekee todennäköisyysarvioita:

 • Mitkä ovat voimasuhteet? Jos ottelu käytäisiin ”laboratorio-olosuhteissa” 100 kertaa, minkälaisia tulokset olisivat.
 • Minkälaisia ovat motivaatiotasot? Sekä joukkue- että yksilöurheilussa on monesti tilanteita, joissa kilpailevien osapuolten motivaatiotasot ovat erilaisia.
 • Mitkä ovat terveys- ja rasitustilanteet? Joukkueiden terveystilanteista on usein vaikea saada tarkkaa tietoa, sillä urheilijat eivät yleensä pienistä kolhuista puhu tiedotusvälineille. Loukkaantumiset, jotka pitävät urheilijan sivussa, ovat luonnollisesti yleistä tietoa. Rasitustilanteita voi arvioida sen perusteella, minkälaisia ottelukiireitä on ollut. Lisäksi vedonlyöjä voi arvioida, onko ottelun toinen osapuoli toista rasittuneempi matkustamisen takia.
 • Minkälainen vaikutus yleisöllä on? Sen lisäksi, että yleisö on usein toisen joukkueen tai urheilijan puolella, saattaa se kohdistaa myös tuomariin kovia paineita.
 • Miten olosuhteet vaikuttavat? Olosuhteita ei pidä vähätellä. Esimerkiksi jalkapallojoukkueen, joka on tottunut pelaamaan palloa maata pitkin, mahdollisuudet heikkenevät, jos kenttä muistuttaa mutavelliä. Myös muissa pallopeleissä kentissä voi olla eroja: tenniksessä kentän alusta, pesäpallossa auringonpaiste, jääkiekossa kaukalon koko ja sää, jos lätkäpeli pelataan ulkoilmassa ja niin edelleen.

3.4. Kertoimien katteet

Mitä kovempia kertoimia löytää, sitä helpompaa voittaa vedonlyönnistä. Näin ollen on aina tärkeää tarttua parhaaseen mahdolliseen kertoimeen, eikä olla turhan ”uskollinen” yhdelle vedonlyöntitoimistolle.

Monet vedonlyöjät haluavat kuitenkin vertailla eri vedonlyöntitoimistojen kertoimien katteita, eli palautusprosentteja.

Alla on esimerkki jalkapallo-ottelun 1X2-kertoimista, joissa oikea lopputulos voi siis olla ykkönen (kotivoitto), risti (tasapeli) ja kakkonen (vierasvoitto).

Kotijoukkue – Vierasjoukkue 3,41 (1) 3,19 (X) 2,39 (2). Näistä kertoimista lasketaan kate seuraavalla tavalla:

Kate = (1/kotivoiton kerroin) + (1/vierasvoiton kerroin) + (1/tasapelin kerroin) – 1.

Toisin sanottuna kate = (0,293) + (0,418) + (0,313) – 1. Kate on siis 0,024 eli 2,4 prosenttia.

Monet vedonvälittäjät pröystäilevät kovilla katteillaan, mutta ne saattavat rajoittaa voittavien pelaajien panoksia. Korkeasta palautusprosentista ei ole suurta hyötyä, jos panosrajat ovat alhaiset.

Urheiluviikko laittaa sivustollaan julkaistujen vetovihjeiden viereen kerroinvertailut, joista on helppo katsoa, mikä kertoimista on kovin.

3.5. Kertoimien muutokset

Vedonvälittäjät muuttavat kertoimiaan useaan otteeseen ottelutapahtuman alla. (Live-vedonlyönnissä kertoimet luonnollisesti muuttuvat koko ajan, mutta tämä kappale keskittyy ottelua edeltäviin kerroinmuutoksiin.)

Vedonvälittäjät vaihtelevat kertoimiaan sen perusteella, minne he haluavat lisää vetoja. Jos vedonlyöjä lyö pääsääntöisesti vetoa kertoimilla, jotka nousevat myöhemmin korkeammaksi, on hän erittäin suurella todennäköisyydellä häviävä vedonlyöjä.

vedonlyonnin-opas-kertoimien-muutokset

Ja sama toimii toisinpäin: jos vedonlyöjä lyö pääsääntöisesti vetoa kertoimilla, jotka laskevat myöhemmin matalimmiksi, on hän erittäin suurella todennäköisyydellä voittava vedonlyöjä.

Asia voi olla aluksi vaikea ymmärtää, mutta toisaalta: onko yllättävää, että parhaita kertoimia pelaavat vedonlyöjät pääsevät pitkässä juoksussa voitolle?

Ei ole.

Vedonlyönnissä on siis tärkeää ymmärtää myös se, mihin suuntaan kertoimet ovat menossa.

3.6. Median rooli ja tiedonhankinta

Vedonlyöjän on nykyään melko helppo hankkia paljon tietoa kohteesta, josta hän aikoo lyödä vetoa. Sisäpiiritietoa on tietysti vaikea saada huippu-urheilusta ja muista vedonlyöntilistoilta löytyvistä kohteista, mutta julkista tietoa on tarjolla todella paljon.

Tilanne on muuttunut vuosikymmenien aikana paljon. Aiemmin oli vaikeaa saada tietoa urheilijoista ja joukkueista, kun taas nykyään tietoa on tarjolla niin paljon, että suurin haaste on erottaa kaikesta massasta oleellinen tieto, jonka ottaa mukaan omaan analyysiinsä.

Näin ollen asiantunteva vedonlyöjä ei edes pyri lukemaan kaikkia kirjoituksia tapahtumasta, jota hän puntaroi vedonlyöntimielessä. Se veisi yksinkertaisesti liikaa aikaa. Kaiken lisäksi se olisi lähes hyödytöntä.

Sen sijaan vedonlyöjän on tärkeää löytää omat lähteensä, joista hän saa säännöllisesti hyvää tietoa sekä paikkansapitäviä tilastoja.

Tarkoittaako tämä sitä, ettei urheilusta vetoja ammatikseen lyövän kannata seurata yhtään sellaisia tiedotusvälineitä, jotka eivät ole riittävän asiantuntevia? Ei. Sellaiset tiedotusvälineet antavat hyvän mielikuvan siitä, mitä tavallinen vetoa lyövä kansa ajattelee urheilusta.

Normaaleille penkkiurheilijoille tarkoitettu media antaa myös hyvän kuvan siitä, mitä urheilukansa seuraa. Mitä enemmän jotain tiettyä tapahtumaa seurataan, sitä enemmän siitä yleensä myös lyödään vetoa.

Monet vedonlyöjät ovat melko yksinäisiä puurtajia, minkä takia he jättävät yhden hyvän lähteen käyttämättä: toiset vedonlyöjät. Sen lisäksi, että vedonlyöjät voivat lyödä kimpassa vetoja ja hajauttaa näin riskejä, he voivat myös sparrata toisiaan vedonlyönnin saralla.

3.7. Pelivihjeet

Monet yksityishenkilöt ja julkaisut jakavat nykyään pelivihjeitä vedonlyöntiin, lähinnä urheiluvedonlyöntiin. Suurin osa niistä ei ole edes kohtalaisia, sillä ne eivät huomioi kertoimia riittävästi. Osa ei huomioi niitä ollenkaan!

vedonlyonnin-opas-pelivihjeet

Tärkein pelivihje onkin tämä: jos kerroin on kohdillaan, hyvä vedonlyöjä on valmis lyömään vetoa minkä tahansa tapahtuman puolesta. Myös panoksen pitää luonnollisesti olla oikeanlainen.

Vedonlyöntitoimistot jakavat verkkosivuillaan monesti vihjeitä asiakkailleen, jotka eivät välttämättä aina edes ymmärrä, että vedonvälittäjät elävät tappiota tekevistä asiakkaista. Tästä syystä vedonlyöntitoimistojen jakamiin vihjeisiin pitää suhtautua hyvin skeptisesti.

On lähes mykistävää, että vedonvälittäjien lähettämät lehdistötiedotteet, joissa ne käytännössä markkinoivat omia kertoimiaan, menevät usein lähes sellaisenaan läpi perinteisissä tiedotusvälineissä.

Monet vedonlyöntitoimistot, kuten Pafja Mr Green ja tosin tarjoavat nettisivuillaan myös mielenkiintoista sisältöä. Se ei kuitenkaan ole puolueetonta.

Luonnollisesti on myös monia tahoja, jotka jakavat tuottavia vihjeitä. Tuottavat vihjeet ovat yleensä niin kalliita, etteivät ne sovi pienellä kassalla operoiville. Jos ostaa vihjeitä, tulee vihjeestä maksettu hinta ottaa huomioon, kun arvioi vedonlyönnin tuottavuutta.

Asia on yksinkertaisinta selittää esimerkin avulla:

Jos viisi euroa maksava vihje tuo odotusarvoltaan viiden prosentin voiton veikkaajalle, joka lyö vihjeen ostettuaan vedon alle sadan euron panoksella, on hänen vetonsa odotusarvo vihjeen hinta mukaan laskettuna tappiollinen.

Jos haluat nähdä, minkälaisia vihjeitä on tarjolla Urheiluviikon sivustolla, klikkaa linkkiä veikkausvihjeet. Huomaathan, ettei Urheiluviikon toimitus itse tee vihjeitä. Urheiluviikosta löytyy muiden vihjeitä, joiden yhteyteen on listattu eri vedonlyöntitoimistojen antamat kertoimet.

3.8. Analyysi omasta persoonasta

Vedonlyöjän on tärkeä olla hyvin kartalla siitä, minkälainen ihminen hän itse on. Vedonlyöjän tulee selvittää mahdollisimman objektiivisesti vastaukset ainakin seuraaviin kysymyksiin:

 1. Miten hyvin hän sietää stressiä ylipäätään?
 2. Onko hänellä vaikeuksia päästä yli tappiosarjoista?
 3. Onko hänellä taipumusta tulla liian itsevarmaksi voittosarjojen aikana?
 4. Miten paljon ja minkälaisia lomia hän tarvitsee?
 5. Miten hän pystyy huolehtimaan motivaatiostaan?
 6. Miten hänen perhe- ja muu sosiaalinen elämänsä reagoi vedonlyöntiammattilaisuuteen?

Vastaukset antavat osviittaa muun muassa siihen, minkälaiset vedonlyönnin strategiat sopivat kyseiselle henkilölle.

4. Erilaisia strategioita tehdä rahaa vedonlyönnillä

Vedonlyönnillä voi tehdä rahaa monella eri tavalla. Alle on eritelty osa tavoista, joilla ihmiset tekevät rahaa vedonlyönnillä ympäri maailmaa. Kuten niistä näkyy, vain osa tavoista vaatii syvällistä ymmärtämistä vedonlyönnistä.

4.1. Omat todennäköisyysarviot

Yleensä vedonlyönnin ammattilaisilla viitataan henkilöihin, jotka tekevät omat laskelmansa ja pelaavat niiden perusteella. Heistä osa keskittyy yhteen tai muutamaan lajiin, osalla taas lajivalikoima on laajempi.

Hyvät puolet:

 • Tällä tavalla vedonlyöjä on täysin oman onnensa seppä, eikä vedonlyöjällä ole sitoumuksia eri osapuoliin
 • Voi tehdä töitä oman aikataulunsa mukaan
 • Mahdollisuudet erittäin isoihin tuloihin

Huonot puolet:

 • Taloudelliset riskit ovat isommat kuin monissa muissa ammateissa
 • On pysyttävä jatkuvasti ajan hermolla
 • Voi aiheuttaa stressiä

4.2. Vihjeiden peesaus

Osa ei pidä vihjeiden peesaamisella rahaa tekeviä ihmisiä vedonlyönnin ammattilaisina. Toisaalta jos sijoitusvinkkejä ostavaa voidaan pitää ammattisijoittajana, saman pitää päteä myös vedonlyönnissä.

Hyvät puolet:

 • Ei vie aikaa erityisen paljon, eikä ole erityisen stressaavaa
 • Vedonlyönnin perusasioiden hallitseminen riittää
 • Mahdollisuudet erittäin isoihin tuloihin

Huonot puolet:

 • Ei ole helppo päättää, keneltä vihjeitä ostaa
 • Asiantuntevat vihjeet ovat usein niin kalliita, ettei pienellä pelikassalla operoivalla ole niihin varaa
 • Vedonlyöntivihjeet pitää käyttää nopeasti, jotta kertoimet eivät ehdi pudota

4.3. Vihjeiden myynti

Vihjeiden myyjiin suhtaudutaan monesti hyvin epäilevästi, mikä ei ole ihme. Alalla on nähty monia sellaisia, jotka eivät ymmärrä edes alkeita voittavasta vedonlyönnistä. Toisaalta alalla on paljon myös sellaisia, joiden vihjeet ovat erinomaisia.

Jos haluaa elättää itsensä vihjeitä myymällä, auttaa asiaansa, jos pystyy esittämään mahdollisimman yksityiskohtaisesti oman historiansa voittavana vedonlyöjänä. Monet vedonlyöntivihjeitä ostavat haluavat nähdä ajan tasalla olevan seurannan aiemmista vihjeistä.

Hyvät puolet:

 • Hyvä mahdollisuus säännöllisiin tuloihin
 • Netti ja globaalit markkinat mahdollistavat vihjeiden myymisen ympäri maailmaa
 • Normaalit yritystoiminnan mahdollisuudet

Huonot puolet:

 • Asiakkaiden pitkistä tappiosarjoista voi tulla paljon stressiä
 • Kilpailu on kovaa ja netissä sekä ”viidakkorummulla” leviävä kritiikki voi olla ankaraa ja joskus epäoikeudenmukaista
 • Normaalit yritystoiminnan riskit

4.4. Arbitraasit

Arbitraasit ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka tyytyvät mataliin mutta varmoihin tuottoihin. Arbitraasi tarkoittaa tilannetta, jossa vedonlyönti tuottaa varmaa voittoa.

Jos esimerkiksi tennisottelussa vedonlyöjä löytää molemmille pelaajille kertoimet, jotka ovat yli 2,00, voi hän helposti lyödä vetoa siten, että voitto on varma.

Sanapari ”varma voitto” on tosin hieman harhaanjohtava. Arbitraaseihin keskittyvän vedonlyöjän pitää nimittäin olla varovainen, eikä hän voi jakaa koko pelikassaansa puoliksi ja iskeä vetoja molempien pelaajien voittojen puolesta.

Miksi ei?

On mahdollista, että toinen vedonvälittäjä epäilee sopupeliä ja näin ollen palauttaa veikkaajalle panoksen. Jos toinen vedonvälittäjä ei epäile sopupeliä, eikä näin ollen palauta panosta, veto jää voimaan vain toiselle pelaajalle.

Ja ikävä kyllä epärehellisiä ihmisiä ja huonosti hoidettuja bisneksiä on myös rahapelimaailmassa, joten on mahdollista, että toinen vedonvälittäjä ei yksinkertaisesti vain maksa voittoja.

Koko pelikassaa ei voi siis laittaa peliin, kun löytää arbitraasin, mutta toisaalta panoksen on oltava niin suuri, että kyseinen vedonlyönnin strategia on ylipäätään mielekäs.

Hyvät puolet:

 • Erittäin pienet riskit
 • Ei vaadi syvällistä vedonlyönnin ymmärtämistä
 • Sopii erinomaisesti lisätulonlähteeksi

Huonot puolet:

 • Arbitraasien tuotot ovat yleensä melko matalia, minkä takia pienillä panoksilla pelaaville se on lähinnä ajanhukkaa
 • Arbitraasipelaajien tulee aina olla valmiudessa iskeä, kun paikka tulee
 • Osa vedonvälittäjistä suhtautuu hyvin nuivasti arbitraasien pelaajiin, minkä takia kommunikaatio ei ole aina parhaalla mahdollisella tasolla

4.5. Bonusmetsästys

Bonusten metsästys, rumemmalta nimeltään bonushuoraus, on yllättävän yleistä lähes joka puolella maailmaa.

Bonusmetsästys perustuu siihen, että asiakkaita houkutellakseen vedonvälittäjät tarjoavat uusille vedonlyöjille bonusrahaa alkutalletuksen päälle. Useat antavat esimerkiksi 100 euron talletuksen päälle toiset 100 euroa.

Vedonlyöntitoimistot tietävät, että niiden tervetuliaistarjoukset ovat sellaisia, jotka ovat niille itselleen mahdollisesti tappiollisia.

Siksi ne rajoittavat tarjouksiaan siten, että ne ovat esimerkiksi 100-prosenttisia 100 euroon asti, mikä tarkoittaa, että suurin mahdollinen bonus on 100 euroa. Lisäksi ne sisällyttävät sääntöihin ja ehtoihin, että vedonlyöjän on pelattava tietty määrä sivustolla ennen rahan kotiuttamista.

Tällä tavalla ne varmistavat, ettei yksi asiakas voi aiheuttaa suurta taloudellista vahinkoa yhtiölle. Usein ne kuitenkin hyväksyvät pienet tappiot, joihin bonusten metsästäjät iskevät.

Bonusmetsästys toimii seuraavalla tavalla:

1. Asiakas avaa pelitilin vedonvälittäjälle ja ottaa samalla tarjolla olevan tervetuliaisbonuksen.

2. Asiakas pelaa mahdollisimman varman päälle ja vain sen verran, mitä bonuksen säännöt ja ehdot edellyttävät, ja nostaa voitot pois.

3. Asiakas toistaa yllä mainitut askeleet mahdollisimman monella vedonvälittäjällä.

Hyvät puolet:

 • Hyvin pienet riskit, eikä siksi ole erityisen stressaavaa
 • Helppo aloittaa, sillä eri vedonvälittäjien aloitusbonusten säännöt ja ehdot lukemalla pääsee jo pitkälle
 • Ei vaadi syvällistä ymmärtämistä vedonlyönnistä, eikä isoa pelikassaa

Huonot puolet:

 • Tienestit jäävät väkisinkin melko pieniksi
 • Vaatii jatkuvasti uusien pelifirmojen etsimistä, jotta löytää uusia bonuksia
 • Osa vedonvälittäjistä suhtautuu hyvin nuivasti ”bonushuoriin”, minkä takia kommunikaatio ei ole aina parhaalla mahdollisella tasolla

Tässä artikkelissa on suositeltu vedonlyöntitoimistoiksi Mr Greeniä, Bethardia ja Fastbetiä. Jos haluat tietoa niiden uusille asiakkaille antamista avajaistarjouksista, klikkaa linkkejä:

Kaikki yllä luetellut vedonlyöntibonukset kuuluvat markkinoiden parhaimmistoon.

4.6. Rikolliset tavat

Otteluiden manipulaatio on yksi vedonlyöntibisneksen suurimmista ongelmista. Etenkin heikkotasoisten urheilutapahtumien, joissa isot rahat eivät liiku, ”fiksaaminen” on verrattain helppoa rikollisille.

Ottelumanipulaatioissa kiinnijäämisen riski ei ole erityisen suuri, sillä esimerkiksi jalkapallo-ottelussa vetoa voi lyödä lähes mistä tahansa, ei pelkästä lopputuloksesta. Näin ollen tiettyjä tapahtumia on vaikea todistaa manipuloiduksi.

Suomessa ottelumanipulaatiot nousivat lukuisiin otsikoihin heinäkuussa 2012, kun singaporelainen Wilson Raj Perumal tuomittiin Lapin käräjäoikeudessa kahden vuoden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen lahjomisesta elinkeinotoiminnassa, väärennyksestä, valtionrajarikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Perumal on tuttu nimi Suomen poliisille.
Perumal on tuttu nimi Suomen poliisille.

Perumal manipuloi Veikkausliiga-seura Rovaniemen Palloseuran pelien tuloksia vuosina 2008-2011.

Toinen suurista ongelmista on uusille asiakkaille tarjottavien bonusten väärinkäyttö, jossa ihmiset hyödyntävät useaan otteeseen vääriä henkilöpapereita käyttäen samojen vedonvälittäjien tervetuliaistarjoukset.

Eräs tällainen tapaus sai paljon julkisuutta vuonna 2012, brittimedia kertoi valkovenäläismiehestä, joka teki lähes 80 000 punnan tilin bonuksia väärinkäyttämällä. Hän sai kolmen vuodenvankeustuomion.

Alle on listattu rikollisten tapojen hyvät ja huonot puolet.

Hyvät puolet:

 • Mahdollisuudet valtaviin tuloihin
 • Viranomaisten vaikea tutkia

Huonot puolet:

 • Kaikki yleiset huonot puolet, mitä rikollisuuteen liittyy
 • Viranomaiset ottavat vedonlyöntiin liittyvät rikolliset koko ajan vakavammin ja vakavammin

Huom! Urheiluviikko ei kehota ketään ottelumanipulaatioon, bonusten väärinkäyttöön tai mihinkään muuhun rikolliseen toimintaan.

4.7. Minkä strategian valita vedonlyöntiin?

Vedonlyönnin strategian valintaan kannattaa käyttää paljon aikaa, sillä samat strategiat eivät sovi kaikille.

Kannattaa puntaroida yllä esitettyjä hyviä ja huonoja puolia. Lisäksi on hyvä miettiä, mitkä strategiat sopivat omiin ominaisuuksiin, kuten elämäntapaan ja stressinsietokykyyn, sekä taloudelliseen tilanteeseen.

Ammattimaisesti toimivien vedonlyöjien keskuudessa on myös melko yleistä yhdistää eri strategioita. Monet ammattivedonlyöjät myyvät omia vihjeitään, ostavat vihjeitä muilta, iskevät mahdollisuuden tullen arbitraaseihin ja jopa metsästävät bonuksia.

Vedonlyöntiammattilaisen elämästä haaveilevan kannattaa myös kysyä itseltään: miten hyvin kestäisin pitkiä tappiosarjoja?

Jos veikkaajalla menee niin sanotusti kuppi nurin muutaman kuukauden mittaisesta tappiosarjasta, kannattaa suosiolla valita ammatti, jossa tulot ovat säännöllisemmät, ja pitää vedonlyönti harrastuksena tai olla kokonaan lyömättä vetoja.

Kannattaa huomata, että joillekin myös pitkät voittoputket voivat olla vaikeita käsitellä.

Monen peräkkäisen voitollisen kuukauden jälkeen he saattavat kadottaa kosketuksensa todellisuuteen ja luulla, että he ovat voittamattomia. Tämä monesti johtaa holtittomaan kassanhallintaan, josta vedonlyöjä maksaa lopulta kalliisti.

Jos pelaaja kestää hyvin niin tappio- kuin voittosarjoja, urheiluvedonlyönti voi tuottaa mielenkiintoisen ja rahakkaankin elämän. Tämä vedonlyönnin opas auttaa hyvään alkuun, mutta tämän lukemisen jälkeen opiskelua on syytä jatkaa koko ajan.

On makuasia, laskeeko vedonlyönnin ammattilaiseksi esimerkiksi sellaista henkilöä, joka tekee rahaa muiden vihjeitä peesaamalla, bonuksia kierrättämällä tai arbitraaseilla.

Jos ”bonushuoraus” ja arbitraasit jätetään laskuista, kaikki muut tavat vaativat kuitenkin edes jonkinlaisen kyvyn sietää stressiä.

Sietää riskejä hyvin tai huonosti, rikolliset tavat, kuten otteluiden manipulaatio ja bonusten väärinkäyttö, kannattaa jättää väliin joka tapauksessa, sillä – vedonlyöntitermein ilmaistuna – mahdollinen voitto ei ole mukana tulevan riskin arvoinen.

5. Pahimmat huuhaa-strategiat vedonlyöntiin

Vedonlyönnin strategioista liikkuu paljon huuhaa-tietoa, josta osa on jopa vaarallisen vähä-älyisellä tasolla.

Jos ei lyö vetoja pienellä panoksella pelkästään omaksi viihteekseen, vedonlyönnissä on pidettävä tolkku mukana. Alla olevia strategioita on vältettävä viimeiseen asti.

5.1. Martingaalistrategia

Vedonlyönnin strategioista, joihin ei kannata koskea pitkällä tikullakaan, kuuluisin lienee rulettipöydistä tuttu Martingaalistrategia. Martingaalistrategialla on pitkä historia, sillä se kehitettiin Ranskassa 1700-luvulla.

Martingaalistrategia toimii siten, että jokaisen tappiollisen vedon jälkeen panos kaksinkertaistetaan.

Alla on yksinkertainen esimerkki siitä, miten Martingaalistrategia toimii vedonlyönnissä, jossa molemmille tennispelaajille on annettu kertoimeksi 2,00. (Huom! Tässä esimerkissä vedonvälittäjän palautusprosentti on siis tasan 100.)

Ensin vedonlyöjä panostaa 100 euroa sen puolesta, että pelaaja X voittaa pelaajan Y. Y kuitenkin voittaa X:n, joten panos menetetään.

Seuraavaksi vedonlyöjä panostaa 200 euroa sen puolesta, että pelaaja X voittaa pelaajan Y. Y kuitenkin voittaa X:n, joten panos menetetään.

Sen jälkeen vedonlyöjä panostaa 400 euroa sen puolesta, että pelaaja X voittaa pelaajan Y. X voittaa joukkueen Y:n, joten veto osuu. Hän voittaa siis 400 euron panoksella 800 euroa.

Kun voittosummasta lasketaan pois panokset, jotka vedonlyöntiin on käytetty, huomataan, että vedonlyöjä jäi voitolle alkueräisen panoksensa verran, eli 100 euroa.

Miksi sitten tämä strategia on tyhmä ja suorastaan vaarallinen?

Martingaalistrategia toimii vain teorian tasolla, sillä käytännössä vedonlyöjä ei voi aina tuplata omaa panostaan hävityn vedon jälkeen.

Jos panos on huti menneiden vetojen myötä noussut esimerkiksi 5 000 euroon, eikä vedonlyöjän kassasta löydy enää 10 000 euron vetoa mahdollistavaa määrää rahaa, peli on poikki – ja vedonlyöjä masentunut.

Martingaalinstrategiasta on kehitetty monia eri versioita, jotka eivät ole yhtä kuuluisia kuin alkuperäinen. Yksi mielenkiintoisimmista on anti-Martingaalinstrategia, jossa toimitaan päinvastoin. Panoksia pienennetään tappiollisten vetojen jälkeen.

5.2. Tuplaus

Suomessa hyvin tunnettu vedonlyönnin strategia on niin sanottu Tuplaus. Se on järjettömyydessään omaa luokkaansa.

Miksi tällainen vedonlyönnin strategia on kuuluisa nimenomaan Suomessa?

Monet vedonlyöntitoimistot ovat palkanneet itselleen suomalaisia mannekiineja ja affiliaatteja, eli affeja, joiden tehtävä on tuoda kyseisille vedonlyöntitoimistoille tappiollisia asiakkaita nimenomaan Suomesta.

Julkisuuden henkilöistä affiliaatteina ovat toimineet muun muassa Jaajo Linnonmaa, Aleksi Valavuori ja Esko Seppänen, jotka ovat käyttäneet pääosin sosiaalista mediaa asiakashankintaan.

Tämä kolmikko on antanut suomalaisille pelaajille paljon huonoa tietoa urheiluvedonlyöntiin liittyen, mistä pohjimmainen esimerkki on Tuplaus. Tuplauksessa vedonlyöjä laittaa mahdollisen vedonlyöntivoittonsa aina seuraavan vedonlyöntinsä panokseksi.

Mihin tällainen toiminta johtaa?

Se johtaa siihen, että vedonlyönti on erittäin raskaasti tappiollista. Jos lapulla on useita kohteita, voittoja tulee harvoin. Ja jos aina mahdolliset voitot panostetaan kaikki seuraavalle lapulle niin kauan, että on päästy johonkin tiettyyn suureen voittosummaan asti, vedonlyönti on tuotto-odotukseltaan lottopelien tasoa.

Yleisradion MOT ohjelma tutki kolmikon vihjeitä yksittäisinä pelisuosituksina. Yksikään heistä ei päässyt seurantajakson aikana lähellekään kannattavaa vedonlyöntitoimintaa.

5.3. Pelurin virhepäätelmä

Pelurin virhepäätelmän kutsuminen vedonlyönnin strategiaksi on tavallaan virhe, sillä eihän huonoinkaan vedonlyöjä kutsu omaa tapaansa toimia virheeksi, eivätkä he myöskään tiedä sortuvansa Pelurin virhepäätelmään.

Toisaalta he eivät ole antaneet mitään nimeä toiminnalleen, joka tunnetaan ammattilaisten keskuudessa keskuudessa nimellä Pelurin virhepäätelmä. Joskus kuulee käytettävän myös nimeä Uhkapelaajan harha.

Minkälainen on Pelurin virhepäätelmä? Ensinnäkin se on paljon, paljon yleisempi kuin voisi kuvitella.

Pelurin virhepäätelmässä mietitään todennäköisyyksiä, mutta niitä ei mietitä rationaalisesti. Ne ovat kognitiivisia vinoutumia.

Alla on esimerkkejä Pelurin virhepäätelmistä.

Pelurin virhepäätelmä: Viime aikoina lottoarvonnoissa on tullut paljon seiskoja, joten nyt sellaista tuskin tulee. Oikea päätelmä: Edellisillä lottoarvonnoilla ei ole mitään tekemistä seuraavien arvontojen kanssa.

Pelurin virhepäätelmä: TPS ei ole koskaan voittanut peliä, jota olen seurannut lippalakki päässäni. Kun otan sen nyt pois päästäni ennen pelin alkua, TPS:llä on parempi mahdollisuus. Oikea päätelmä: Lippalakilla ei ole mitään tekemistä TPS:n pelin lopputuloksen kanssa.

Esimerkkien avulla on helppo nähdä, että Pelurin virhepäätelmissä on kyse taikauskosta, joka on naamioitu todennäköisyyksien yhteyteen näyttämään analyysilta. Siksi monet ihmiset, jotka eivät muuten ole taikauskoisia, sortuvat huomaamattaan Pelurin virhepäätelmään.

Pelurin virhepäätelmästä saa lisätietoa Wikipediasta.

6. Vedonlyönti ammattina

Jos vedonlyönti ammattina kiinnostaa, tämä osio kannattaa lukea huolellisesti.

Vedonlyöntiä ei usein mielletä ammatiksi. Perimmäinen syy lienee se, että vedonlyöntiä harrastavat niin monet, joista kirkkaasti suurin osa luonnollisesti on häviäviä veikkaajia. Tämä on luonut melko yleisen ilmapiirin, jossa vedonlyöntiammattilasiin suhtaudutaan epäilevästi.

Vielä se sinunkin onnesi kääntyy, kuulee sanottavan monelle fiksulle vedonlyöjälle. Vedonlyönti voi kuitenkin olla ammatti samalla tavalla kuin osakkeisiin sijoittaminen.

EU-alueella lisenssin varassa toimivilta vedonvälittäjiltä tulevat voitot ovat verovapaita, joten pienikin tuottoprosentti voi taata mukavan elintason. Vedonlyöjän kannattaakin olla hyvin huolellinen siinä, missä pelaa, jotta verottajan kanssa ei tule ongelmia.

Ei ole kuitenkaan helppoa nousta vedonlyöntiammattilaiseksi, päinvastoin. Moni ei pääse edes pientä tappiota tekeväksi veikkaajaksi – puhumattakaan siitä, että he pääsisivät omilleen tai voittaisivat.

Kuten tässä artikkelissa kerrotaan otsikon ”Erilaisia strategioita tehdä rahaa veikkaamisella” alla, on monia erilaisia tapoja tehdä rahaa vedonlyönnillä. Siksi on luonnollisesti monia eri hyvin erilaisia vedonlyönnillä rahaa tekeviä ihmisiäkin.

Tärkein kysymys, joka kannattaa kuitenkin itselleen esittää, on: onko vedonlyönti ammattina sellainen, mitä haluaa tehdä?

6.1. Ammattilaisen ominaisuudet

Voittavia vedonlyöjiä on monia erilaisia, joten monista erilaisista lähtökohdista voi nousta vedonlyöntitoimistojen kauhuksi.

Ammattivedonlyöjissä on jopa sellaisia, jotka eivät edes seuraa lajia, josta he lyövät vetoa.

Kirkkaasti suurin osa vedonlyönnin ammattilaisista on erittäin hyvin perillä matematiikasta ja erilaisista tilastomenetelmistä sekä urheilusta. Mutta kaikki eivät ole.

Ammattivedonlyöjien keskuudessa on monia, joilla ei ole minkäänlaista urheilutaustaa. Heidän vahvuutensa ovat yleensä matemaattiset kyvyt ja tilastojen rakastaminen.

Ammattivedonlyöjissä on jopa sellaisia, jotka eivät edes seuraa lajia, josta he lyövät vetoa. He tekevät tilastoihin perustuen omat laskelmansa ja sitten lyövät kylmän rauhallisesti vetoja lajeista, joista he eivät käytännössä tiedä mitään.

Jos on olemassa ammattivedonlyöjiä, joiden matemaattiset taidot ja kyvyt ymmärtää tilastoja ovat keskimääräistä selvästi huonompia, he eivät ainakaan pärjää omien todennäköisyysarvioidensa ansiosta.

Omilla todennäköisyysarvioillaan rahaa tekeviltä vaaditaan malttia, analyyttisyyttä ja halua kehittää itseään.

6.2. Kuuluisia ammattilaisia

Suomesta ja Suomen rajojen ulkopuolelta löytyy monia vedonlyönnin ammattilaisia. Suomalaisista ylivoimaisesti kuuluisin on Jorma Vuoksenmaa, joka on veikkausvihjeitä myyvän ESBC:n keulahahmo.

Vuoksenmaan mukaan live-vedonlyönnissä ja pokerissa on yhtäläisyyksiä.
Vuoksenmaa on Suomen kuuluisin vedonlyöjä.

Urheiluviikosta löytyy monia juttuja ja haastatteluja Vuoksenmaasta. Niitä voi lukea klikkaamalla linkkiä Jorma Vuoksenmaa. Suomenkielisen WikiPedia-artikkelin Vuoksenmaasta voi lukea tästä.

Urheiluvedonlyönti on Vuoksenmaan paras osa-alue, mutta mies on tuttu nimi myös pokeri- ja osakesijoituspiireissä.

Muita tunnettuja vedonlyönnin suomalaisia ammattilaisia ovat muun muassa Joni Collan, Tuukka Kokko, Kari Rajainmäki, Tomi Nurkki, Janne Hakulinen ja Aapo Mutanen. Moni edellä mainittu henkilö on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa, joten heidän kommenttiensa seuraaminen on helppoa.

Ulkomailta löytyy luonnollisesti paljon kuuluisia vedonlyönnin ammattilaisia. Kaikkien kuuluisin on Billy Walters, jonka on yleisesti arvioitu olevan maailman menestynein vedonlyöjä. Waltersilla on Yhdysvalloissa maine todellisena kasinoiden kauhuna.

Walters antaa haastatteluja erittäin harvoin, mutta media ei jätä miestä rauhaan siitä huolimatta. Eivätkä jätä myöskään viranomaiset, jotka ovat usein epäilleet Waltersin syyllistyneen erilaisiin rikoksiin. Hänet on haastettu oikeuteen monia kertoja.

Jos Billy Walters kiinnostaa, kannattaa lukea ESPN:n hänestä tekemä juttu ja katsoa 60 minutes –ohjelman haastattelu. Molemmat ovat tehty englannin kielellä.

Muita kuuluisia ulkomaalaisia vedonlyönnin ammattilaisia ovat muun muassa Stanley Tomchin, Steve Fezzik ja Teddy Covers. Myös heistä löytyy paljon tietoa netistä.

6.3. Valevedonlyöntiammattilaiset

Kun joku julistautuu itsestään kovaa ääntä pitäen vedonlyönnin ammattilaiseksi, siihen kannattaa suhtautua hyvin skeptiseksi.

Miksi?

Siksi, että Suomessa on todellisten vedonlyöntiammattilaisten lisäksi paljon sellaisia henkilöitä, jotka joko sanovat suoraan tai antavat ymmärtää, että he olisivat vedonlyönnin ammattilaisia, vaikka heillä ei ole mitään tekemistä ammattimaisen vedonlyönnin kanssa.

vedonlyonnin-opas-valevedonlyontiammattilaiset

Jos lääkärin töitä tekaistuilla papereilla tekeviä kutsutaan mediassa yleisesti valelääkäreiksi, voisi vedonlyönnin ammattilaisiksi itseään kutsuvia amatöörejä nimittää valevedonlyöntiammattilaisiksi.

Yksi tällainen ryhmä on edellä mainitut vedonlyöntitoimistojen mannekiinit, jotka pelaavat aina samaan mainostamaansa vedonlyöntitoimistoon. He esittelevät monesti sosiaalisessa mediassa vedonlyöntilappujaan, joita tutkimalla käy kuitenkin nopeasti selväksi, että he panostavat lähes pelkästään alikertoimiin.

Lisäksi Suomessa, kuten melkeinpä kaikissa muissakin maissakin, on suuri joukko ihmisiä, joilla on täysin väärä käsitys omista vedonlyöntitaidoistaan.

Toisin kuin yllä mainitut mannekiinit, he eivät saa minkäänlaista rahallista hyötyä valehtelustaan, eivätkä he monesti edes ymmärrä, etteivät he ole vedonlyönnin ammattilaisia. Nämä henkilöt monesti kehuskelevat omilla osuneilla vedoillaan – ja unohtavat nopeasti huti menneet vedot.

Jos he pitäisivät tarkkaa kirjanpitoa vedonlyönnistään, he huomaisivat nopeasti, että heidän vedot ovat tuottavia vain vedonlyöntitoimistoille.

Tälle ryhmälle tyypillistä on ajattelu, jossa joku joukkue tai urheilija on ”pettänyt” heidän luottamuksensa, koska voitto on mennyt väärään osoitteeseen. He eivät siis ota omia typeriä vetoja omaan piikkiinsä, vaan syyttävät hudeista urheilijoita tai huonoa onnea.

6.4. Legendaarisia tarinoita

Vedonlyönti ja rahapelit ovat aina kiinnostaneet ihmisiä, minkä takia peleistä on monia kiinnostavia tarinoita. Niitä voi lukea tästä.

Jutuissa esiintyy nimiä, kuten Michael Jordan, Jaromir Jagr, Peter Forsberg, John Daly ja Charles Barkley. Kannattaa huomata, että suurella osalla tarinoista ei ole mitään tekemistä voittavan vedonlyönnin kanssa. Mielenkiintoisia ne ovat siltä huolimatta!

Tarinat ovat hauskoja, surullisia ja opettavaisia. Osasta niistä on vaikea sanoa, mikä on totta ja miten paljon mukana on ”Lapin lisää”.

7. Vedonlyönti 2020: Urheiluvedonlyönti ja muu vedonlyönti

Vedonlyönti 2020 tarjoaa upeita mahdollisuuksia. Luonnollisesti jalkapallon EM-kisat nousevat esille suurena tapahtumana, kuten myös jääkiekon MM-kisat. Urheiluvedonlyönti tarjoaa siis hyviä mahdollisuuksia.

Kaikki urheilusarjat, kuten Englannin Valioliiga, Espanjan La Liga, jääkiekon NHL ja Liiga sekä koripallon NBA, ovat käynnissä normaalisti.

Urheilutapahtumien perusteella vuodesta 2020 voi siis povata erittäin hyvää ja alan yleinen kehitys tarjoaa entistäkin parempia mahdollisuuksia veikkaajalle.

Vedonlyöntisivustot nimittäin kehittävät toimintaansa koko ajan, minkä ansiosta vuosittaisiin sarjoihin on tarjolla entistä enemmän kohteita ja massiivisia kertoimia. Samalla ylikertoimet yleistyvät, eikä niiden löytäminen ole yhtä vaikeaa kuin aiemmin.

Lisäksi vuosi 2020 tarjoaa huikeita mahdollisuuksia muun muassa tosi-tv- ja politiikan vedonlyöntiin.

8. Vedonlyönti Suomessa ja ulkomailla

Vaikka monet maat yrittävät rajoittaa kansalaistensa toimintaa netissä, vedonlyönti on todella kansainvälistä toimintaa.

Kun jossain syntyy toimiva innovaatio, kuten live-vedonlyönti, se leviää nopeasti ympäri maailmaa, eikä sitä pysty hallitukset estämään. Hidastamaan tosin pystyvät.

Tästä huolimatta tietyt pelimuodot ovat suosituimpia toisissa maissa kuin toisissa.

8.1. Suosituimmat vedonlyönnin muodot Suomessa

Suomessa tunnetuimmat pelimuodot ovat Pitkäveto, Tulosveto, Moniveto ja Vakioveikkaus, jotka ovat suomalaisille Veikkaus Oy:n tunnetuiksi tekemiä pelejä. Pitkäveto, eli 1X2, ja Tulosveto ovat toki maailmallakin suosittuja pelimuotoja.

Alla esitellään ytimekkäästi suomalaisten suosimat vedonlyönnin muodot.

Pitkäveto

Pitkävedossa yritetään veikata, päättyykö ottelu kotivoittoon (1), tasapeliin (X) vai vierasvoittoon (2). Jos kyse on esimerkiksi tennispelistä, jotka eivät tietenkään voi päättyä tasan, vaihtoehtoina ovat vain ykkönen ja kakkonen.

Suomalainen Veikkaus Oy vaati aiemmin asiakkaitaan laittamaan vähintään kolme 1X2-kohdetta samalle vetolapulle, mutta se joutui tinkimään periaatteistaan, kun suomalaiset alkoivat löytää nettivedonlyöntitoimistot, jotka antoivat pelata kaikkia kohteita singleinä.

Erittäin harva vedonlyönnin ammattilainen keskittyy pelkästään 1X2:een, mutta pelkillä pitkävedoillakin voi elättää itsensä.

Tulosveto

Kuten nimestäkin voi päätellä, tässä pelimuodossa lyödään vetoa siitä, mikä on ottelun lopputulos. Osumia tulee harvemmin kuin Pitkävedossa, mutta toisaalta kertoimetkin ovat korkeampia.

Tulosvedot kuuluvat monen ammattivedonlyöjän repertuaariin, mutta olisi todella yllättävää, jos joku ammattivedonlyöjä eläisi pelkästään omilla tulosvedoillaan. Veikkauksen Tulosvedoissa on kahdenlaisia kertoimia: muuttuvia ja kiinteitä.

Kiinteä kerroin tarkoittaa sitä, että veikkaaja tietää kertoimensa vedonlyöntihetkellä. Muuttuva kerroin tarkoittaa sitä, että kerroin määräytyy peliprosenttien mukaan. Toisin sanottuna mitä enemmän tietyn tuloksen puolesta on lyöty vetoa, sitä alhaisempi sen kerroin on. Ulkomaalaisilla vedonlyöntitoimistoilla on pelkästään kiinteitä kertoimia.

Moniveto

Moniveto on samankaltainen peli kuin Tulosveto, mutta erona on se, että ”Monarissa” pitää tietää useamman eri ottelun lopputulos. Moniveto-kertoimet ovat usein todella massiivisia, mutta osumia ei tule usein.

Monivedon kertoimet ovat aina muuttuvia. Näin ollen fiksu vedonlyöjä ottaa tarkasti huomioon sen, mitä muut veikkaajat laittavat omille Moniveto-lapuilleen. Moniveto on yksi Veikkauksen suosituimmista peleistä.

Vakioveikkaus

Vakioveikkaus on tavallaan sekoitus Pitkävetoa ja Monivetoa. Tässä pelimuodossa on muuttuva määrä kohteita, joihin pitää laittaa oikea 1X2-merkki. Kohteita on aina yli 10. Sen kertoimet ovat muuttuvia.

8.2. Suosituimmat vedonlyönnin muodot ulkomailla

Vedonlyöntimuotoja on luonnollisesti todella paljon, mutta neljä suosituinta lienevät Totals, Handicap eli Tasoitusveto, Draw no be eli Tasapeli ei vetoa ja Moneyline. Nämä pelimuodot ovat erittäin suosittuja ulkomailla, mutta ne nostavat päätään myös Suomessa.

Totals

Totals, eli yli- vai alle –vedonlyönti. Tässä vedonlyöntimuodossa lyödään vetoa siitä, tuleeko ottelussa yli tietty piste- tai maalimäärä. Jalkapallossa usein raja asetetaan 2,5:een. Näin ollen jos maaleja tulee kolme, oikea valinta on ”yli 2,5 maalia”. Jos maaleja tulee kaksi, oikea valinta on ”alle 2,5 maalia”. Jääkiekossa raja asetetaan monesti 5,5 maaliin.

Handicap

Tässä vedonlyöntimuodossa toiselle joukkueelle annetaan lisää pisteitä tai maaleja. Jos kotijoukkueelle annetaan esimerkiksi yksi lisämaali lopputulokseen ja ottelu päättyy vierasjoukkueen maalin voittoon, silloin oikea lopputulos vedonlyönnissä on tasapeli.

Draw no bet

Tämä vedonlyöntimuoto voi kuulostaa hankalalta, mutta se on itse asiassa erittäin yksinkertainen: jos ottelu päättyy tasan, panos palautetaan veikkaajalle. Jos siis lyöt vetoa toisen joukkueen voiton puolesta ja osut, saat voittosi. Jos peli päättyy tasan, saat panoksesi takaisin. Jos veto menee huti, menetät panoksesi.

Moneyline

Tämä vedonlyöntimuoto on hyvin samankaltainen kuin Draw no bet. Moneyline-vedonlyöntimuodossa rahat palautuvat tasapelillä, mutta ero on siinä, että esimerkiksi jääkiekossa jatkoaika ja voittomaalikisa lasketaan mukaan.

9. Live-vedonlyönti

Live-vedonlyönti nostattaa suosiotaan koko ajan niin Suomessa kuin Suomen rajojen ulkopuolella. Suurin osa vedonvälittäjistä tarjoaa sitä asiakkailleen.

9.1. Mitä live-veikkaus on?

Live-vedonlyönti on ottelun aikana tapahtuvaa veikkaamista. Live-vedonlyönnissä pelitilanteet ja –tapahtumat vaihtuvat jatkuvasti, minkä takia myös kertoimet vaihtuvat koko ajan.

Live-vedonlyönti vaatii nopeutta ja analyyttisyyttä.
Live-vedonlyönti vaatii nopeutta ja analyyttisyyttä.

Toisin kuin perinteisessä urheilutapahtumaa edeltävässä vedonlyönnissä, live-veikkaamisessa veikkaajan pitää pystyä nopeisiin päätöksiin. Jorma Vuoksenmaa on kertonut Urheiluviikolle, että live-vedonlyönnissä ja pokerissa on paljon yhtäläisyyksiä.

Ammattimaiseksi vedonlyöjäksi aikovan kannattaa tarkasti puntaroida, ovatko hänen omat vahvuutensa live-veikkaamisessa vai ottelua edeltävässä veikkaamisessa, jossa ei vaadita samanlaista nopeutta.

Moni tosin pystyy järkeviin vetoihin niin ottelua edeltävässä vedonlyönnissä kuin live-vedonlyönnissä. Osa taas ei kykene järkevään vedonlyöntiin kummassakaan.

9.2. Mahdollisuudet ja sudenkuopat veikkaajalle

Live-vedonlyönti sopii erityisen hyvin sellaisille veikkaajille, jotka pystyvät nopeasti hahmottamaan kesken olevan ottelun kokonaistilanteen.

Toisin sanottuna sellaisille, jotka pystyvät nopeasti päättelemään:

 • miten jalkapallo-ottelun alussa tuomittu punainen kortti vaikuttaa voimasuhteisiin
 • miten koripallo-ottelun ennakkosuosikin tähtipelaajan loukkaantuminen vaikuttaa otteluun?
 • miten jääkiekko-otteluun vaikuttaa se, että altavastaajana otteluun lähtenyt joukkue joutuu ottelun lopussa hakemaan riskilläkin tasoitusta?
 • mitä tennisotteluun ennakkosuosikkina lähteneen pelaajan kehonkieli kertoo siitä, onko hän toipunut täysin reisivammastaan?
 • miten Formula 1 –kisaan vaikuttaa se, että turva-auto tuli juuri radalle?

Vaikka monet live-vedonlyönnin tilanteet tulevat yllättäen, vedonlyöjä voi valmistautua erilaisiin tapahtumiin pohtimalla niitä ennakkoon. Tällä tavalla hän ei häkelly, kun tilanne tulee vastaan.

Monet vedonlyöntitoimistot käyttävät useaan samaan aikaan käynnissä olevaan urheilutapahtumaan vain yhtä kertoimenlaskijaa, joka päivittää kertoimet. Se luonnollisesti antaa edun vedonlyöjälle, joka voi keskittyä 100-prosenttisesti vain yhteen tapahtumaan.

Osa rahapeliyhtiöistä käyttää ihmisten lisäksi myös robotteja laskemaan kertoimia live-vedonlyönnissä.

Vaikka ajatus siitä, että pelaa robottia vastaan, saattaa tuntua pelottavalta, on se itse asiassa hieno mahdollisuus: robotit eivät osaa reagoida pelitilanteisiin yhtä hyvin kuin urheilua tarkasti seuraava henkilö.

Toisin kuin urheilua tarkasti seuraava ja sitä syvällisesti ymmärtävä henkilö, robotti ei pysty päättelemään mitään esimerkiksi urheilijoiden kehonkielestä.

Tietysti robottien kehittymistä on pidettävä koko ajan silmällä, sillä ei olisi yllätys, jos ne lähivuosina ottaisivat valtavia kehitysaskeleita.

Live-vedonlyönti mahdollistaa myös vetojen turvaamisen, mistä ei puhuta paljon.

Se tarkoittaa, että jos ottelua edeltävä vedonlyönti on suurella todennäköisyydellä tuottamassa esimerkiksi 1 000 euroa, voi live-vedonlyönnissä lyödä aiempaa vetoaan vastaan siten, että voittaa varmuudella ainakin 900 euroa.

Tällainen strategia sopii monille hyvin, sillä monen on vaikea henkisesti käsitellä sitä, kun häviää jo varmalta voitolta näyttäneen vedon viime hetkillä.

Vetojen turvaamisen voi selittää yksinkertaisen esimerkin avulla:

veikkaaja on lyönyt 1 000 eurolla kertoimella 2,00 Mr Greenin vedonlyönnin kautta vetoa siitä, että Brasilia voittaa Argentiinan jalkapallossa. Näin ollen vedon mennessä oikein hän saa pelitililleen takaisin 2 000 euroa.

Kun peliä on pelattu 80 minuuttia ja Brasilia johtaa 1-0, Fastbetin vedonlyönti tarjoaa kertoimeksi 15,00 sille, että Brasilia ei voita ottelua.

Veikkaaja on nyt siis tilanteessa, jossa hän voi lyödä esimerkiksi 100 eurolla vetoa Fastbetin kautta sen puolesta, että Brasilia ei voita. Kävi ottelussa mitä tahansa, veikkaaja tulee jäämään voitolle.

Live-vedonlyönnissä on tietysti myös tiettyjä vaaroja – voihan siihen sijoittaa isoja summia rahaa lyhyessä ajassa. Jos live-vedonlyönnissä menee ”tilttiin”, voi jälki olla todella pahaa. Holtittomalla kassanhallinnalla voi tuhota muutamassa tunnissa pitkään tehdyn työn hedelmät.

Jos vedonlyönnissä on ylipäätään syytä olla varovainen, live-vedonlyönnissä pitää olla sitäkin varovaisempi. Toisaalta paradoksaalista on, että liipaisimesta pitää uskaltaa vetää silloin, kun kertoimet ovat epätasapainossa.

9.3. Rahasampo vedonlyöntitoimistoille

Vaikka live-vedonlyönti tarjoaa upeita mahdollisuuksia nopeasti analyyttisiin päätöksiin pystyville veikkaajille, siitä on muodostunut varsinainen rahasampo vedonvälittäjille.

Live-vedonlyönti on verrattain tuore keksintö, mutta monet vedonlyöntitoimistot saavat enemmän liikevaihtoa live-vedonlyönnistä kuin ottelua edeltävästä vedonlyönnistä, eikä loppua tälle nousulle käy.

Tämä johtuu useammastakin eri syystä:

 1. Lähes jokaisella on nykyään mobiililaitteet, joilla he pääsevät lyömään live-vetoja. Vetoja lyödään kaverin luota ”kisastudiosta”, ravintolasta, urheilukatsomosta ja niin edelleen – yleensä samalla, kun katsotaan ottelua.
 2. Monet vedonlyöjät menevät live-vedonlyönnissä hyvin tunteelliseen tilaan, mikä häiritsee analyyttista ajattelua.
 3. Vedonlyöntitoimistot kehittävät ja markkinoivat live-vedonlyönnin mahdollisuuksia jatkuvasti yhä suuremmalla rahalla, koska ne näkevät siinä valtavasti potentiaalia.

10. Vedonlyönti eri lajeista

Voittavan vedonlyönnin perusperiaatteet pysyvät samoina, oli laji mikä tahansa. Eri urheilulajien vedonlyönnissä on kuitenkin tiettyjä asioita, joita veikkaajan kannattaa ottaa huomioon.

Jalkapalloa kutsutaan usein kuningaspeliksi. Se on suosituin laji ympäri maailmaa, joten siitä lyödään myös paljon vetoa. Jalkapallon EM- ja MM-kisat rikkovat lähes poikkeuksetta erilaisia ennätyksiä vedonlyönnissä. Lue lisää jalkapallon vedonlyönnistä.

Jääkiekko ei ole lähellekään yhtä suosittu laji kuin jalkapallo, mutta lätkämaissa siitä lyödään paljon vetoa. Vaikka jääkiekko ei tarjoa jalkapallon kaltaisia mahdollisuuksia, on se monelle lajia syvällisesti ymmärtävälle veikkaajalle hyvä tulonlähde. Lue lisää jääkiekon vedonlyönnistä.

Koripallossa on yksi sarja yli muiden, NBA. Se tarjoaa usein myös herkullisimmat mahdollisuudet vedonlyöjille, mutta muitakin sarjoja kannattaa pitää silmällä, sillä korista pelataan ympäri maailmaa. Lue lisää koripallon vedonlyönnistä.

Tennis tarjoaa suorastaan järisyttävän hyviä vedonlyöntimahdollisuuksia. Moni ammattivedonlyöjä keskittyykin joko pelkästään tai pääosin tennikseen. Tennis tarjoaa upeita mahdollisuuksia etenkin live-vetoihin. Lue lisää tenniksen vedonlyönnistä.

Baseballia ei Suomessa seurata erityisen paljon, mutta veikkaamisen kannalta se on erittäin mielenkiintoinen laji. Luonnollisesti MLB on lajin ykkössarja. Vaikka baseball ja MLB herättävät intohimoja lähinnä Yhdysvalloissa, monet eurooppalaiset vedonvälittäjät ovat alkaneet panostaa baseballiin paljon. Lue lisää baseballin vedonlyönnistä.

ESportsin, eli videopeliveikkauksen, suosio nousee koko ajan. Myös eSports-vedonlyöntimarkkina muuttuu koko ajan. Vaikka parhaat videopelaajat harjoittelevat erittäin ahkerasti, käydään siitä keskustelua, onko eSports todellista urheilua. Vedonlyönnin kannalta sillä ei ole kuitenkaan merkitystä, lasketaanko eSports urheiluksi vai ei. Lue lisää eSports-vedonlyönnistä.

10.1. Suositut urheilutapahtumat veikkaajan unelma

Lyö vetoa mistä lajista tahansa, yksi nyrkkisääntö pätee aina: mitä suositumpi urheilutapahtuma, sitä enemmän siitä lyödään vetoa.

Näin ollen tapahtumat, kuten jalkapallon MM- ja EM-kisat, jenkkifutiksen Super Bowl sekä odotetut tennis- ja nyrkkeilyottelut, ovat vedonlyöjille todellista herkutteluaikaa.

Kun rahaa on liikkeellä paljon, aukeaa myös monia mahdollisuuksia löytää maukkaita ylikertoimia. Myös arbitraasit löytyvät helpoiten urheilutapahtumista, joissa rahaa on liikkeellä paljon.

Kannattaa huomioida, että kohteissa, joista lyödään vetoa eri puolilta maapalloa, raha tulee peliin usein eri ajankohtina. Se voi vaikuttaa kertoimiin jonkin verran.

Miten?

Käydään asia läpi esimerkin avulla:

Kun Espanja pelaa Brasiliaa vastaan jalkapalloa, monet espanjalaiset lyövät vetoa täysin eri aikaan kuin brasilialaiset. Espanjalaisista prosentuaalisesti otettuna suuri osa lyö vetoa oman joukkueensa puolesta, kun taas brasilialaisista prosentuaalisesti otettuna suuri osa lyö vetoa oman joukkueensa puolesta.

Edellä mainittu vedonlyöntikäyttäytyminen johtaa usein siihen, että kun joku vedonlyöntitoimisto on saanut suuren määrän vetoja toisen joukkueen puolesta, se laskee sen kerrointa ja nostaa vastaavasti vähemmän vetoja saaneen joukkueen kerrointa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että monella vedonvälittäjällä asiakkaat ovat samalta maantieteelliseltä alueelta. On melko harvinaista, että sama vedonlyöntitoimisto saa paljon vetoja sekä Brasiliasta että Espanjasta.

Suomalaiset vedonlyöjät innostuvat luonnollisesti myös jääkiekosta, etenkin kotoinen Liiga, NHL, MM-kisat ja olympialaiset ovat suomalaisten kiekkobetsaajien suosiossa.

Niissä ei liiku ”löysää rahaa” lähellekään yhtä paljon kuin esimerkiksi jalkapallon suurtapahtumissa. Se johtuu siitä, että vaikka Suomessa jääkiekko on suosittua, muualla maailmassa se on marginaalilaji, eikä näin ollen liikauta suuria rahamääriä.

Se ei tietenkään tarkoita sitä, että jääkiekkovedonlyönnillä olisi mahdotonta tehdä rahaa. Lähtökohtaisesti sei ei ole yhtä helppoa kuin suuremmilla lajeilla.

11. Vedonlyönti muusta kuin urheilusta

Vedonlyöntiä ei tarvitse rajoittaa pelkkään urheiluun, sillä nykyään monet vedonvälittäjät tarjoavat kohteita myös urheilun ulkopuolelta. Vetoa voi lyödä eri vaaleista, Euroviisuista, tosi-tv-kilpailuista ja niin edelleen.

Toisin kuin urheiluvedonlyönnissä, vaalien, Euroviisujen ja tosi-tv-kilpailujen kaltaisissa kohteissa suhtautumisen pitää olla erilainen. On erityisen tärkeää ymmärtää, miten äänestävät massat toimivat, sillä he ratkaisevat pelin.

On luonnollisesti totta, että haastattelut, laulusuoritukset ja tv-esiintymiset vaikuttavat äänestäviin ihmisiin. Äänestäjistä monet eivät kuitenkaan edes pyri olemaan neutraaleja tuomareita. He haluavat oman suosikkinsa voittavan.

Euroviisujen, vaalien ja missikisojen kaltaisten äänestysperustaisten kilpailujen ja urheilukilpailujen vedonlyönnissä on siis isoja eroja.

Euroviisuista, vaaleista ja missikisoista vetoa lyövien pitää olla hyvin perillä siitä, mitä suuri massa ajattelee kilpailijoista ja myötäillä niiden käyttäytymistä; urheiluvedonlyöjän tulee olla hyvin perillä siitä, mitä suuri massa ajattelee vedonlyöntikohteesta ja olla usein heitä vastaan.

Monet vedonvälittäjien urheilun ulkopuolisista kohteista on kuitenkin julkaistu puhtaasti siksi, että ne haluavat herättää yleistä mielenkiintoa yhtiötä kohtaan. Keino näyttää toimivankin hyvin: monet tiedotusvälineet julkaisevat kertoimet lukijoidensa ihmeteltäväksi.

Esimerkiksi eri sivustot ovat usein antaneet vedonlyöntikohteita, joissa suomalaiset pääsevät lyömään vetoa julkisuuden henkilöiden tulevaisuuksista, esimerkiksi siitä, milloin F1-legenda Kimi Räikkönen saa lapsia.

vedonlyonnin-opas-pr-vedot

Kertoimenlaskijoilla ei ole tietenkään minkäänlaista sisäpiiritietoa asiasta, minkä takia yhtiöt rajaavat panokset hyvin matalalle tasolle. Näin ollen tällaiset kohteet sopivat parhaiten viihdepelaajille, ei ammattilaisille.

11.1. Euroviisut

Euroviisujen vedonlyönnissäon monia vedonlyönnin kannalta mielenkiintoisia erityispiirteitä, joista alle on listattu osa:

 • Osa lauluista esitetään kielellä, kuten englanti, jota ymmärretään laajasti. Jos esimerkiksi Maltan edustaja vetää oman biisinsä maltankielellä, ei sitä ymmärrä kyseisen pienen saaren ulkopuolella juuri kukaan.
 • Eri esiintyjistä voi Euroviisujen aikana tulla todellisia ilmiöitä. Ne voivat nousta nopeasti pohjasakista ennakkosuosikkien joukkoon puhtaasti ulkomusiikillisten ansioidensa avulla.
 • Euroviisuissa voi menestyä myös sellaiset esitykset, joita vihataan paljon. Äkäiset ihmiset ympäri maailmaa eivät menestystä jarruta, kunhan esiintyjällä riittää faneja, jotka äänestävät suosikkiaan. Tästä hyvänä esimerkkinä käy ”monsteribändi” Lordi, joka teki historiaa voittamalla Euroviisut ensimmäisenä suomalaisedustajana vuonna 2006. Lordin voitolle oli tarjolla 10,00:n ylittäviä kertoimia.
 • Poliittiset asiat voivat vaikuttaa ihmisten äänestymiskäyttäytymiseen. Jos lauluesitys on hyvä, mutta esiintyjän kotimaalla on huono maine, voi se näkyä äänestystuloksissa. Ihmiset ottavat epäsuorasti kantaa poliittisiin asioihin myös Euroviisuissa.

Euroviisut järjestetään vain kerran vuodessa, joten otoskoko jää ahkerimmallakin viisuveikkaajalla kovin pieneksi, eikä näin ollen ole helppo sanoa, ketkä todella osaavat arvioida kilpailun voimasuhteita oikein.

Monet vedonlyöntiä syvällisesti ymmärtävät kuitenkin arvioivat, että he pystyvät löytämään kertoimien seasta järkeviä sijoituskohteita.

Vedonlyönnin ammattilainen Marko Virtanen kertoi Urheiluviikolle vuonna 2015, että Euroviisuissa suurimmat edut saa harjoituksia seuraamalla. Virtasen tuolloin antaman kommentin mukaan esikatseluvideot kannattaa unohtaa, koska live-esitys ratkaisee pelin.

11.2. Vaalit

Vaalien vedonlyönnissäon myös monia mielenkiintoisia erityispiirteitä, joista osa on listattu alle:

 • Sää vaikuttaa äänestysprosenttiin. Monesti ennakkoarvioista voi myös päätellä, ketkä hyötyvät tai kärsivät huonosta säästä.
 • Uusien poliittisten ilmiöiden suosiota on hyvin hankala ennustaa.
 • Monet tiedotusvälineet julkaisevat gallup-tuloksia, jotka antavat vääränlaisen kuvan kokonaistilanteesta.
 • Vedonlyönnin kertoimet ovat usein ristiriidassa gallup-tulosten kanssa. Tiedotusvälineet ovat usein jopa avoimesti hämmästelleet, minkälaisia ristiriitoja kertoimien ja gallup-tulosten välillä on ollut.

Politiikassa on nähty monia ilmiöitä, kuten Donald Trumpin ilmiömäinen nousu Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa 2016 ja samana vuonna järjestetty Britannian eroäänestys EU:sta, jotka ovat olleet erittäin mielenkiintoisia vedonlyönnin kannalta.

Esimerkiksi vedonlyöntipörssi Betfairin asiakkaat pitivät vielä pari viikkoa ennen Britannian EU-äänestystä 72-prosenttisen varmana, että Britannia jatkaa EU:ssa. Toisin kuitenkin kävi.

Vielä vähän yli vuosi ennen USA:n presidentinvaaleja Trump ei puolestaan saanut vedonlyöjien keskuudessa kaksisia mahdollisuuksia voittaa edes republikaanien sisäistä äänestystä. Vedonlyöjät selvästi arvioivat virheellisesti, ettei ennennäkemättömän räväkkä tyyli purisi jenkkeihin.

Edellä mainituista yksittäisistä esimerkeistä ei kuitenkaan kannata vetää sellaista johtopäätöstä, että vedonlyöjät olisivat yleensäkin täysin kuutamolla siitä, mitä vaaleissa tulee tapahtumaan.

Jorma Vuoksenmaa kertoo tekemässään Pelaajalta pelaajille -kirjassa, että tutkimusten mukaan vedonlyöntikertoimet ja niiden muutokset ennustavat vaalien tuloksia paremmin kuin mielipidetiedustelut.

12. Vedonlyönti: keskustelu avartaa mieltä

”Vedonlyönti: keskustelu avartaa mieltä” -osio on kirjoitettu tähän oppaaseen siksi, että monet vedonlyöjät ovat yksinäisiä puurtajia, jotka tuijottavat omia ruutujaan herkeämättä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ihmismieli tarvitsee liikuntaa ja sosiaalista kanssakäymistä terveenä pysyäkseen. Lisäksi muiden saman alan toimijoiden kanssa keskusteleminen voi olla myös hyvin hyödyllistä vedonlyönnin näkökulmasta.

Sen lisäksi, että vedonlyöjät voivat avata omia vedonlyönnin strategioitaan, he voivat antaa niin sanottua vertaistukea samoista ongelmista kärsiville.

Keskustelut vedonlyönnistä ovat tietysti täysin hyödyttömiä, jos osapuolet eivät ole valmiita kertomaan omia strategioitaan melko avoimesti. Jos tilanne on se, silloin kannattaa suosiolla ottaa happea koko vedonlyönnistä ja puhua muista asioista.

Huom! Näitä vedonlyönnin keskusteluja ei kannata käydä Skypen kautta. Jos vain mahdollista, on ne parasta käydä kasvotusten. Tällä tavalla ruutuaika vähenee samalla, kun keskusteluja käy.

13. Vedonlyönti ja kasino eivät sovi yhteen

Monet, tai oikeastaan lähes kaikki, vedonlyöntiä netissä tarjoavat sivustot tarjoavat pelaajilleen myös kasinopelejä.

Vedonlyönti ja pokeri ovat taitopelejä, mutta kasino ei ole. Siksi ammattimainen vedonlyönti ja kasino eivät kerta kaikkiaan sovi yhteen.

Tämä vedonlyöntiopas pitääkin yhtenä tärkeimmistä vinkeistään sitä, että vedonlyönnin ammattilaisen (tai sellaiseksi haluavan) on syytä pysyä erossa kasinopeleistä.

Se ei aina ole helppoa, sillä monet vedonlyöntitoimistot, kuten Mr Green, houkuttelevat pelaajia casinon pariin herkullisilla tarjouksilla. Vedonlyönti, casino, pokeri ja muut linkit ovat hyvin lähellä toisiaan, joten vedonlyönnin takia pelitilin avannut henkilö eksyy helposti myös muiden pelien pariin.

On erikoista, että monille, joille nettivedonlyönti ja vedonlyönti yleensäkin on tuottavaa, kasinon houkutukset ovat yksinkertaisesti liian pahoja vältettäväksi.

Pidä huoli siitä, että sinä et ole yksi heistä.

Jos haluat huvin vuoksi pelata silloin tällöin muutaman euron kasinopelejä, ymmärrä, että lähtökohtaisesti kaikki ne kasinolla pelatut pelit ovat tappiollisia.

14. Vedonlyöjän 10 käskyä

Jumala armahtaa, vedonlyönnin ylipappi ei. Vedonlyönnissä on tiettyjä syntejä, joita ei yksinkertaisesti anneta anteeksi. Alle on listattu vedonlyöjän 10 käskyä, jotka jokaisen vedonlyöjän pitää osata unissaankin.

vedonlyonnin-opas-lapulla-alikerroin

 1. Ylikerroin on sinun Herrasi, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita herroja.
 2. Älä koske alikertoimiin, Herrasi alamaisiin.
 3. Pyhitä lepopäivä (mutta alä ajoita sitä viikonlopulle, joka yleensä tarjoaa hyviä betsejä).
 4. Kunnioita riskiä ja sattumaa.
 5. Älä ylipanosta.
 6. Älä hätiköi.
 7. Älä jälkiviisastele.
 8. Älä tee johtopäätöksiä lyhyen otannan perusteella.
 9. Älä ylireagoi merkityksettömiin asioihin.
 10. Älä pelaa pitkiä rivejä, huonoja kertoimia, taikauskoon perustuvia vetoja äläkä mitään, missä ei ole positiivista odotusarvoa.

vedonlyonnin-opas-10-kaskya

15. Oppaan käyttöohjeet

Kannattaako tätä opasta palata lukemaan?

Lyhyt vastaus kysymykseen: kyllä.

Tätä vedonlyönnin opasta päivitetään tasaisin väliajoin. Näin ollen tämä sivusto kannattaa painaa muistiin tai kirjainmerkkeihin ja käydä selaamalla otsikot sekä kysymys ja vastaus –palsta läpi tasaisin väliajoin.

Tällä tavalla vedonlyöjä pysyy hyvin kartalla siitä, mitä vedonlyönnin jännittävässä maailmassa tapahtuu. Kuten tässä tekstissä sanotaan, itseopiskelu on hyvin tärkeää. Tietoa kannattaa haalia mahdollisimman paljon.

16. Lukijoiden kysymykset ja niihin annetut vastaukset

Kysymykset vedonlyönnistä ovat tervetulleita. Tämän sivuston asiantuntijat julkaisevat alla parhaat kysymykset, joihin annetaan myös vastaukset.

Kirjoita kysymyksesi hyvällä suomenkielellä. Huom! Sivuston asiantuntijat eivät voi vastata ongelmiin, jotka ovat yksittäisen vedonvälittäjän ja veikkaajan välisiä.

Jos et halua, sinun ei tarvitse kysymystä lähettäessäsi käyttää omaa nimeäsi sellaisena kuin se lukee passissasi. Voit käyttää etunimeäsi, kutsumanimeäsi tai pelkkää nimimerkkiä.

Tämä vedonlyönnin opas on päivitetty viimeksi 1.1.2020.

Comments 12

 1. innokas veikkaaja says:

  Moikka. Tutkitusti työelämässä keskiviikko päivä on työntekijöiden tehokkain työpäivä. Onkohan jalkapallo peleissä vastaavasti jonkinlaista ajankohtaa jolloin pelaajat olisivat tehokkaimmillaan? Pidemmän pelitauon jälkeen esim.. tai jotakin tiettyä joukkuetta vastaan pelattaessa kenties? Yksilö lajeissa karvas tappio saattaa vaikuttaa seuraavissa peleissä, mutta lopulta aika kuultaa muistot. Tietenkin on pelaajia mitkä niin sanotusti saa nollattua pelit nopeammin. Voisiko joukkuelajeissa kuten jalkapallossa edellisen ottelun lopputulos vaikuttaa seuraavaan otteluun sitä kautta että edellistä ottelua ei esimerkiksi koko joukkue ole kerennyt nollaamaan tai vaikka vain kentän tärkeimmät pelaajat. Vaikka maalivahti ja paras maalin tekijä? Eli voisiko yhteen vetona ajatella niin että mitä pidempi aika esim karvaasta edellisestä ottelusta on niin sitä paremmin pelaajat ovat nollannut ottelun. Ja vastaavasti toisinpäin että toissa päivänä pelattu hyvä peli vaikuttaa positiivisesti tän päivän otteluun. Voisiko tiheä tempoisessa ottelu aikataulussa pelaajat pysyä paremmin hyvässä vireessä kuin katkonaisessa ottelu aikatauluissa? Edellisestä ottelusta 1kk vs esim 3pv. Tommosta tuli tossa mieleen..

  • Urheiluviikko says:

   Hei, innokas veikkaaja.

   Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä. Mielestämme olet ehdottomasti oikeilla jäljillä.

   Yksilölajeissa olet havainnut tappion vaikuttavan suorituksiin lähitulevaisuudessa. Kannattaa muistaa, että joukkueet koostuvat yksilöistä ja siten sama vaikutus on erittäin hyvinkin mahdollinen myös joukkuelajeissa.

   Yksilölajeissa on kuitenkin se ero, että niissä urheilijat joutuvat käsittelemään tappiot lähinnä yksin ja kenties valmentajan tuen avulla. Joukkueissa on huomioitava koko ryhmän dynamiikka. Jos henki joukkueen sisällä on hyvä, se auttaa nollaamaan huonommat suoritukset. Huono henki vaikuttaa taas päinvastoin.

   Joukkuelajeissa on mahdollista myös se, että yksi pelaaja pelasi todella hyvin, mutta joukkue hävisi silti toisen pelaajan epäonnistumisen johdosta. Miten tällainen vaikuttaa kuhunkin pelaajaan ja joukkueeseen kokonaisuutena?

   Joukkueiden mielialan havainnoiminen on siis selvästi monimutkaisempi prosessi kuin yksittäisen urheilijan. Valmentajilla on suuri rooli seurojen sisäisen hengen vaalijoina. Tarkkaile ainakin heitä ja heidän johtamistyylejään.

   Kuten totesitkin, pelaajien välillä on eroja. Toiset pystyvät käsittelemään pettymykset paremmin, kun taas toisilla vaikutukset ovat dramaattisempia. Toisilla pelaajilla voi olla positiivinen vaikutus joukkuetovereihin ja toisilla negatiivinen.

   Joka tapauksessa onnistumiset nostavat itseluottamusta ja epäonnistumiset laskevat sitä. Hyviä suorituksia saaneilla ja korkealla itseluottamuksella pelaavilla joukkueilla sanotaan olevan hyvä momentum. Tällöin on keskimäärin hyvä, että otteluohjelma on tiiviimmän puoleinen.

   On kuitenkin pohdittava, missä vaiheessa liian tiivis otteluohjelma alkaa näkyä liiallisena rasituksena. Ja kun momentum katoaa tappion tai parin jälkeen, seuraako siitä rajumpi romahdus, etenkin jos otteluohjelma on todella tiivis?

   Luonnollisesti pelaajissa ja joukkueissa on eroja myös fyysisen kunnon puolella. Toiset kestävät rasitusta paremmin kuin toiset. Tähän on syytä kiinnittää huomiota otteluohjelmia tarkasteltaessa.

   Toiset vastustajat myös sytyttävät joukkueen eri tavalla kuin toiset. Syyt ovat yleensä joko historiallisia (seurat ovat aina olleet ”arkkivihollisia”) tai liittyvät tämän hetken tilanteeseen sarjataulukossa (tärkeä peli mestaruus/putoamistaistelun kannalta).

   Yleisenä nyrkkisääntönä voi todeta, että ajalla on tapana haalistaa kaikkea. Hyvät suoritukset ja huonot suoritukset jäävät herkemmin taka-alalle, kun niitä on ehtinyt pohtia objektiivisesti ja ilman sen hetken tunnekuohuja.

   Mitään joka joukkueeseen ja joka urheilijaan aina soveltuvaa vastausta tähän ei voi kuitenkaan valitettavasti antaa. Jokaista joukkuetta on tutkittava erikseen. Toisaalta, sehän juuri tekee vedonlyönnin niin mielenkiintoiseksi.

   Innokkaita veikkaushetkiä tulevaisuuteen toivottaen,

   Urheiluviikon toimitus

 2. Teemu says:

  Onko single vai tupla tuottoisampi?

  • Urheiluviikko says:

   Tähän ei voi antaa yksiselitteistä vastausta. Asiaa kannattaa tarkastella enemmän ylikertoimien kannalta. Yleisesti suosittelemme single-kohteita.

 3. Kari Kokkonen says:

  Jaa on se sittenkin hengissä. Vastaus vain kesti kovin kauan.
  Unohtakaa valitukseni.

  • Urheiluviikko says:

   Loppu hyvin, kaikki hyvin. Mielellämme kuitenkin kuulisimme lisää, minkälaisia ongelmia oli. (Meillä on yli 10 vuoden kokemus Sivusto ei saatavilla 2ista, eikä suurempia ongelmia ole ollut.)

 4. Adam Smith says:

  Kertoimet osiossa voisi selkeyttää, että alle 2,0 on alikerroin vain kun todennäköisyys on tasan 50%. Käytännössähän näin ei kuitenkaan lähes koskaan ole, varsinkin kun puhutaan urheilusta.
  Tämänhetkisessä muodossa osiosta jää helposti sellainen fiilis, että neuvotaan ettei alle 2,0 kertoimilla koskaan kannattaisi lyödä vetoa.

  • Urheiluviikko says:

   Kiitos kommentistasi. Viittaat siis ilmeisesti kohtaan, jossa kirjoitamme, että:

   ”Kaikki alle 2,00:n kertoimet ovat alikertoimia 50 prosentin todennäköisyydelle.”

   Mielestämme tässä painotetaan vain sitä, että jos kerroin on pienempi kuin 2,00 ja todennäköisyys on 50 prosenttia, sitten kyseessä on alikerroin.

   Ajattelemme asian niin, että se käy selväksi, kun on lukenut samassa asiayhteydessä reaalikertoimista ja ylikertoimista tekstimme, jossa käytetään myös samaa prosenttilukua (50). Olemme yrittäneet siis pitää esimerkin mahdollisimman yksinkertaisena.

   Jos osaat asian muotoilla paremmin, kerro miten se tapahtuu, niin korjaamme kyseisen kohdan parempaan muotoon.

 5. Stressisetä says:

  Mistä tietää miten hyvin sietää stressiä?

  • Urheiluviikko says:

   Mielenkiintoinen kysymys. Monella on hyvä käsitys siitä jo ennen vedonlyönnin aloittamista. Mutta jos sitä ei tiedä, voi kokeilla. Kannattaa aloittaa maltillisilla panoksilla ja katsoa, miltä ne tuntuvat.

 6. Pietari says:

  Ovatko nuo 10 käskyä mielestänne hauskoja?

  • Urheiluviikko says:

   Ovat. Lisäksi ne ovat mielestämme hyvin järkeviä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bethard etusivulle
100% bonus 50 € asti
Bonus
OTA BONUS!
Fastbetin logo
100 % bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!
William Hill
100 € riskitön veto
Bonus
OTA BONUS!
Betfair
100% bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!
MrGreen
100% bonus 100 € asti
Bonus
OTA BONUS!