Tasoitusveto eli handicap: Näin tasoitusvedonlyönti tuottaa

Tasoitusvedonlyönti tarjoaa monia upeita mahdollisuuksia veikkaajalle, minkä takia monet vedonlyönnin ammattilaiset keskittyvät pelkästään tasoitusvetoihin eli handicap-vetoihin. Tämä teksti kertoo, mitkä ovat parhaat mahdollisuudet ja pahimmat sudenkuopat tasoitusvedoissa.

Mutta ensin käydään läpi, mitä tasoitusvedot ovat. Tasoitusveto tarkoittaa sitä, että vedon toiselle osapuolista annetaan tasoitus, joka huomioidaan lopputuloksessa.

Kyseisessä pelimuodossa altavastaajana vedonlyöntiin lähtevä joukkue voi saada esimerkiksi yhden maalin plussaa ottelussa tekemäänsä todelliseen maalimäärään. Tässä tapauksessa altavastaajan puolesta vedonlyönti osoittautuu oikeaksi, jos se joko voittaa pelin tai ottelu päättyy tasan.

Jos haluat tietää lisää yksityiskohtia erilaisista tasoitusvedoista, vieritä sivustoa alaspäin.

Tasoitusvetoihin parhaiten sopivat sivut

Alle on listattu vedonlyöntisivustoja, jotka tarjoavat monipuolisesti erilaisia tasoitusvetoja asiakkailleen. Bethard, Fastbet ja Mr Green palvelevat asiakkaitaan suomeksi. Niiltä tulevista voitoista ei tarvitse maksaa veroja.

Huom! Yllä mainitut vedonvälittäjät ottavat vain sellaisia asiakkaita, jotka ovat vähintään 18-vuotiaita. Tarjousten säännöt & ehdot ovat voimassa. Pelaathan vastuullisesti.

Esittelyssä erilaiset tasoitusvedot

Jääkiekon ja jalkapallon tasoitusvedoissa tasoitus on useimmin +1 tai +2 maalia heikommalle joukkueelle. Sen jälkeen kertoimet ovatkin melko usein lähes tasan. Koripallossa tasoitus on usein välillä 2-8.

Tasoitus voi olla myös puolikas maali, eli altavastaaja voi saada tasoitusta esimerkiksi +0,5 tai +1,5 maalia. Näissä tilanteissa ottelu ei luonnollisestikaan voi päättyä tasan. Tämä vedonlyöntimuoto on hyvin suosittu aasialaisten keskuudessa, minkä takia se kulkeekin nimellä Asian handicap eli aasialainen tasoitusveto.

Aasialainen tasoitusveto on alunperin keksitty Indonesiassa. Nimen “Asian handicap eli Aasialainen tasoitusveto” kehitti Joe Saumarez Smith marraskuussa 1998, kun hän tehtaili tekstejä Vegas Insider –julkaisulle.

Yllä olevat tasoitusvedot ovat vielä helppoja ymmärtää, mutta seuraava asia voi mennä helposti yli. Ota siis hyvä asento, ja mietiskele seuraavaa asiaa huolellisesti:

Osassa tasoitusvetoja lopputulosta “härkitään” molempien joukkueiden osalta. Esimerkiksi jalkapallossa voidaan antaa tasoitusta kotijoukkueelle +0,5 ja vierasjoukkueelta ottaa lopputuloksesta pois -0,5 maalia.

Mikä järki siinä on?

Se järki, että ottelu voi päättyä tasan. Yllä mainitussa esimerkissä ottelu päättyy tasan, jos kotijoukkue häviää pelin 1-2. Sillonhan kotijoukkueen maalimäärä on 1,5 ja vierasjoukkueen maalimäärä on myös 1,5.

Jos edellinen asia ei ole vielä auennut, ei kannata edes yrittää ymmärtää tätä seuraavaa asiaa:

Handicap-vedon tasoitus voi olla myös neljäsosa, eli +0,25, tai kolme neljäsosaa, eli +0,75. Jos tasoitus on +0,75 tarkoittaa se sitä, että puolet panoksesta on pelattu tasoitukselle +0,5 ja toinen puoli tasoitukselle +1.

Silloin on siis hyvin mahdollista, että yhdestä vedostasi osuu puolet ja toinen puoli menee huti.

Tasoitusvedoissa pätee se nyrkkisääntö, mikä pätee elämässä yleensäkin: älä hölmöile. Pysy siis erossa niistä vetomuodoista, joita et ymmärrä täysin tai jotka tuntuvat muuten vain hankalilta.

Altavastaajien kertoimet monesti ylikertoimia

Suomessa vedonlyönnin muodot, kuten Pitkäveto, Moniveto ja Vakioveikkaus ovat hyvin suosittuja, mutta aasialaiset keskittyvät lähes pelkästään handicap-vetoihin. Aasiasta tulee rahaa eniten jalkapallovedonlyöntiin. Näin ollen tasoitusvedoissakin parhaat mahdollisuudet ovat usein futispeleissä.

Aasialaiset lyövät vetoja monesti niin sanotusti fanipohjalta, minkä takia eniten kannustetut joukkueet saavat kohtuuttoman paljon vetoja. Näin ollen vedonlyöntitoimistot joutuvat monesti laskemaan ennakkosuosikkien kertoimia niin alhaalle, että ne ovat räikeitä alikertoimia. Samalla ne nostavat monesti altavastaajien kertoimia, joista monet nousevatkin herkullisiksi ylikertoimiksi.

Voittava vedonlyönti perustuu ylikertoimiin. Siksi tasoitusvedoissa kannattaakin monesti tarkastella altavastaajia.

Varo näitä mokia tasoitusvedoissa!

Monet suomalaiset vedonlyöjät ovat innostuneet tasoitusvedoista ja Aasialaisista tasoitusvedoista. Moni heistä ei kuitenkaan ymmärrä syvällisesti tapoja, joilla handicap-vetoja kannattaa lyödä.

Alle on listattu kolme yleistä mokaa, joihin syyllistävät monet suomalaiset veikkaajat, jotka ovat muuten taitavia.

  1. He eivät tee huolellista arviota joukkueiden voimasuhteista ennen tarjottujen tasoituksien katsomista. Tämä johtaa monella siihen, etteivät he pysty tekemään enää selvää arvioita voimasuhteista ja todennäköisyyksistä. Tee ensin huolellinen arvio voimasuhteista ja todennäköisyyksistä ja katso vasta sitten, minkälaisia kertoimia tasoitusvedoissa on tarjolla.
  2. He eivät ota huomioon, miten tasoitusvedonlyönnissä annettu tasoitus on suhteessa joukkueisiin kentällä. Klassisin moka on koripallossa se, että vedonlyöjä antaa altavastaajalle kahden pisteen tasoituksen, jolloin ennakkosuosikin pitää voittaa vähintään kolmen pisteen erolla, jotta suosikin puolesta lyöty tasoitusveto osuu. Jos ennakkosuosikki johtaa kahdella pisteellä ottelun lopussa, se ei kuitenkaan välttämättä edes yritä tehdä lisäpisteitä. Ota aina huomioon, missä tilanteessa joukkueet ovat.
  3. Tasoitusvedot osuvat paljon useammin kuin esimerkiksi Tulosvedot, mikä mahdollistaa luonnollisesti aggressiivisemmat panokset. Moni kuitenkin lyö handicap-vetoja aivan liian suurilla panoksilla, minkä takia heidän riskinsä ovat jatkuvasti aivan liian korkealla tasolla.

Ai niin, mutta hei – mistä tulee nimi aasialainen tasoitusveto?

Aasialainen tasoitusveto on alunperin keksitty Indonesiassa. Nimen “Asian handicap eli Aasialainen tasoitusveto” kehitti Joe Saumarez Smith marraskuussa 1998, kun hän tehtaili tekstejä Vegas Insider –julkaisulle.

Lähteet: Betasia.com, Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *