Pitkäveto: 3 superetua ja 5 kuolemansyntiä

Pitkävedosta voittaminen ei ole helppoa. Monet vedonlyöntitoimistot tarjoavat 1X2:ta, mutta heillä on vedonlyönnin ammattilaiset kertoimenlaskijoina ja kaiken kukkuraksi talon etu omalla puolellaan. Vedonlyöntitoimistojen palautusprosentti on alle 100, mikä tarkoittaa, että keskimäärin jokainen 100 euron veto tuo takaisin alle 100 euroa.

Näin sen ei ole kuitenkaan pakko olla. Vedonlyöjällä on Pitkävedossa puolellaan monta etua, joita vedonlyöntitoimistoilla ei ole. Kun kyseiset edut käyttää tehokkaasti, vedonlyöjän oma palautusprosentti nousee yli 100:n. Sen jälkeen 100 euron veto tuottaakin takaisin keskimäärin yli 100 euroa.

Tämä opas neuvoo yksityiskohtaisesti sen, miten Pitkävedosta voittaa rahaa pitkässä juoksussa. Täältä löydät tiedon siihen, miten tehdä omat todennäköisyysarviot Pitkävetoon, mitkä ovat superedut vedonlyöntitoimistoon nähden ja mitkä ovat pahimmat synnit Pitkävedossa.

Mikä parasta: jos haluat lisää tietoa voittavasta Pitkävedosta, lähetä kysymyksesi lopussa olevien ohjeiden mukaan, niin vastaus lisätään tälle sivustolle!

Parhaat sivut Pitkävetoon

Alla olevassa listauksessa mainitut Mr Green, Bethard ja Fastbettarjoavat suomenkielisen version nettisivuistaan ja asiakaspalvelua suomeksi. Ne toimivat ETA-alueella, joten voitoista ei tarvitse maksaa veroja.

Urheiluviikko on arvioinut yllä olevat vedonlyöntitoimistot nimenomaan siinä, miten hyvin ne soveltuvat 1X2-vetoihin. Kaikki yllä luetellut vedonlyöntitoimistot soveltuvat kuitenkin erinomaisesti myös muuhun vedonlyöntiin.

Suomalaisten vanha tuttu Veikkaus Oy ei kuulu yllä mainittuihin vedonvälittäjiin. Joskin on totta, että Veikkaus on parantanut vuosien varrella, eikä enää pakota Pitkävedon asiakkaitaan yhtä huonoihin ehtoihin kuin vielä vähän aikaa sitten, ei se pärjää parhaimmille sivuille. Veikkaus ei myöskään tarjoa minkäänlaista aloitusbonusta tai ilmaisvetoa uusille asiakkaille.

Nämä ovat superetusi vedonlyöntitoimistoon nähden

Kaikista tärkein etu:

Vedonlyöntitoimistot antavat kertoimet laajasti eri lajeihin ja eri otteluihin. Näin ollen Pitkäveto-kohteita löytyy vaikka muille jakaa. Vedonlyöjän ei tarvitse kuitenkaan pelata jokaista kohdetta. Sen sijaan hän voi pelata vain niitä kohteita, joihin on itse perehtynyt todella syvällisesti ja ymmärtää niistä paljon keskimääräistä enemmän.

Kun kertoimenlaskija latoo kertoimet ottelukierroksen jokaiseen peliin, veikkaaja voi tutkia läpi vain ne ottelut, joista hän tuntee molemmat joukkueet läpikotaisin. Sen jälkeen hän voi verrata omia arvioitaan kertoimenlaskijan arvioihin. Jos vedonlyöjä löytää listoilta ylikertoimia, hän iskee siinä vaiheessa kiinni.

Mihin tämä johtaa?

Se johtaa siihen, että pitkässä juoksussa vedonlyöjä pelaa Pitkävetoon vain ne pelit, joihin hän saa laskelmiensa mukaan ylikertoimia. Vedonlyöjän ei tule koskea kohteisiin, joissa hänellä ei omasta mielestään ole ylikerrointa. On tärkeää pitää mielessä, että voittava vedonlyönti perustuu ylikertoimien pelaamiseen.

Toinen erittäin merkityksellinen etu:

Monesti vedonvälittäjät reagoivat niin Pitkävedossa kuin vedonlyönnissä yleisestikin asiakkaidensa vetoihin. Esimerkki: vedonlyöntitoimisto on arvioinut tennisottelussa molemmat pelaajat yhtä hyviksi ja näin ollen antanut heille molemmille kertoimeksi 1,90. Jostain syystä asiakkaat ovat kuitenkin lyöneet niin paljon vetoa toisen pelaajan puolesta, että reilusti yli 50 prosenttia rahoista on kiinni toisessa pelaajassa. Tässä tilanteessa vedonlyöntitoimisto pyrkii tasoittamaan panoksia.

Miksi? Siksi, että vedonlyöntitoimisto haluaa voittaa rahaa kävi ottelussa mitä tahansa.

Tämä johtaa siihen, että vedonlyöntisivusto nostaa kerrointa pelaajalle, jolle se haluaa lisää vetoja. Se puolestaan laskee kerrointa siltä pelaajalta, jolle se ei enää halua vetoja. Näin ollen tilanne onkin nopeasti muuttunut seuraavanlaiseksi: vaikka vedonlyönnin kertoimenlaskijan mukaan molemmat pelaajat ovat yhtä hyviä, minkä takia alkuperäiset kertoimet olivat 1,90 ja 1,90, nyt toisen pelaajan kerroin on 1,70 ja toisen 2,10.

Miten järkevä vedonlyöjä reagoi uuteen tilanteeseen? Jos hän on kertoimenlaskijan kanssa samaa mieltä siitä, että molemmat pelaajat ovat yhtä hyviä ja voittavat ottelun noin 50 prosentin mahdollisuudella, sen jälkeen hän lyö vetoa kertoimella 2,10. Onhan kyseessä herkullinen ylikerroin.

Kannattaakin huomata, että järkevä Pitkävedon pelaaja yrittää löytää tilanteita, joissa hän on eri mieltä kertoimenlaskijan ja/tai vetoja lyövän suuren massan kanssa. Jos vedonlyöjän mielestä Pitkävedon kertoimet ovat kohdillaan, vetoa ei kannata lyödä.

Kolmas superetu:

Vedonlyöjä voi valita vedonlyöntitoimistonsa. Vedonlyöntitoimistot puolestaan kilpailevat asiakkaista, mikä johtaa siihen, että ne pyrkivät aina tavalla tai toisella saamaan uusia pelaajia asiakkaikseen. Yleensä se tapahtuu aloitusbonuksen tai ilmaisvedon antamalla, markkinoiden huippukertoimia tarjoamalla tai antamalla asiakkaalle mahdollisuuden voittaa esimerkiksi matkan urheilutapahtumaan.

Arpalipulla, josta voi voittaa matkan urheilua katsomaan, ei varsinaisesti ole mitään hyötyä niille, jotka suhtautuvat Pitkävetoon tosissaan. Mutta aloitusbonuksesta, ilmaisvedosta ja markkinoiden parhaista kertoimesta voi olla paljonkin hyötyä, koska aloitusbonuksista sekä ilmaisvedoista saa mukavan lisän pelikassaan ja markkinoiden parhaat kertoimet ovat monesti ylikertoimia.

Aloitusbonuksien ja ilmaisvetojen merkitystä ei kannata väheksyä! Ei etenkään, jos on aloitteleva Pitkävedon pelaaja. Netissä on monia vedonlyöntitoimistoja, joiden tarjoukset hyödyntämällä saa mukavan määrän lisää pelimerkkejä.

Pahat synnit: mokat, joilla tuhoat omat mahdollisuutesi Pitkävedossa

Pitkävedossa on tiettyjä syntejä, joita ei yksinkertaisesti anneta anteeksi. Pahimmat synnit on listattu alle.

  1. Pitkät rivit. Älä pelaa pitkiä rivejä, eli niin sanottuja rekkoja. Monet vedonlyöntitoimistot antavat erityispalkintoja asiakkaille, jotka saavat esimerkiksi kuusi kohdetta kerralla kiinni. Se johtuu siitä, että vedonlyöntitoimistot tietävät pitkien rivien järjettömyyden. Ammattimainen vedonlyöjä ei pelaa rekkoja, mutta suurinsa osa suomalaista vedonlyöjistä pelaa. Ole fiksu, erotu joukosta ja ole erilainen.
  2. Ylipanostus. Älä panosta liikaa. Jos panoskokosi on liian suuri, voi se koitua kohtaloksesi, vaikka tekisit kaiken muun oikein. Maltti on valtti niin Pitkävedossa kuin vedonlyönnissä yleensäkin.
  3. Taikauskoisuus. Älä ole taikauskoinen. Harvinaisen moni vedonlyöjä uskoo kohtaloon tai on muuten vain taikauskoinen. Anna heidän tehdä virheet, jotka sinä voit hyödyntää analyyttisesti. Se, että tänään sattuu olemaan sinun nimipäiväsi tai tunnet muuten vain olevasi onnekas, ei tee vedostasi yhtään parempaa.
  4. Lyhytnäköisyys. Älä ole lyhytnäköinen. Järkevä vedonlyönti on pitkäaikaista sijoitustoimintaa, jossa viikko ja kuukausi ovat lyhyitä aikoja. Johtopäätöksiä omista todennäköisyysarvioista tai esimerkiksi joukkueiden tasoista ei kannata tehdä kovin nopeasti.
  5. Äkkipikaisuus. Älä ole äkkipikainen – ole analyyttinen. Tunteiden vallassa ei kannata toimia. Jos ottelu on alkamassa, eivätkä omat todennäköisyysarviosi ole valmiita, älä pelaa kohteeseen mitään. Jätä se kylmästi sivuun ja keskity suosiolla kohteisiin, joihin sinulla on aikaa perehtyä.

Ota nämä huomioon todennäköisyysarvioissa

Pitkävedossa on tärkeää tehdä huolellisesti oma arvio todennäköisyyksistä, joita voi verrata vedonvälittäjien arvioihin. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, miten se tehdään. On kuitenkin tiettyjä juttuja, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Mitkä ovat ottelun voimasuhteet? Älä katso pelkästään sarjataulukkoa, vaan pyri tekemään huolellinen analyysi molempien joukkueiden tasosta. ”Sarjataulukko ei valehtele” –sanonta ei pidä paikkaansa, mutta ammattivedonlyöjän kannalta on hyvä, että sanonta on olemassa. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että muut veikkaajat (ja ehkä jopa kertoimenlaskijat) tekevät sarjataulukon takia isoja virheitä omissa todennäköisyysarvioissaan. Miksi sarjataulukko voi valehdella? Esimerkiksi pelkät tuomarivirheet voivat vaikuttaa sarjataulukkoon rajusti.

Mitkä ovat motivaatiotasot? Edes ammattiurheilijat eivät yksinkertaisesti syty kaikkiin peleihin samalla tavalla. Mieti tarkoin, miten tärkeä kyseinen ottelu joukkueille todellakin on. Pelaajien ja valmentajien puheita siitä, että jokaiseen otteluun lähdetään täysillä, ei kannata noteerata millään tavalla.

Mitkä ovat terveystilanteet? Joukkueiden terveystilanteista on usein vaikea saada sisäpiiritietoa, mutta informaatiota voi käsitellä muita paremmin. On tärkeää hahmottaa todelliset terveystilanteet ja niiden vaikutukset huolellisesti.

Saako toinen osapuoli etua kotiyleisöstä? Kotiyleisön kannustus auttaa pelaajia kentällä ja toisaalta tekee tuomarien toiminnasta haastavampaa. Vaikka tuomarit yrittäisivät unohtaa kotiyleisön heihin kohdistamat paineet, on se käytännössä erittäin vaikeaa – jos ei jopa mahdotonta. Toisaalta tietynlaiset kotiyleisöt voivat kääntyä jopa omaa joukkuetta vastaan. Urheilussa on monesti nähty tilanteita, joissa kotijoukkue viheltää omalle joukkueelleen ja joskus jopa käyttäytyy aggressiivisesti sitä kohtaan. Sillä on varmasti oma vaikutuksensa.

Minkälainen vaikutus olosuhteilla on? Ulkona järjestettävissä urheilutapahtumissa sää vaikuttaa aina oleellisesti tilanteisiin. Jos esimerkiksi lyhytsyöttöpeliä normaalisti pelaava jalkapallojoukkue joutuu pelaamaan ottelun mutavelliä muistuttavalla kentällä, voi sen laskea isoksi miinukseksi.

Miten matkustaminen vaikuttaa joukkueisiin? Matkustus rasittaa joukkueita. Yleensä huippujoukkueet matkustavat siten, että pelaajat kuitenkin pystyvät keskittymään tulevaan peliin melko hyvin. Aina se ei ole mahdollista. Hyvä esimerkki on vuodelta 2010, kun islantilaisen tulivuoren taivaalle päästämä tuhkapilvi veti Euroopan lentoliikenteen sekaisin. Tuolloin FC Barcelona joutui MTV.fin mukaan matkustamaan linja-autolla Inter Milanon vieraaksi Mestarien liigan välierään. Joukkue matkusti ensin 634 kilometriä Ranskan Cannesiin, jossa se yöpyi. Sen jälkeen se matkasi loput 341 kilometriä Milanoon. On selvää, että tällainen matkustaminen rasittaa joukkuetta melko paljon.

Kun pohtii yllä olevia pointteja, on myös tärkeää miettiä, mitä muut vedonlyöjät tai kertoimenlaskijat voivat ymmärtää väärin. Ehkä tähtihyökkääjän puuttuminen ei olekaan niin paha miinus kotijoukkueelle kuin voisi kuvitella. Ehkä vierasjoukkueen luottopuolustajan puuttuminen on paljon pahempi takaisku, mitä voisi kuvitella. Ehkä seuran tiedote siitä, että sen pelaajien väliset ristiriidat ovat ratkaistu, ei pidä paikkaansa.

Mistä voi tietää, että oma 1X2-arvio on oikea? Sitä ei voi 100-prosenttisella varmuudella sanoa koskaan. Toisaalta vedonlyönnistä kertyy kokemuksen myötä näkemystä. Kun vetoja on takana tuhansittain, voi katsoa omaa pelihistoriaa ja päätellä siitä, ovatko todennäköisyysarviot olleet oikeita.

Jos et tee omia todennäköisyysarvioita vaan luet vedonlyönnin tueksi pitkävetovihjeet, lue vain sellaisia vihjeitä, jotka ottavat kertoimet tarkasti huomioon. Urheiluviikon 1X2-vihjeet löytyvät osiosta Veikkausvihjeet. Vihjeiden vierestä löydät helposti kerroinvertailut, joiden avulla löydät vedoillesi aina parhaat kertoimet.

Näin opit näkemään virheesi Pitkävedossa

Pitkävedossa ja vedonlyönnissä yleensäkin kirjanpito auttaa kehittymään ja välttämään virheiden toistamisen. Jos sana kirjanpito tuntuu epämukavalta, korvaa se sanalla muistiinpanot. Mitä tarkempaa kirjanpito tai muistiinpanot ovat, sitä helpompi omia vedonlyöntitaitoja on kehittää. Kirjanpidosta on hyvä löytyä ainakin päivämäärä, pelattu kohde ja panos. Lisäksi kirjanpitoon on hyvä kirjata lopputulos ottelun jälkeen.

Mitä tarkempia muistiinpanot ovat, sitä paremmin omaa pelaamistaan voi tutkia.

Ihmisen mieli on oikukas. Jos on vuosikausia pitänyt itseään erityisen hyvänä asiantuntijana jääkiekon tai jalkapallon maalivahtipelissä, on ajatuksesta vaikea päästä eroon, vaikka tilastot osoittaisivat sen. Jos toisaalta on omasta mielestään ollut aina kehno arvioimaan sitä, minkälaisen edun kotiyleisön kannustus antaa kotijoukkueelle, on aiemmista Pitkävedoista hyvä katsoa, onko asia todella näin.

Ehkä et olekaan niin hyvä jääkiekkovedoissa kuin luulet? Ehkäpä jalkapallovetosi ovatkin yllättävän tuottavia? Reagoitko liian vahvasti sarjataulukkoon, loukkaantumisiin tai kuntopuntariin? Muistiinpanosi kertovat sen.

Omista taidoista ei kannata tehdä kuitenkaan liian hätäisiä johtopäätöksiä, sillä hyvätkin vedonlyöjät voivat olla pitkään tappiolla. Vastaavasti huonotkin pelaajat voivat saada satunnaisia voittoja. Tunnettu vedonlyöjä Jorma Vuoksenmaa on sanonut, että huonokin pelaaja voi saavuttaa useita voitollisia kuukausia, mutta ei voitollisia vuosia. Hyvä vedonlyöjä voi puolestaan pelata pitkään tappiollisesti, mutta lopulta hän jää voitolle.

Haluatko kysyä jotain Pitkävedosta?

Kuten tämän jutun alussa on sanottu, kysymykset Pitkävedosta ovat tervetulleita. Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon, paina Lähetä-nappulaa ja palaa myöhemmin sivustolle katsomaan, mikä on vastaus. Urheiluviikon toimitus päivittää vastauksia kysymyksiin tasaisin väliajoin.

Voit myös lukea jutut Pitkävedon kohteet ja Pitkävedon kertoimet.

Comments 3

  1. Roni says:

    Mikä on sopiva kohteiden määrä pitkävetoon?

    • Urheiluviikko says:

      Hei, Roni.

      Sopiva kohteiden määrä riippuu muutamasta tekijästä. Ensinnäkin, mitä haet vedonlyönnillä? Haluatko vain saada jännitystä vai tähtäätkö pidemmän ajan tuottoihin?

      Jännityksen kannalta voi hyvin iskeä useampiakin vetoja samalle lapulle. Silloin voit jännittää monia pelejä ja saat kerrointa ylöspäin. Tietenkin tämä tulee sillä kustannuksella, että vetosi eivät osuvat yhtä usein. Toisaalta, jos haluat jännitystä, voit myös yhtä hyvin pistää monia kohteita pienemmillä panoksilla usealle eri lapulle. Näin ollen yksi huonompi tulos ei pilaa koko Pitkävetoa.

      Jos tähtäät rahantekoon, kannattaa ainakin aloittaa pistämällä vain yksi kohde per lappu. Jos pistät monta kohdetta samalle lapulle, niin se tulisi ottaa huomioon panoskoossa ja muissakin asioissa. Siksi on syytä ainakin alkuun pitää asiat yksinkertaisempina ja pelata vain yhden kohteen lappuja.

      Jos olet kiinnostunut vedonlyönnistä ammattina, lue opas vedonlyöntiin: https://www.urheiluviikko.net/vedonlyonti/

  2. Urheiluviikko says:

    Mitä tulee eri lajeihin ja eri lajien yksittäisten tapahtumien kohdelistoihin, vastaus on, että Sivusto ei saatavilla 2illa. Myös Sivusto ei saatavilla 6n ja Sivusto ei saatavilla 7in lajivalikoimat ja kohdevalikoimat ovat laajat, mutta eivät ihan Sivusto ei saatavilla 2in tasolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *