Jääkiekon MM-kisat 2021 Vihjeet & Vedonlyönti

Urheiluviikko julkaisee markkinoiden parhaat jääkiekon MM-kisat 2021 vihjeet. Niitä laativat pitkänlinjan jääkiekko-osaamisella varustetut vedonlyöjät ja voit lukea MM-vihjeet ilmaiseksi alla olevista linkeistä. Vihjeiden alta löydät paljon mielenkiintoista asiaa liittyen MM-kisoihin.

SISÄLLYSLUETTELO

Minkälaisia jääkiekon MM 2021 vihjeet ovat?

Jääkiekon MM 2021 vihjeet tulevat pääosin Pitkävetoon, mutta ajoittain vihjeitä annetaan myös muihin vedonlyönnin muotoihin, kuten maalimääriin tai maalintekijöihin.

Vihjeet eivät ole pelkästään lyhyitä tekstinpätkiä, päinvastoin. Niistä löytyy vinkin lisäksi kattava ennakko itse otteluun. Ne julkaistaan hyvissä ajoin ennen pelien alkua, jotta lukijalla on mahdollisuus puntaroida jääkiekon MM vihjeet huolellisesti läpi.

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti tarjoaa joka vuosi niin paljon erilaisia mahdollisuuksia, ettei veikkaajan kannata tyytyä vain yhteen vedonlyöntisivustoon. Siksi tämän sivuston vihjeet jääkiekon MM-kisoihin sisältävät vertailun eri yhtiöiden kertoimista ja näyttää niistä parhaat.

Samalla veikkaaja voi ottaa itselleen parhaat aloitusbonukset vedonlyöntiin.

Vaikka MM-jääkiekko vihjeet, kuten muutkin Urheiluviikossa julkaistut veikkausvihjeet, ovat menneinä vuosina olleet suorastaan erinomaisia tuottoprosentiltaan, ei niissä tietenkään ole tulostakuuta.

Maltti on valttia, kun lyö vetoa MM-jääkiekosta tai mistä tahansa muusta.

Voittaako Suomi myös vuoden 2021 MM-kisat? NordicBet tarjoaa sille kertoimen 7,50.

Pelaa Suomen voittoa NordicBetillä!

Bethard etusivulle
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Unibet
100% + 10€ Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Betsafe
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Fastbetin logo
50€ Bonus
Bonus
OTA BONUS!
NordicBet
100% + 70€ Bonus
Bonus
OTA BONUS!
ComeOn
400% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Expekt
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Bet365
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
LeoVegas
100% Ilmaisveto
Bonus
OTA BONUS!
Mobilebet
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Betsson
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
William Hill
100 € riskitön veto
Bonus
OTA BONUS!
Betfair
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
Betway
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!
MrGreen
100% Bonus
Bonus
OTA BONUS!

Jääkiekon MM-kisat 2021 vedonlyönti

Kuten todettua, voit valmistautua lätkäbetsaajan märkään unelmaan, kun jääkiekon MM-kisat 2021 vedonlyönti starttaa. Yhtiöt kilpailevat nimittäin asiakkuudestasi aivan kaikella mitä ikinä keksivätkään.

Kertoimet ovat luonnollisesti aivan huipputasoa ja melko varmasti törmäät useaan arbitraasiin turnauksen edetessä. Kerroinvalikoimat ovat todella hulppeat. Jopa Unibetin tyyliset yhtiöt, joiden valttina on jo valmiiksi kattavat kohdelistaukset, tuntuvat kiristävän entisestään turboruuvia jääkiekon MM-kisojen vedonlyöntiin.

Vetolistat täyttyvät perinteisemmistä vetomuodoista variaatioineen, eksoottisemmista kohteista ja mitä mielikuvituksellisimmista hupivetomahdollisuuksista. Esimerkiksi pelaajakohtaisia vetoja tarjotaan varmasti erittäin monipuolisesti joka peliin.

Live-vedonlyönnissä on tarjolla myös läjäpäin aivan kaikkea. Vedonlyönti MM-jääkiekkoon takaa vähintään lisäjännitystä jokaiseen matsiin. Yleensä kattavat listat tarjoavat tarkkaavaiselle betsaajalle myös herkullisia paikkoja kartuttaa pelikassaa.

Ja sitten ne bonukset. Niitähän jaetaan ja huolella. Saat aloitusbonuksia, kerroinbuusteja, ilmaisia vetoja, riskittömiä vetoja ja tarjouksia kaikissa mahdollisissa muodoissaan.

Turnaus alkaa virallisesti toukokuun 8. päivä, mutta jääkiekon 2021 MM-kisojen vedonlyönti alkaa jo reippaasti sitä aiemmin. Kertoimet julkaistaan ainakin ensimmäisiin peleihin ja turnauksen voittajavedonlyöntiin jo hyvissä ajoin.

NordicBetin kertoimet MM-kisojen 2020 voittajalle taulukkomuodossa.

Tietopaketti MM-kisoista

Ennen kuin otat jääkiekon MM-kisat 2021 vihjeet tarkasteluun, alla on vielä tietopaketti alkavasta kiekkoriehasta:

  • Jääkiekon MM-kisoja 2021 isännöivät Latvia ja Valko-Venäjä Sveitsi ja kisat pelataan 7.5.-23.5..
  • Vuoden 2020 MM-kisat peruttiin korona-pandemian takia. Kisat olisi pidetty Sveitsissä.
  • Vuoden 2019 MM-kisat eli viimein pelattu turnaus päättyi puolestaan Suomen kultajuhliin.
  • Suomessa kulttihahmoksi noussut Marko ”Mörkö” Anttila iski finaalissa Kanadaa vastaan kaksi maalia. Peli päättyi 3-1.
  • MM-jääkiekossa eniten mestaruuksia on ottanut Venäjä/Neuvostoliitto.
  • Eniten mitaleita on voittanut Kanada.

Suomi jääkiekon MM-kisoissa

Alla on kuvattu Suomen taivalta jääkiekon MM-kisoissa. Jos haluat nähdä Suomen otteluohjelman MM-kisoissa 2021, hyppää suoraan tänne.

Suomi on hallitseva jääkiekon maailmanmestari ja mestaruuksia on nyt yhteensä kolme kappaletta. Mestaruudet tulivat vuosina 1995, 2011 ja 2019.

Ensimmäisten mestaruuksien välillä oli 16 vuotta. Jälkimmäisten välillä aikaa kului siitä puolet eli kahdeksan vuotta. Jos aika puolittuu jälleen, tulee seuraava mestaruus vuonna 2023. Sen jälkeen Suomi voittaisi vuoden 2025 MM-kisat ja siitä eteenpäin joka ikisen turnauksen.

Tai sitten urheilu ei mene aivan näin yksinkertaisten matematiikan lakien mukaan.

Mutta palataan tulevaisuuden ennustamisesta vielä nykytilaan.

Jääkiekon MM-kisojen mitalitilastot kautta aikain taulukkomuodossa.

Nykyisellä saldolla Suomi ei pääse vielä korkealle kautta aikojen kultamitalitilastoissa. Kuitenkin viime vuosikymmeninä Leijonat ovat napsineet tiuhaan mitaleja.

Ensimmäinen MM-mitali irtosi vuoden 1992 kisoista, kun Leijona-lauma purjehti finaaliin asti. Finaalissa Ruotsi oli parempi maalein 5-2.

Vuoden 1992 jälkeen Suomi onkin ollut yksi MM-kisojen suurmaista. Siitä eteenpäin on pelattu yhteensä 28 turnausta ja Suomi on saalistanut niistä 14 mitalia. Joka toisesta turnauksesta palkintokaappiin on siis tullut jonkin värinen laatta.

Jääkiekon MM-kisojen mitalitilastot vuodesta 1992 eteenpäin taulukkomuodossa.

Jääkiekon MM-kisojen historia ei ole mitenkään yksiselitteinen.

Ensimmäisen kerran IIHF:n alainen eri maiden jääkiekkomaajoukkueille järjestettävä turnaus pidettiin vuonna 1920 Antwerpenin kesäolympialaisten yhteydessä. Noita kisoja alettiin kutsua MM-kisoiksi kuitenkin vasta vuonna 1983, eli siihen osallistuneet maat eivät tienneet edes pelaavansa maailmanmestaruudesta.

Vuonna 1930 MM-kisoja alettiin järjestää vuosittain. Suomen ensimmäinen esiintyminen tapahtui vuonna 1939, jolloin tuli myös Leijonien historian heikoin sijoitus (14.). Ensimmäiset 12 MM-kisaa jäivät siis suomalaisilta väliin.

1940-luvulla Suomi pelasi vain yksissä kisoissa (1949), mutta sen jälkeen kisoja alkoi kertyä useampia. Vuodesta 1969 lähtien Leijonat ovat esiintyneet kaikissa järjestetyissä MM-kisoissa. Kaikkiaan 83 järjestystä MM-kisasta Suomelta on jäänyt väliin 21.

Kuviomuodossa Suomen sijoitukset ennen ja jälkeen 1992 MM-kisojen.

Ennen vuotta 1992 Suomen sijoitus vaihteli käytännössä neljännen ja seitsemännen sijan välillä. Ensimmäisen mitalin jälkeen menestystäkin alkoi tulla ja taso nousi kerta heitolla ylöspäin.

Menestys ei ole ollut kuitenkaan taattua, sillä kuten yllä olevasta kuviosta näkyy, on sijoitus romahtanut välillä myös vanhoille lukemille.

Pääasiassa Suomi on pärjännyt kuitenkin erinomaisesti, kuten mitalitaulukkokin näyttää. Etenkin jos menestyksen suhteuttaa siihen, että Suomi on vain reilun viiden miljoonan metsäläisen maa, voivat suomalaiset olla hyvinkin ylpeitä Leijonien saavutuksista.

Alla oleva kaavio näyttää kuinka monta kappaletta eri sijoituksia Leijonat ovat saavuttaneet MM-historiansa aikana. Kaaviosta on jätetty selkeyden vuoksi pois Suomen jääkiekkomaajoukkueen ensimmäinen MM-turnaus, josta tuli siis 14. sija.

Suomen sijoitukset MM-kisoissa 1949-2019 pylväsdiagrammeina.

Suomi IIHF Ranking ykköseksi?

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF laittaa vuosittain jääkiekkomaajoukkueet järjestykseen niiden menestyksen mukaan. Ranking-tilasto ottaa huomioon neljä viimeistä MM-turnausta sekä viimeisimmän olympiaturnauksen painottaen viimeisimpiä turnauksia.

Suomi on vuonna 2020 IIHF:n rankingissa kolmannella sijalla, nousten kaksi pykälää edellisestä mittauksesta. Leijonien kanssa tasapisteissä on kuitenkin neljäntenä oleva Tre Kronor, joka puolestaan tippui kaksi sijaa.

Ykköspaikkaa pitää viime vuoden tapaan Kanada ja toisena on Venäjä.

IIHF:n rankingit ennen vuoden 2020 MM-kisoja taulukkomuodossa.

IIHF ranking -tilastoja on pidetty vuodesta 2003. Tilastot on julkistettu yhteensä 21 kertaa, sillä tiettyinä vuosina on pelattu jääkiekon MM-kisojen lisäksi myös olympialaiset.

Kanada on dominoinut rankingeja. Se on ollut peräti 11 kertaa ykköspaikalla. Ruotsi on ollut ykköspaikalla kuusi kertaa ja Venäjä neljästi. Muut maat eivät ole siis nousseet vielä kertaakaan maailman ykköseksi IIHF:n ranking -listauksessa.

Suomalainen jääkiekkoilu eli IIHF rankingin alkuaikoina pientä suvantoa ja kolmannen mittauksen kohdalla sijoitus oli vasta seitsemäs.

Parhaimmillaan Leijonat olivat toisella sijalla neljässä mittauksessa peräkkäin vuosina 2012-2014. Silloin edellä oli ensin kerran itänaapuri Venäjä ja sitten kolmesti länsinaapuri Ruotsi.

Ruotsin ja Suomen IIHF ranking -sijoitukset kuviomuodossa.

Vuonna 2018 Leijona-lauma oli lipsunut jo viidennelle sijalle, mutta MM-kulta nosti Suomen jääkiekkomaajoukkueen kuitenkin kolmanneksi. Eroa Kanadan ykköspaikkaan on 90 pistettä.

Voiko Suomi nousta ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi jääkiekkomaaksi IIHF:n rankingissa vuonna 2021?

Kyllä voi, mutta pelkästään 2021 MM-kisojen voitto ei siihen yksinään riitä. Jos Suomi ja Kanada kohtaavat jälleen MM-finaalissa, säilyttää Kanada ykköspaikkansa, vaikka se häviäisi loppuottelun. Silloin maita erottaisi vaivaiset viisi pistettä Vaahterapaitojen eduksi.

Kaikilla muilla tuloksilla toinen peräkkäinen MM-kulta tekee Suomesta ensi kertaa historiassa IIHF Rankingin ykkösmaan.

Jos Suomi voittaa ja Kanada on kolmas, ottaa Suomi ykköspaikan 35 pisteen erolla. Venäjän ohittamiseen riittäisi MM-kulta, vaikka Venäjä sijoittuisi hopealle.

Venäjän ja Kanadan IIHF ranking -sijoitukset kuviomuodossa.

Jääkiekon MM-kisat 2021

Jääkiekon MM-kisat 2021 järjestetään Latviassa ja Valko-Venäjällä. Kisapaikkakuntina toimivat Riika sekä Minsk. Kilpailut starttaavat 7.5.2021 ja loppuottelu pelataan 23.5.2021.

MM-kisat 2021 lohkot

Jääkiekon MM-kisojen 2021 lohkot näkyvät alla. Maiden perässä on niiden tämänhetkiset IIHF Ranking -pisteet.

Jääkiekon MM-kisojen 2021 lohkot taulukkomuodossa.

Lohkoista menee jatkopeleihin neljä parasta ja viimeinen tippuu 1. divisioonaan. Tasapisteissä keskinäisten otteluiden tulos ratkaisee järjestyksen.

Puhtaasti ranking-pisteiden perusteella Suomen B-lohko on hieman kovempi lohko. Onko se automaattisesti huono asia Leijonille? Ei välttämättä.

A-lohko on selvästi tasaisempi, joten yllätykset ovat siinä todennäköisempiä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Leijonien olisi oltava hyvin hereillä heti lohkovaiheen alusta asti, että jatkopaikka irtoaa varmasti. Mielellään sijoitus saisi olla myös mahdollisimman korkea, että tie finaaliin olisi pudotuspeleissä helpompi.

MM-kisat 2021 otteluohjelma

Alle kirjataan jääkiekon MM-kisojen 2021 otteluohjelma kokonaisuudessaan, kun se on julkaistu. Siinä näkyy lohkovaiheen otteluohjelma maittain sekä pudotuspelien päivämäärät. Selvyyden vuoksi ensin poimitaan erikseen kaikki Suomen ottelut MM-kisoissa 2021.

Alle on jätetty vuoden 2020 MM-kisojen otteluohjelma, josta näet, miten Suomi olisi pelannut, jos kisoja ei olisi pitänyt perua koronan vuoksi.

Suomen MM-ottelut 2020

Perjantai 08.05.2020, klo 17:20 Suomi – USA
Sunnuntai 10.05.2020, klo 21:20 Suomi – Italia
Maanantai 11.05.2020, klo 21:20 Sveitsi – Suomi
Torstai 14.05.2020, klo 21:20 Suomi – Latvia
Lauantai 16.05.2020, klo 21:20 Venäjä – Suomi
Sunnuntai 17.05.2020, klo 17:20 Suomi – Kazakstan
Tiistai 19.05.2020, klo 17:20 Norja – Suomi

Kuten yltä huomaa, Suomen ottelut MM-kisoissa 2020 sijoittuvat alkulohkossa jokaiselle eri viikonpäivälle. Jos olet yritysjohtaja ja et muuta muista Suomen MM-otteluista, niin varaa tärkeimmät tapahtumat keskiviikolle. Silloin ei ole odotettavissa poikkeuksellista määrää sairauspoissaoloja.

Ensimmäinen Suomen peli MM-kisoissa pelataan USA:ta vastaan. Se tarjoaa vauhdikkaan startin, mikä voi siivittää Leijonat jälleen hyvään kiitoon. Iso voitto toisi hyvän yhteishengen Leijona-laumaan heti kisojen ensimmäisestä ottelusta asti.

Suomen otteluohjelma on melko mukavanoloinen muutenkin. Vain kaksi peliä pelataan peräkkäisinä päivinä ja kummassakin niistä toisena vastustajana on lohkon heittopussiksi povattu maa.

Lohkovaihe:

08.05. 17:20 Kanada – Saksa
08.05. 17:20 Suomi – USA
08.05. 21:20 Ruotsi – Tshekki
08.05. 21:20 Venäjä – Sveitsi

09.05. 13:20 Italia – USA
09.05. 13:20 Saksa – Iso-Britannia
09.05. 17:20 Latvia – Norja
09.05. 17:20 Slovakia – Tanska
09.05. 21:20 Sveitsi – Kazakstan
09.05. 21:20 Valko-Venäjä – Tshekki

10.05. 13:20 Iso-Britannia – Slovakia
10.05. 13:20 Venäjä – Norja
10.05. 17:20 Kanada – Tanska
10.05. 17:20 Kazakstan – Latvia
10.05. 21:20 Ruotsi – Valko-Venäjä
10.05. 21:20 Suomi – Italia

11.05. 17:20 Tshekki – Kanada
11.05. 17:20 USA – Venäjä
11.05. 21:20 Saksa – Ruotsi
11.05. 21:20 Sveitsi – Suomi

12.05. 17:20 Iso-Britannia – Tanska
12.05. 17:20 Kazakstan – Norja
12.05. 21:20 Italia – Latvia
12.05. 21:20 Valko-Venäjä – Slovakia

13.05. 17:20 Tshekki – Iso-Britannia
13.05. 17:20 USA – Kazakstan
13.05. 21:20 Kanada – Valko-Venäjä
13.05. 21:20 Venäjä – Italia

14.05. 17:20 Norja – Sveitsi
14.05. 17:20 Tanska – Saksa
14.05. 21:20 Ruotsi – Slovakia
14.05. 21:20 Suomi – Latvia

15.05. 17:20 Kazakstan – Venäjä
15.05. 17:20 Saksa – Valko-Venäjä
15.05. 21:20 Iso-Britannia – Kanada
15.05. 21:20 Sveitsi – Italia

16.05. 13:20 Latvia – USA
16.05. 13:20 Tanska – Valko-Venäjä
16.05. 17:20 Kanada – Ruotsi
16.05. 17:20 Norja – Italia
16.05. 21:20 Slovakia – Tshekki
16.05. 21:20 Venäjä – Suomi

17.05. 17:20 Ruotsi – Iso-Britannia
17.05. 17:20 Suomi – Kazakstan
17.05. 21:20 Saksa – Slovakia
17.05. 21:20 Sveitsi – Latvia

18.05. 17:20 Italia – Kazakstan
18.05. 17:20 Valko-Venäjä – Iso-Britannia
18.05. 21:20 Tshekki – Tanska
18.05. 21:20 USA – Norja

19.05. 13:20 Latvia – Venäjä
19.05. 13:20 Slovakia – Kanada
19.05. 17:20 Norja – Suomi
19.05. 17:20 Tshekki – Saksa
19.05. 21:20 Tanska – Ruotsi
19.05. 21:20 USA – Sveitsi

Pudotuspelivaiheen ottelut:

To 21.05.
15:20 Puolivälierä 1
17:20 Puolivälierä 2
19:20 Puolivälierä 3
21:20 Puolivälierä 4

La 23.05.
15:20 Välierä 1
19:20 Välierä 2

Su 24.05.
16:20 Pronssiottelu
21:20 Loppuottelu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *