Arbitraasi

Vedonlyönnissä arbitraasi on mahdollisuus tienata lähes varmaa rahaa. Lukemalla eteenpäin saat tietää, miksi arbitraasivedonlyönti ei tuota voittoa 100-prosenttisella varmuudella, vaan pelkästään erittäin suurella todennäköisyydellä.

Ensin kuitenkin käydään läpi vastaus kysymykseen: mikä on arbitraasi vedonlyönnissä? Arbitraasi on tilanne, jossa veikkaaja löytää kohteeseen kertoimet, jotka menevät ristiin siten, että voitto näyttää varmalta. Jos esimerkiksi Paf tarjoaa kertoimeksi tennisotteluun toiselle pelaajalle 2,05 ja Mr. Green toiselle pelaajalle 2,05, on panokset helppo jakaa siten, että voitto on varma. Helpoiten arbitraaseja löytää kohteista, kuten tennispeleissä, joissa on rajallinen määrä voittajia. Siksi esimerkiksi 1X2 (eli Pitkäveto) on arbitraasivedonlyönnissä melko suosittu pelimuoto.

Arbitraasit eivät aina ole ihan noin simppeleitä kuin yllä olevassa tennisesimerkissä, jossa veikkaaja näkee helposti heti kertoimien ristikkäisyyden, mutta periaate on aina sama.

Vedonlyöjän ei kuitenkaan kannata arbitraasin löydettyään panostaa koko pelikassaansa samaan kohteeseen, vaikka tilanne näyttääkin 100-prosenttisen varmalta voitolta. Miksi ei?

Vastaus on yksinkertainen. Joskus voi tulla tilanteita, joissa esimerkiksi toinen vedonlyöntitoimisto epäilee sopupeliä ja näin ollen palauttaa panoksen veikkaajalle ilman, että toinen toimii samalla tavalla. Tässä tapauksessa vain toinen vaihtoehto jää kiinni. Näin ei tietenkään käy usein, mutta se on mahdollista.

3 pahinta sudenkuoppaa arbitraasivedonlyönnissä

Arbitraasien tuotot ovat luonnollisesti yleensä melko alhaisia, koska osumistodennäköisyys on niin korkea. Vedonlyöntitoimistot eivät tietenkään rakasta arbitraasivedonlyöjiä, sillä he ovat fiksuja veikkaajia, jotka pitkän päälle tulevat kalliiksi vedonlyöntitoimistoille.

Alle on listattu kolme pahinta sudenkuoppaa, joita vedonlyöjän pitää varoa arbitraasien kohdalla. Mukaan ei ole otettu yllä mainittua tilannetta, jossa toinen vedonvälittäjä peruu vedon, mutta toinen ei, koska sen riski on selitetty jo yllä.

1. Yleiset panostusrajat. Osa vedonlyöntitoimistoista antaa alhaisia panostusrajoja.

2. Vedonlyöntitoimistojen eri toimintatavat. Kahdella eri vedonvälittäjällä voi olla täysin erilaiset toimintatavat esimerkiksi tilanteessa, jossa tennisottelun toinen osapuoli joutuu luovuttamaan ottelun loukkaantumisen takia.

3. Vedonlyöjän oma kiire. Arbitraasit ovat tilanteita, joihin on iskettävä nopeasti kiinni ennen kertoimien muuttumista. Kiire voi aiheuttaa helposti inhimillisiä virheitä, joissa veto, joka oli tarkoitus lyödä kiinni Bethardilla, lyötiinkin kiinni Betfairilla.

Näistä sudenkuopista ei kannata kuitenkaan masentua tai lannistua. On monia ammattivedonlyöjiä, jotka luottavat pelkästään arbitraaseihin. Netistä löytyy monia laskin ja ohjelma arbitraaseihin. Toisaalta jos olet kiinnostunut voittavasta veikkaamisesta yleensäkin, etkä pelkästään arbitraaseista, lue juttu vedonlyönti netissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *