Tikkanen: Pelicans vie, mutta JYP iskee kapuloita rattaisiin

13.04.2012 22.30

Unibetin kiekkoasiantuntija Esa Tikkanen luottaa siihen, että Pelicans lyö JYPin jääkiekon SM-liigan finaalisarjassa. ”Tikin” mukaan Pelicansin ei kuitenkaan kannata odottaa helppoa läpihuutovoittoa.

– JYP hävisi ainoastaan yhden ottelun, ja senkin Jokereille. Joukkue pelaa kiusallista peliä, joka ei tuonut Jokereille juuri yhtään maalipaikkoja. Jos vastustaja tekee maaleja ainoastaan 1-2 per ottelu, sillä ei voiteta, Tiki toteaa.

JYP-Jokerit –sarja oli erittäin tasainen huolimatta siitä, että jyväskyläläiset etenivät lopulta finaalisarjaan voitoin 4-1, sillä peräti kolme peleistä ratkesi vasta kolmen erän jälkeen.

– JYPin vahvuus on joukkuepelaaminen, se pelaa erittäin tasaisesti. Uskon JYPin lähtevän Pelicansia vastaan samalla taktiikalla kuin mitä on nähty aikaisemmissa otteluissa: keskialueen sumputusta, jossa maalipaikkoja on vaikea tehdä. Pelicansin pitää pystyä rikkomaan tämä sumppu nopealla suunnanmuutospelillä, jota se on esittänyt tähänkin asti.

Tikkanen painottaa, että JYPilla on ratkaisijoita kaikilla rintamilla. Joukkueen kokoonpano koostuu neljästä kentästä, jotka kaikki voivat ratkaista vähämaaliset ottelut. Pelicansilla tällaisia kenttiä on Tikin mukaan ainoastaan kolme.

Niko Hovinen yksi finaalien tärkeimmistä pelaajista

Pelicansin vahvuus on kuitenkin isokokoinen joukkue, joka on varmasti nälkäinen päästyään ensimmäistä kertaa finaaleihin. Tikin muistuttaa myös valmentajavelho Kai Suikkasen vaikutuksesta.

– Finaalipaikka ei irronnut Pelicansille helpolla, mutta käydyt ottelut ovat varmasti kasvattaneet Pelicansin itseluottamusta. Viimeinen ottelu Bluesia vastaan näytti, että joukkueen palaset ovat kohdallaan. Kai Suikkanen on tehnyt joukkueen kanssa huikeaa työtä, ja saa nipustaan kaiken irti. Kaikki muistavat, kuinka TPS:lle naurettiin pari vuotta sitten. Silloin Suikkanen laittoi rivit järjestykseen ja vei joukkueensa SM-kultaan. Tapahtuuko tämä jälleen, Tiki pohtii.

Pelicansin joukkueesta Tikkanen nostaa esiin erityisesti maalivahti Niko Hovisen.

– Finaalipeleissä maalivahtiosasto tulee ratkaisemaan, ja tässä Pelicans on erittäin vahvoilla, jos Hovinen palaa kaukaloon. Erittäin hienon kauden pelannut maalivahti on yksi liigan tärkeimmistä pelaajista, Tikkanen huomauttaa.

Juuri Hovista hän pitää Pelicansien mestaruuden takuumiehenä.

– Veikkaan, että Pelicans tulee viemään ensimmäisen mestaruutensa. Jos Hovinen on kunnossa, niin JYPin on erittäin vaikea saada kiekkoja Pelicansin maaliin.

Hovisen ohella Tiki uskoo Ryan Laschin johdolla pelaavan Pelicansin ykköskentän olevan kova pala JYPille. Hän nostaa esiin myös rutinoituneen Jan Latvalan, jonka kokemuksen Tiki uskoo auttavan nuorempia Pelicans-pelaajia kuumottavissa finaaliotteluissa. Kaiken kaikkiaan Tikkanen odottaakin kiivasta ottelua.

– Lahdessa yleisö odottaa Pelicansilta mestaruutta kuin kuuta taivaalta. Pelaajatkin varmasti jännittävät. On selvää, että ottelusta tulee kiivas ja mielenkiintoinen, Tiki ennustaa.

Lue Tikkasen vihje ensimmäiseen peliin Pelicans-JYP 16.4.2012.

Jääkiekko

Aiheeseen liittyvät uutiset

  • Unique Post

Kommentit

No comments yet.

Jätä kommentti*Markkinoiden paras bonus, jonka saa vain Urheiluviikon kautta.

Veikkaus