Sergio Busquets: Lopetan filmaamisen

01.04.2012 23.51

Espanjan jalkapallosuuruuden Barcelonan keskikenttämies Sergio Busquets ilmoitti Marca-lehden haastattelussa, että hän aikoo lopettaa tuomarien vedättämisen.

– Sukeltaminen on antanut minulle paljon: euroja pankkitilille, mitaleja palkintokaappiini, joukkuekavereideni loputtoman ihailun, lähes kulttiaseman FC Barcelonassa… Sitä tulee ehdottomasti ikävä. Miksi sitten olen tehnyt tällaisen päätöksen? Niin, se onkin kimurantti juttu, eivätkä joukkuekaverini ole sulattaneet päätöstäni: heti asian kuultuaan Daniel Alves, Andres Iniesta, Gerard Pique, Pedro ja David Villa poistivat minut Facebook-ystävistään. Javier Mascherano oli puolestaan aidosti yllättynyt, sillä hän oli ainoa Barcelonan pelaaja, joka luuli, että minuun oli oikeastikin koskettu. Hänkin siis tunsi itsensä petetyksi.

– Koutsi Pep Guardiola pyysi minua harkitsemaan asiaa uudestaan ja antoi rivien välistä ymmärtää, että paikkani avauskokoonpanossa on vaakalaudalla, jos mieli ei muutu. Mutta päätös on tehty, Busquets julisti.

– Ennen en kyseenalaistanut sukelluksiani laisinkaan – sainhan niistä jatkuvasti kiitosta. Kaikki kuitenkin muuttui, kun luin kunnioittamani jalkapalloneron Arsene Wengerin kommentit itsestäni. Oli kamalaa nähdä, miten nuo kohteliaisuuksiksi naamioidut – ranskalaisen ironian sävyttämät – kommentit perkasivat minut auki kuin mädän kalan.

– Alkujärkytyksestä toivuttuani aloin miettiä, mitä minusta ajatellaan maailmalla. Iskin Googleen hakusanoiksi ”Sergio Busquets”, minkä jälkeen hakukone tarjosi minulle automaattisesti hakuja ”Sergio Busquets jokes”, ”Sergio Busquets racism” ja ”Sergio Busquets injury”. Tulokset eivät mairitelleet minua, kokeilinpa mitä hakua tahansa.

Barcelonan urheilutoimenjohtajalta Andoni Zubizarretalta ei herunut ymmärrystä keskikenttämiehelle.

– Hän sätti minua perheeni edessä. Tajuatko, millaisen taakan jätät muille pelaajille? Ymmärrätkö alkuunkaan, miten kuuluisa syöttömyllymme kärsii, jos vastustajat pelaavat yhdellätoista meitä vastaan? Nautitko tämän näkymättömän tikarin iskemisestä selkääni? Nämä kysymykset sinkoilivat minua kohti, eikä minulle annettu mahdollisuutta siteerata Wengeriä.

Marcan mukaan Busquets on väliaikaisesti hyllytetty edustusjoukkueesta, joka pohtii suhtautumistaan uuteen tilanteeseensa. Keskikentän ankkuri ei ole myöskään saanut lupaa treenata junnujen kanssa. Katalonialaisseura perusteli asiaa sillä, että Busquetsilla voi olla huono vaikutus nuorukaisiin.

PÄIVITYS: Kuten tätä juttua seuranneessa AC Milan -pelissä nähtiin, kyseessä oli siis aprillipila. Niin kuin Busquetsista tiedetään, niin se on 20 sukellusta per peli, ilmoitti Jari Litmanen Yleisradion lähetyksessä.

Jalkapallo

Aiheeseen liittyvät uutiset

  • Unique Post

Kommentit

No comments yet.

Jätä kommenttiParhaat rahapeliyhtiöt

Bonus
Arvostelu
100 € +10 €*
Riskitön 50 €
100 € +10 €
*Markkinoiden paras bonus, jonka saa vain Urheiluviikon kautta.

Veikkaus