Sergio Busquets: Lopetan filmaamisen

01.04.2012 23.51

Espanjan jalkapallosuuruuden Barcelonan keskikenttämies Sergio Busquets ilmoitti Marca-lehden haastattelussa, että hän aikoo lopettaa tuomarien vedättämisen.

– Sukeltaminen on antanut minulle paljon: euroja pankkitilille, mitaleja palkintokaappiini, joukkuekavereideni loputtoman ihailun, lähes kulttiaseman FC Barcelonassa… Sitä tulee ehdottomasti ikävä. Miksi sitten olen tehnyt tällaisen päätöksen? Niin, se onkin kimurantti juttu, eivätkä joukkuekaverini ole sulattaneet päätöstäni: heti asian kuultuaan Daniel Alves, Andres Iniesta, Gerard Pique, Pedro ja David Villa poistivat minut Facebook-ystävistään. Javier Mascherano oli puolestaan aidosti yllättynyt, sillä hän oli ainoa Barcelonan pelaaja, joka luuli, että minuun oli oikeastikin koskettu. Hänkin siis tunsi itsensä petetyksi.

– Koutsi Pep Guardiola pyysi minua harkitsemaan asiaa uudestaan ja antoi rivien välistä ymmärtää, että paikkani avauskokoonpanossa on vaakalaudalla, jos mieli ei muutu. Mutta päätös on tehty, Busquets julisti.

– Ennen en kyseenalaistanut sukelluksiani laisinkaan – sainhan niistä jatkuvasti kiitosta. Kaikki kuitenkin muuttui, kun luin kunnioittamani jalkapalloneron Arsene Wengerin kommentit itsestäni. Oli kamalaa nähdä, miten nuo kohteliaisuuksiksi naamioidut – ranskalaisen ironian sävyttämät – kommentit perkasivat minut auki kuin mädän kalan.

– Alkujärkytyksestä toivuttuani aloin miettiä, mitä minusta ajatellaan maailmalla. Iskin Googleen hakusanoiksi ”Sergio Busquets”, minkä jälkeen hakukone tarjosi minulle automaattisesti hakuja ”Sergio Busquets jokes”, ”Sergio Busquets racism” ja ”Sergio Busquets injury”. Tulokset eivät mairitelleet minua, kokeilinpa mitä hakua tahansa.

Barcelonan urheilutoimenjohtajalta Andoni Zubizarretalta ei herunut ymmärrystä keskikenttämiehelle.

– Hän sätti minua perheeni edessä. Tajuatko, millaisen taakan jätät muille pelaajille? Ymmärrätkö alkuunkaan, miten kuuluisa syöttömyllymme kärsii, jos vastustajat pelaavat yhdellätoista meitä vastaan? Nautitko tämän näkymättömän tikarin iskemisestä selkääni? Nämä kysymykset sinkoilivat minua kohti, eikä minulle annettu mahdollisuutta siteerata Wengeriä.

Marcan mukaan Busquets on väliaikaisesti hyllytetty edustusjoukkueesta, joka pohtii suhtautumistaan uuteen tilanteeseensa. Keskikentän ankkuri ei ole myöskään saanut lupaa treenata junnujen kanssa. Katalonialaisseura perusteli asiaa sillä, että Busquetsilla voi olla huono vaikutus nuorukaisiin.

PÄIVITYS: Kuten tätä juttua seuranneessa AC Milan -pelissä nähtiin, kyseessä oli siis aprillipila. Niin kuin Busquetsista tiedetään, niin se on 20 sukellusta per peli, ilmoitti Jari Litmanen Yleisradion lähetyksessä.

Jalkapallo

Aiheeseen liittyvät uutiset

 • Unique Post

Kommentit

 1. Pele on iha vit*n Pelle — 27.04.2012

  koko URHEILUVIIKKO PERSEESEEEE

 2. Laulaja — 18.04.2012

  Hienoa että sukeltajafanit tulee tänne puolustaa busquetsia

 3. Realmadrid — 10.04.2012

  Hienoa että tää uutinen on herättänyt keskustelua muilla foorumeilla. Urheiluviikon vähäinenkin maine on hävinnyt kokonaan.

 4. Nimetön — 07.04.2012

  Edelliseen pikkukorjaus kun täällä kummiskin jollain siitä jotai sanottavaa eli Antoninin*

 5. Nimetön — 07.04.2012

  Buah täysin oikeessa. Ja noista rankkareista voin ite Milan fanina sanoa että täysin selviä. Nestalta täysin turhaa repimistä tuomarin nenän edessä ja Antonin taklaus kun Messi vielä suunilleen selkä maalia kohti, sekin aivan turha. Mutta voin sanoa että vaikka kuinka paljon Sergio filmaisikin ei se hänestä huonoa pelaajaa tee… Vai kuinkahan moni tiestä lopulta pääsisi sinne Barcelonan avaukseen?

 6. asd — 07.04.2012

  Kirjotteleeko tänne joku vielä? :D :D :D Täähän paikka oli huipussaan vuonna 2009, mut oikeesti hankkikaa elämä!

 7. buah — 06.04.2012

  Tää on aika vitun paska vitsi. Onko urheiluviikon ”asiantunteva” toimitus katsonut pelejä ollenkaan sitten Barca-Inter?
  Busquetsilla on maine filmaajana mutta on ihan oikeesti parantanu tapansa.

  Mitä tulee tohon Milan-peliin, Busquets revittiin maahan ja ei se filmannu, ennemmin kyseenalaistaisin Nestan repimisen tuomarin edessä aika vaarattoman oloisessa tilanteessa. Dumarilla sentään oli munaa viheltää toi toisin kun monella muulla. Moni olis jättäny viheltämättä mutta Nesta tollasella repimisellä antaa mahdollisuuden viheltää rankkari, joten kyseenalaistakaa sitä.

  Ja en oo mikään tiukkapipo mutta mielestäni tällasten uutisten kanssa vois pysyä hyvän maun rajoissa. Tää stoori kun on aika loukkaava koko Barcaa kohtaan, lisäksi aikamoinen ”kunnianloukkaus” pelaajaa kohtaan jota kukaan jutun kirjoittajista tuskin tuntee henkilökohtaisesti. Mitäköhän antibarcalaisia nää urheiluviikon tyypit on. Tää lienee virallisesti Suomen historian paskin sivusto.

 8. Forssa — 04.04.2012

  Osa näistä kommenteista on todellisia helmiä

 9. oho — 04.04.2012

  No kai voit itekin vaikka kuin Real fani oletkin et tällänen nyt vaan häpäsee urheiluviikon ja jalkapallon.. Ei täs touhus oo kyllä mitöön järkee.

 10. lol — 04.04.2012

  ”…” Osuiko uutinen arkaan paikkaan? :)

 11. ... — 04.04.2012

  Nyt alko vituttaa tä urheiluviikko! siis jos ylläpito tulee heittämää tommost kommenttii. siis ei vittu mitä perseilyy. tä o ehkä huonoin urheilu uutis sivusto? sit tääl o jotain vitun tukiaise ja kalinais haastattelui! siis alkaako ideat loppumaa pikku hiljaa. sit näit sii kutsuttui vedolyönti asijatuntijoit jotka antaa niit paskoi vihjeitää. ei vittu ei tälläkää sivustol vaa riitä sit mihinkää. ja kaikille ( paitsi urheiluviikon toimitukselle) anteeksi huuteluni ja hyvää pääsiäistä!

 12. lol — 04.04.2012

  Ne repimiset pitäisi sitten jatkossakin ottaa yhtä kovalla kädellä pois, ilman samanlaisia neitimäisiä heittäytymisiäkin. Tää nyt jäi taas tämmöseksi Busquetsin poikkestilanteeksi, kun kaveri osas heittäytyä tuomarin edessä.

 13. oho — 04.04.2012

  Vai että aikakauslehtiä.. Ei vittu mitä shaibaa. Ja repimiset on jo kauan koitettu saada boxissa pois ja kerranki ku joku uskaltaa siitä viheltää ni tääl on kaiken maailman hulivilit valittamassa ku Sergio filmaa.. en väitä etteikö olis heittääntyny mut pilkun paikka jokatapaukses.

 14. lol — 04.04.2012

  Niin ja busquets todisti taas eilen olevansa lajin paras filmaaja, tuomarit menevät aina näihin metkuihin.

 15. lol — 04.04.2012

  Urheiluviikon ylläpitäjät on kovia jätkiä ja tää uutinen oli vitun hyvä… Lopettakaa valittaminen jossette kestä hyvää läppää ja siirtykää lukemaan vaikka aikakausilehtiä…

 16. oho — 04.04.2012

  Sietääki tämmösen sivuston ylläpitäjil alkaa puntti tutista. Ku alatte vittuilemaa jokasel kommentoijalle ni eipähä tarvi pian tätä sivustoo enää ylläpitää. Ja oli tämäki uutinen taas teiltä kyllä täydellinen pohjanoteeraus.

 17. Lehdistön vastuu? — 03.04.2012

  Unohtuiko urheiluviikolta mitä on lehdistön vastuu? Mitähän oikeudessa oltaisiin mieltä tälläisestä touhusta? Tässä liikutaan kyllä jo aivan sääntöjen rajamailla. Urheiluviikko alkaa muistuttamaan jo enemmän jotain natsien propaganda sivustoa…

  ”Unohtuiko urheiluviikolta mitä on lehdistön vastuu? Mitähän oikeudessa oltaisiin mieltä tälläisestä touhusta?”

  Johan tässä alkoi puntti vipattaa. Et kai vaan suunnittele oikeusjuttuja?

  Terveisin

  Urheiluviikko

 18. real faneille — 03.04.2012

  Sergion filmaus vs. Ronaldo kiihottuu omasta kuvastaan. Ennemmin ny ite kyllä filmaan ku kiihotun ku katon peiliin. Ja taisipa semmosiakin uutisia täällä urheiluviikossa olla joissa cristianon exät puhuivat miehen/neidin munan koosta mutta siihen nyt en halua perehtyä tarkemmin.

 19. tyyppi — 03.04.2012

  Sitä saa mitä tilaa barca fanit

 20. ... — 02.04.2012

  vittuku oli taas hieno uutine urheiluviikko. oon pitkäaikane barca fani ja tämä uutinen ei ollu edes hauska. mua lähinnä harmitti ja ärsytti vaan tää kirjotus. en kiellä etteikö sergio b filmais joskus mut kyllähä tä menee iha yli. ei tämmöst oo hauska lukea.

 21. :D — 02.04.2012

  Päivän paras :D

 22. onaitsirC — 02.04.2012

  Barcan osakkeet tais vähä laskee nytte tän uutise seuraksena..

 23. -.- — 02.04.2012

  Tä uutinen oli sitte nii loukkaus koko barcelonaa niinkuin jalkapallomaailmaakin kohtaan. Käviköhän kertaakaan mielessä jättää julkasematta?

 24. Realmadrid — 02.04.2012

  urheoluviikolta todella nolo kirjoitus. Loppuupahan tään kakan lukeminen!

 25. kh — 02.04.2012

  OKSETTAVA! pelaaja.

 26. ... — 02.04.2012

  Urheiluviikon olis kannattanu olla pistämät tätä uutista.. tähän niitä kommentteja vast tuleeki ku real fanit valittaa sergion filmaamisest ja loput väittää ettei se filmaa… good job

 27. lol — 02.04.2012

  D::DDD:D:D:DD::D::DD:DDD:D:DD:D:D:D:DD:D:D:D:D: TÄÄ OLI HYVÄ

 28. jeee — 02.04.2012

  april fool:D

Jätä kommentti9 + = kahdeksantoista